Archive for February 18th, 2017

For åtte måneder siden ville Lisa Marie Presley skille seg fra ektemannen. Nå har striden tatt en stygg vending

(Dagbladet): Det var i fjor sommer at Lisa Marie Presley (49), Elvis Presleys eneste datter, søkte om skilsmisse fra sin tredje ektemann, gitarist og musikkprodusent Michael Lockwood (55).

Åtte måneder seinere er paret, som forklarte bruddet med standarfrasen «uforenlige forskjeller», fortsatt formelt gift. Nå har skilsmisseprossesen tatt en uventet vending.

Ifølge People har Preysley og musikerektemannen, som giftet seg i 2006, havnet i en bitter strid som omhandler langt mer enn bare uforenlige forskjeller.

«Sjokkerende og skremmende»

Politiet i Beverly Hills bekrefter overfor ukebladet at de har mottatt en anmeldelse som omhandler Michael Lockwood og påstander om barnemishandling. Videre opplyser politet at de har tatt beslag fra en eiendom, uten å gi ytterligere detaljer.

I skilsmissedokumentene som People har fått tilgang til, hevder Lisa Marie Presley at parets felles barn, tvillingjentene Harper og Finley, ble tatt fra dem som følge av anklagene mot ektemannen.

Presley sier videre at hun «blir kvalm» av påstandene, som hun kaller «sjokkerende og skremmende». Hun legger samtidig skylda på ektemannen for å ha «ødelagt ekteskapet».

Rettsdokumentene sier ingenting om hvorfor parets barn angivelig ble hentet ut av foreldrenes hjem, eller hvem som la fram anklagene mot Michael Lockwood.

Selv har gitaristen ikke kommentert saken.

Turbulent kjærlighetsliv

Lisa Marie Presley har to barn fra tidligere ekteskap, datteren Riley (27) og sønnen Benjamin (23), som hun har med eksmannen Danny Keough.

Rett etter skilsmissen fra Keough i 1994, sjokkerte Presley verden da rockekongens datter giftet seg med kongen av pop, Michael Jackson.

Bare 21 måneder senere endte også det ekteskapet.

Presleys tredje bryllup var med skuespiller Nicolas Cage i 2002, men de to holdt bare ut med hverandre i tre måneder.

I et intervju med bladet Marie Claire i 2007, åpnet Presley opp om sitt første ekteskap:

- Jeg var veldig, veldig ung da jeg giftet meg for første gang. Og i det ekteskapet jeg var i, var det så mye harme rundt hvem jeg var, fordi jeg hadde mer enn han hadde, og det ble en maktkamp, sa hun, ifølge US Weekly.

I samme intervju kalte hun også ekteskapet med den avdøde popkongen for sitt livs største tabbe.

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Minst 19 omkom i bussulykke i Andesfjellene

19 personer er bekreftet omkommet etter at en buss på vei til Chile veltet på en fjellvei i Mendoza-provinsen i Argentina tidlig lørdag.

Bussen hadde 40 passasjerer, inkludert 32 argentinere, skriver Reuters. Tre av passasjerene var barn, opplyser busselskapet Turbus. Selskapet jobber med å identifisere ofrene. Årsaken til ulykken er ennå ikke kjent.

Turbus opplyser ikke hvor mange som omkom, men en talsmann for sivilforsvaret i Mendoza sier 19 er bekreftet døde.

(©NTB)

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Nå åpner Trump valgkampen – for 2020

(Dagbladet): Klokka 23 norsk tid starter president Donald Trump valgkampen foran presidentvalget i 2020, med et møte på Melbourne-flyplassen ved Orlando i Florida.

Dette er etter altså å dømme den tidligste valgkampstarten noensinne.

Tusener av støttespillere har strømmet til flyhangaren der presidenten skal holde en tale, som starten på løpet for å sikre seg at han blir sittende enda en periode i Det hvite hus.

- Mitt andre hjem

Klokka 23.30 landet Air Force One, og parkerte rett utenfor den fullstappede hangaren. 23.42 kom presidenten med kona Melania ut av flyet.

Melania startet først, med å be Fadervår. Hun uttalte også at hun var stolt over å være USAs førstedame, før hun ga ordet videre til presidenten.

Jubelen var øredøvende.

Allerede 20. januar, samme dag som han ble innsatt, registerte Trump kampanjen for 2020. Vanligvis går det flere år før sittende president gjør dette.

- Dette er mitt andre hjem, en delstat der vi har hatt store seire sammen, sa Trump før han lovet å alltid stå på folkets side.


VALFART: Tusener har valfartet til Melbourne-flyplassen for å høre presidenten tale. Foto: Gregg Newton / AFP / NTB Scanpix
Vis mer

- Ulovlige innvandrere kastes ut

Han la vekt på viktigheten av å bygge muren mot Mexico.

- Akkurat nå blir ulovlige migranter kastet ut, og de kommer aldri tilbake, sa Trump til publikummet i Melbourne.

Senere i talen forsvarte han innreiseforbudet sitt, et forbud som ble forføyet av en domstol i staten Washington.

Dommer James Robart mente at delstatens innbyggere tok skade av forbudet.

- Jeg hører dommere snakke og snakke, sa Trump som tidligere har vært hard i sin kritikk av Robart.

Uklar tale om Sverige

Trump trakk også fram et eksempel fra Sverige.

Episoden skal ha hendt i går kveld, ifølge presidenten, men det er, ifølge svenske Dagens Nyheter, uklart hva han faktisk snakket om.

- Se på hva som hender i Tyskland. Se på det som hendte i Sverige i går kveld. Sverige har tatt i mot så mange, sa Trump, ifølge avisa.

Igjen til angrep på pressen

Som fiende trakk han igjen fram mediene.

- Jeg vil snakke med dere uten filteret fra de falske mediene. De uærlige mediene som sier de har kilder når de ikke har det, sier Trump og nevnte navnet på flere kjente amerikanske presidenter, deriblant Thomas Jefferson.

Disse kjempet, ifølge Trump, flere ganger mot løgner fra mediene.

- Medienes agenda er ikke vår agenda, tordnet Trump.

Stikk mot Obama

Videre hevdet presidenten at Det hvite hus hadde stor framgang.

- Vi overtok kaos og nå går det går som smurt, mente Trump, før han gjentok budskapet sitt fra valgkampen om ulovlige innvandrere.

Republikaneren har lenge lovet strengere grensekontroll, og har også sagt at han vil gå hardt til verks mot folk som jobber ulovlig i landet.

Indirekte Kina-kritikk

For Trump har også det å «vinne» mot andre land vært viktig.

Han gjentok sitt budskap om hvor dårlig Nafta-avtalen har vært for landet, og trakk fram viktigheten av å stoppe land i å opprettholde kunstige valutakurser.

Et tydelig stikk til Kina – et land som Trump-administrasjonen har hatt et betent forhold til siden republikaneren kom til makta.

Først den niende februar var Trump i kontakt med Kinas Xi Jinping. Dette via et brev.

- President Trump stadfestet at han ser fram til å arbeide med president Xi for å utvikle et konstruktivt forhold som er til fordel for både USA og Kina, var ordlyden i brevet, ifølge Det hvite hus.

- En stjerne er født

Presidenten har også uttrykt stor vilje til at amerikanere skal kjøpe amerikanskproduserte produkter, og ikke utenlandske.

Dette vil bety store mengder jobber, ifølge Trump som påstår at han allerede er godt i gang med prosessen.

- General Motors og mange andre firmaer flytter jobber tilbake til USA, sier Trump.

Trump lovet også miljøvennlig industri. Dette på tross av at han igår ansatte en kjent klimaskeptiker som miljøsjef.

Budskapet hans ga god respons fra de frammøtte i flyhangaren i Melbourne. Trump trakk en av dem opp på scenen.

- En stjerne er født, ropte presidenten etter at tilhengeren hadde hyllet presidenten og bevegelsen rundt ham.

Tidlig i gang

Tradisjonen tro avsluttet Trump kveldens valgmøte med å love å gjøre USA «great again».

Arrangementet er i regi av Trump-kampanjen og ikke Det hvite hus.

Valget av Melbourne er neppe tilfeldig.

Da han holdt valgkampmøte her i fjor, møtte 8500 støttespillere, og i det tilhørende fylket fikk han 57 prosent av stemmene.

Den tidlige registreringen gjør at han lovlig kan ta imot pengestøtte og samtidig bruke overskytende midler fra den forrige valgkampen.

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Advarer sivile i Mosul om snarlig offensiv mot IS

Det irakiske flyvåpenet har sluppet flere millioner flygeblader over den vestlige delen av Mosul for å advare innbyggerne om en snarlig militæroffensiv mot IS.

Det opplyser det irakiske forsvarsdepartementet lørdag, ifølge Reuters.

På flygebladene står det at innbyggerne må være klare til å ta imot de irakiske styrkene som kommer for å befri dem. I tillegg er det trykket en oppfordring til ekstremistgruppa IS om å legge ned våpnene og overgi seg.

IS har fortsatt kontroll over den vestlige delen av Mosul, som er Iraks nest største by. I den delen av byen bor det også anslagsvis 650.000 sivile.

Irakiske regjeringsstyrker med støtte fra USA innledet i fjor høst en offensiv mot Mosul, og i januar ble IS jaget ut av den østlige delen av Mosul, som nå er under regjeringsstyrkenes kontroll.

(NTB)

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Wenche Myhre fylte 70 – og Oslo Spektrum

Nesten 7000 mennesker var lørdag med på å lage gigantisk bursdagsfest for Wenche Myhre i Oslo Spektrum.

Jubilanten, som fylte 70 år onsdag, hadde invitert til en skikkelig bursdagsfest-konsert i Oslo Spektrum lørdag. Kort tid etter at forestillingen hadde startet sang de nesten 7000 gjestene bursdagssangen til jubilanten.

- Det var en helt spesiell opplevelse å se utover folkehavet i Oslo Spektrum. Jeg har vært artist siden jeg var barn, men dette var virkelig noe helt for seg selv, sa Wenche Myhre etter at festkonserten var over.

Forestillingen, som har vært utsolgt i lang tid, varte i to og en halv time og inneholdt flere klassikere fra jubilantens lange artistkarriere.

- Dette er den aller beste måten å feire på, med familie, venner og orkester. Og ikke minst publikum, som har betydd så mye for meg opp gjennom alle disse årene,sier Wenche Myhre.

Artister som Johnny Logan, Jan Eggum, Henning Kvitnes og Elisabeth Andreassen var på plass for å feire med Wenche.

(NTB)

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Verdenslederne krangler om den globale ordenen

Russlands utenriksminister Sergej Lavrov spår slutten på Vestens dominans i verdenspolitikken. Statsminister Erna Solberg vedgår at vi er i en bølgedal.

Noen gir Russland skylda for at den nyliberale verdensordenen i dag er under press, sa Lavrov da han holdt tale på den store sikkerhetskonferansen i München lørdag. De tar feil, fastholdt han.

Ifølge Lavrov har Vesten skapt denne krisen selv.

– Den økonomiske og politiske globaliseringen har vært et verktøy for å øke dominansen til en liten eliteklubb av stater i verden. Dette skismaet kan ikke vedvare. Ansvarlige ledere må ta et valg. Jeg håper de velger en demokratisk og rettferdig verdensorden. Hvis du vil, kan du kalle det en postvestlig verdensorden, sa han.

– En bølgedal

Et innlegg i den tradisjonelle leien fra russisk side, oppsummerer statsminister Erna Solberg (H).

– Jeg syns i og for seg det er interessant at når Lavrov snakker, så er hovedpoenget hans egentlig at vi må få en annen verdensorden enn den vestlige, sier hun.

Ifølge henne virker det ikke som om Lavrov er like opptatt av hva som erstatter den.

– Da har jeg lyst å si at jeg er tilhenger av en liberal og åpen verdensorden. Der skal det selvfølgelig være plass til alle. Det er ikke vestlige land eller USA som skal styre den. Den må ha noen verdier og prinsipper i bunn, og det er at det er ikke makta som rår, men retten som rår, sier Solberg.

Hun sier hun tror denne verdensordenen vil overleve motstanden.

–Men vi kommer til å få bølgedaler, og nå er vi nede i en bølgedal, sier Solberg til NTB.

Tøffe diskusjoner

Trusler mot den liberale verdensordenen var selve overskriften for sikkerhetskonferansen i München, der også USAs visepresident Mike Pence, Tysklands statsminister Angela Merkel, FN-sjef António Guterres og NATO-sjef Jens Stoltenberg deltok.

Bakteppet er Donald Trumps overtakelse som president i USA, brexit, et ytre høyre i vekst, Russlands brudd på folkeretten overfor Ukraina og krigføring og uro i flere land i Midtøsten og Nord-Afrika.

NTB er kjent med at truslene mot den globale rettsordenen også skal ha vært samtaletema på lukkede møter på høyt nivå mellom stormaktene. Det skal ha vært diskusjoner med “bra temperatur” underveis.

Advarer mot nullsumspill

Diskusjonene dreier seg ikke bare om verdier og internasjonale spilleregler, men i høyeste grad også om den realpolitiske maktbalansen mellom nasjonene.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mener vi i dag lever i en multipolar verdensorden.

– Men det viktigste er ikke hva man kaller det.Det viktigste er at vi som er i NATO-alliansen, er i stand til å være faste, tydelige og sterke sammen for å håndtere en mer uforutsigbar og usikker verden, sier Stoltenberg til NTB.

Utenriksminister Børge Brende (H) advarer mot å gi slipp på en oppskrift som har fungert.

– Vi må ikke begi oss ut på et eksperiment nå der vi går fra en vinn-vinn-verden til et nullsumspill, sier han.

(NTB)

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

-Har kjøpt seg makt i Ap

I Dagbladet i går sa LO-leder Gerd Kristiansen at LO har satt sitt tydelige preg på Aps partiprogram, og at det derfor blir lett å drive valgkamp for Ap i år. Hun sier LOs viktigste jobb nå er å få folk i jobb. Derfor må Ap hjelpes til valgseier og regjeringsmakt.

- Det viktigste er å få en regjering som jobber med oss, ikke mot oss, sier Kristiansen.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik reagerer på det han kaller samrøre mellom Ap og LO.

- Milliarder til jobbtiltak

- Vi har jo sett dette samrøret mellom LO og Ap gjennom flere år, så det er ikke overraskende. Men det er meningsløse påstander LO-leder Gerd Kristiansen kommer med. Når det gjelder fokus på arbeidsplasser, er visst Ap det eneste saliggjørende.

Men Ap vil jo øke skattene med 15 milliarder kroner, noe som ikke betyr ny utvikling og nye arbeidsplasser. Samtidig unnlater Kristiansen å fortelle at denne regjeringen har brukt milliarder på tiltak for å få folk i jobb, sier Harald Tom Nesvik.

Han viser også til at regjeringen torsdag la fram en strategi for å ta hele landet i bruk ved å flytte ut statlige arbeidsplasser.

- Kjøper seg makt

Frps parlamentariske leder mener det er beklagelig at en medlemsorganisasjon som LO bare markedsfører Aps politikk.

- LO bruker pengemakta til å få innflytelse. Når de sitter så tett på Ap og gir så mye penger, har de kjøpt posisjonen. Men mange partier gjør mye for å skape arbeidsplasser. Det er underlig at LO unnlater å fortelle det, selv om det er mange medlemmer som ikke stemmer Ap, sier Nesvik.

LO-leder Gerd Kristiansen mener det faglige politiske samarbeidet er styrket i denne perioden. Hun og to forbundsledere sitter i sentralstyret, som denne gangen har vært programkomité. LO har foran hvert valg bevilget millionstøtte til Aps valgkamp, og vil gjøre det også på kongressen i mai.

- Underslår fakta

- Blir det vanskelig å vinne valget mot en så sterk motstander?

-Vi kjenner til valgkampmaskinen når Ap og LO slår seg sammen. Gerd Kristiasen kommer nok med en avskjedsgave til Jonas Gahr Støre på LO-kongressen. Det problematiske er at LO bruker så mye av medlemmenes penger til å fremme ett partis politkk, og underslår fakta om hva denne regjeringen har gjort for å skape arbeidsplasser og gode rammebetingelser, sier Nesvik.

- Høyre og Frp-regjeringen skaper ikke arbeidsplasser, rekordmange er uten jobb, og tryggheten i arbeidslivet svekkes. Det må Fremskrittspartiet tåle å høre, sier LO-leder Gerd Kristiansen. Andelen av befolkningen som ikke er i arbeid, var i 2016 den høyeste på over 20 år. Og en tredjedel av befolkningen er ikke i arbeid. Det er mulig Nesvik er fornøyd med det – det er ikke LO, sier Kristiansen.

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Slik blir vinterferieværet

(Dagbladet): Hadde du ønsker om å gå på ski med sol i øynene neste uke, ser det dessverre dårlig ut.

Blir været slik som det ser ut til nå, blir neste uke preget av regn, vind og generelt skiftende værforhold.

Og dette gjelder uansett om du bor i Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Voss og Odda i Hordaland, Møre og Romsdal, Nord-Trøndelag, Sogn og Fjordane, Sør-Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold, som er stedene som har vinterferie neste uke.

Vil du ha mer detaljerte prognoser? Klikk her.

Varierende vær

- Hovedinntrykket er at været vil variere. Det vil i perioder både være lettere vær, og det vil i perioder være svært skiftende – med nedbør og vind, sier Espen Biseth Granan, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk Institutt.

Ifølge meteorologen skal et lavtrykk passere Sør-Norge, og det beste været vil komme på mandag og tirsdag.

- Østlandet vil i lengre perioder ha bedre vær enn Vestlandet. Sistnevnte og Trøndelag vil få det dårligste været de første dagene, sier Biseth Granan.

Et nytt lavtrykk vil komme natt til onsdag, og det vil dominere hele Sør-Norge resten av uka.


LAVTRYKK: Det er ventet at været neste uke vil bli preget av lavtrykk. Dette bildet ble tatt på Røros i januar. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
Vis mer

Kan endre seg

- Vestlandet og fjellstrøkene er mest utsatt for dårlig vær. Østafjells ser det bedre ut, men også der vil det komme nedbør etter onsdag. Lavtrykket vil også påvirke Møre- og Romsdal i stor grad, sier Espen Biseth Granan, og legger til:

- Men vi må ta høyde for at det kan endre seg, og at lavtrykket kan endre bane, sier han.

I uke 9 har Buskerud, Hordaland (utenom Voss og Odda), Nordland, Oppland, Rogaland og Troms vinterferie.

Pass på!

Er du en friskus som liker å stå på ski i fjellheimen, må du passe på neste uke. Det er nemlig områder med høy snøskredfare.

- Det kommer et vær mot Vest-Norge og Midt-Norge som gir skredfare i Trollheimen, Romsdalen og Sunnmøre, sier Espen Nordahl, vaktleder i snøskredvarslinga.

Derfor vil skredfaren ligger på 3, som betyr «betydelig».

Han forteller at utfordringen er at det har vært stabilt kaldt lenge, noe som gjør at det har dannet seg et lag på snøoverflaten. Når det da kommer et lag som legger seg oppå, så er det et snølag som kan løses ut og skape skred.

- Vi anbefaler derfor at man holder seg unna skredterreng, det vil si der hellinga er over 30 grader, sier Nordahl.

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Da Eldar Rønning mistet lappen, forberedte han seg på store overskrifter: – Slapp billig unna

KALAMATA: (Dagbladet): – Jeg skylder kona mi litt fritid!

Eldar Rønning (34) smiler lurt. Drøye fem måneder etter at han bestemte seg for å tre diskré ut av langrennssporet, har han satt av tre uker til «Mesternes mester»-innspilling i Hellas – 400 mil unna de hverdagslige syslene han snakker om.

Men det er annerledes nå. Skiesset fra Levanger har fått en helt ny livsstil, og kjenner at tida oftere strekker til. Det har overgått alle forventninger.

- Ofret familietid

- Det nye livet er veldig bra. Jeg har generelt mer tid til alt, og synes det er fint å vite at familien ikke lenger trenger å ta hensyn til meg og mitt, sier Rønning.

Han vet godt at en toppidrettskarriere ikke varer livet ut, og understreker at han alltid har hatt familien i ryggen. Men så var det den følelsen av at han gjerne skulle ha vært enda mer sammen med dem, da.

- Jeg tenkte ikke så mye over det der og da, men ser i ettertid at jeg kanskje har ofret litt familietid. Jeg priser meg lykkelig for den kona jeg har, som faktisk syntes det var greit at jeg stakk av og var borte i månedsvis.

- Det har gjort at jeg har klart å kombinere toppidrettslivet med farsrollen på en best mulig måte, meddeler trønderen, som har en datter på sju og en sønn på fire med kona Laila. Til våren blir han pappa for tredje gang.


HOLDER KONTAKTEN: Mellom slagene på «Mesternes mester»-innspilling snakker Eldar Rønning med barna via videochat-tjenesten FaceTime. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Mistet lappen

Å være langrennsløper på toppnivå i Norge inkluderer som regel automatisk stjernestatus og en god porsjon oppmerksomhet – både fra media og befolkningen for øvrig.

Eldar Rønning har på langt nær skapt like mange overskrifter som flere av sine tidligere landslagskolleger, og har få «snakkiser» å vise til.

Men det finnes noen unntak. Som da han kjørte for fort og mistet lappen i 2011.

Han var på vei hjem fra et toppidrettsstevne på Nørdmøre, og skulle «bare» rekke en ferje da lovens lange arm vinket ham inn.

- Ja, er det noen som husker det? He-he. Jeg tråkket litt hardt på gassen, kan du si. Jeg er vanligvis ingen råkjører, men hadde dårlig tid. Det er uansett ingen unnskylding for å kjøre for fort, sier Rønning.

34-åringen ble målt til 130 km/t i 80-sonen, og mistet førerkortet i åtte måneder. Han slapp unna fengselsstraff og bot, men fikk 30 timers samfunnsstraff. Timene ble brukt til undervisning ved et skigymnas.

- Jeg var egentlig forberedt på store overskrifter i media, men egentlig slapp jeg ganske billig unna. Jeg tror det handler om at jeg la meg flat med en gang. Da var det liksom greit, sier Rønning, og legger til:

- Media har generelt vært altfor snille med meg.

- Klarte ikke holde kjeft

Et kjapt søk på Google henter for øvrig fram et fem år gammelt topptreff som omhandler et helt annet scenario, da TV 2 plukket opp et småkomisk øyeblikk mellom Rønning og kona på langrennslandslagets samling i Italia.


ELDARS BEDRE HALVDEL: Eldar Rønning er takknemlig for støtten han har fått fra kona Laila gjennom karrieren. Her får han et medaljekyss etter sølvtriumfen på 15 km klassisk langrenn under VM i Holmenkollen. Foto: Morten Holm / NTB Scanpix
Vis mer

Med en måpende kone i bakgrunnen røpet langrennsprofilen at ekteparets yngste barn ble unnfanget på samme sted for et år siden. Det gikk ikke tabloidene hus forbi.

- Jeg snakker som regel rett fra levra, og klarte ikke holde kjeft da TV 2 filmet oss. Kona syntes kanskje det var en litt unødvendig kommentar, ha-ha. Heldigvis er ingen av oss spesielt selvhøytidelige.

Nå venter nok en familieforøkelse, denne gang uten Rønnings mange reisedøgn og strenge treningsregime.

- Å ha mer tid med familien er et vanvittig stort pluss, gjentar trønderen, og tilføyer:

- Jeg er ferdig med å være egoist. Nå er barna i fokus.

Bråstopp

Kanskje hadde han ventet litt med å legge skiene på hylla, hvis det ikke hadde vært for at kroppen sa stopp. Da han la opp i mai i fjor, fortalte overskriftene at han var «for syk til å trene». Etter å ha ignorert sykdomsplagene sesongen i forveien, ble det bråstopp.

- Det hender at jeg tror kroppen funker igjen, og da surrer det i bakhodet at jeg kanskje skal gjøre comeback. Men så får jeg nederlaget midt i trynet igjen. Per definisjon er jeg helt frisk, men kroppen responderer ikke på toppidrettstrening lenger. Det må jeg akseptere, sier Rønning.


NY HVERDAG: Eldar Rønning trives godt i sin nye jobb som bankmann. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Vis mer

Han er slett ikke en mann som hviler på laurbærene. Når Dagbladet møter ham i Hellas, er han godt inne i jobben som finansrådgiver i Sparebank 1 i Trondheim. Et yrkesskifte Rønning proklamerte allerede under pressekonferansen for ni måneder siden, da han la opp.

Ifølge lokalavisa Innherred ble trønderen headhuntet inn i bankjobben, der han fungerer som et bindeledd mellom banken og samarbeidspartnere i idretten. Ved siden av jobben fullfører Rønning en bachelor innen finans.

Savnet fra idretten

- Det er fortsatt litt uvant å sitte på et kontor, men jeg trives veldig godt. Jobben er lærerik, og jeg er glad for å ha kommet inn i et nytt miljø – med nye arbeidskolleger – relativt kjapt.

Kameratskap og samhold er kanskje det Rønning savner aller mest fra toppidrettslivet.

- Det å være en del av et lag, og være gutta på tur, det savner jeg. Du vet, å være i den bobla, sier 34-åringen, og smiler skjevt.

Han slo gjennom i verdenstoppen i 2005, og har opparbeidet seg en imponerende merittliste. Deriblant elleve verdenscupseiere, inkludert seier under selve «manndomsdistansen», nemlig femmila. Den fikk han på hjemmebane i Holmenkollen i 2012.

- Det er definitivt et av største høydepunktene fra karrieren. Jeg har generelt oppnådd nesten mer enn jeg kunne drømme om, og er glad for at jeg fikk gjort så mye.

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments

Løpere og ledere uenige om årsaken til VM-fiasko: – Jeg tror ikke det bare er skiene…

HOCHFILZEN (Dagbladet): Skiskyttere, lagledere, smørere og norske fans på tribunen i Hochfilzen fikk en tung ettermiddag til tross for solskinn i VM-byen.

Men grunnen til stafettfiaskoen og 8. plassen i VM er aktørene uenige om.

Ole Einar Bjørndalen og Emil Hegle Svendsen mener skiene var dårlige.

- Jeg kjemper som «tusan», men det går ikke framover. Sverige fyker forbi og jeg må jobbe hardt for å holde følge med de andre. Det skjedde noe med skiene mine. Jeg taper 10 sekunder inn mot veksling, det er ikke bra. Det skjedde noe rett i forkant av stafetten som vi ikke fikk med oss, sier Ole Einar Bjørndalen til Dagbladet.

Hegle Svendsen forteller:

- Det gikk tungt. Vi hadde ikke flyten og jeg er veldig usikker på skiene. Det er forferdelig og det føltes dårlig uansett. Vi er langt unna, alle mann. Vi er sjanseløse. Vi taper på hver etappe og da er vi langt bak, sier Svendsen til Dagbladet.

- Hele fjøla

Landslagsledelsen og herretrener Egil Kristiansen mener det ikke går an å skylde på skiene.

- Vi presterer for dårlig på alle områder, sier Egil Kristiansen til Dagbladet og øvrig norsk presse etter VM-fiaskoen.

På spørsmål om de norske skiene, svarer landslagstreneren:

- Tja. Jeg tror ikke det bare er skiene. Dette er for dårlig over hele fjøla, sier Kristiansen.

- Hvorfor er det sånn?

- Vi må se på sesongen under ett, og ikke bare den siste perioden. Det var mange som sviktet i dag. Det har vært mye sykdom og mange andre ting. Vi må se på totalen og det handler om å være frisk, og trene jevnt og trutt over lang tid, sier Kristiansen.


NEDTUR: Trener Egil Kristiansen så Ole Einar Bjørndalen, Emil Hegle Svendsen , Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø gå inn til en 8.plass.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Vis mer

Taper som lag

Han fortsetter:

- Vi kommer på hælene fra start og da blir det bare dårlig alt sammen, sier Kristiansen, som gikk fra langrennslandslaget til skiskytterne i fjor sommer.

Skiskyttersjefen, Morten Aa Djupvik er enig i at det ikke er skiene som feller Norge i dag.

- Det stemmer verken i sporet eller på standplass. Vi kan ikke skylde på skiene, i dag er vi ikke gode på noe. Vi vinner som lag og taper på lag. Dette er stusselig, sier Djupvik.

Norge står med to sølv og en bronse så langt i VM. I morgen avsluttes mesterskapet med fellesstart for både herrer og damer. Håpet om gull er der fortsatt…

Fakta 4 x 7,5 km menn:

Gull: Russland 1.14,15 (0/3) – Aleksej Volkov (0/3), Maxim Tsvetkov (0/0), Anton Babikov (0/0), Anton Sjipulin (0/1),

Sølv: Frankrike 0.05,8 min. bak (0/4) – Jean-Guillaume Beatrix (0/0), Quentin Fillon Maillet (0/1), Simon Desthieux (0/3), Martin Fourcade (0/0),

Bronse: Østerrike 0.20,1 (0/10) – Daniel Mesotitsch (0/1), Julian Eberhard (0/4), Simon Eder (0/3), Daniel Landertinger (0/2),

4) Tyskland 0.29,6 (0/8) – Erik Lesser (0/0), Benjamin Doll (0/4), Arnd Peiffer (0/3), Simon Schempp (0/1), 5) Italia 1.30,8 (0/5) – Lukas Hofer (0/2), Dominik Windisch (0/0), Giuseppe Montello (0/1), Thomas Bormolini (0/2), 6) Ukraina 1.41,3 (0/10) – Artem Pryma (0/1), Sergej Semenov (0/0), Vladimir Semakov (0/3), Dmitro Pidrutsjnyj (0/6), 7) USA 1.50,5 (0/8) – Lowell Bailey (0/1), Leif Nordgren (0/1), Tim Burke (0/4), Sean Doherty (0/2), 8) Norge 2.22,3 (1/8) – Ole Einar Bjørndalen (0/2), Emil Hegle Svendsen (0/1), Tarjei Bø (1/3), Johannes Thingnes Bø (0/2), 9) Bulgaria 2.50,3 (1/7) – Krasimir Anev (0/1), Anton Sinapov (1/3), Michail Kletsjerov (0/1), Vladimir Ilijev (0/2), 10) Tsjekkia 3.10,0 (1/15) – Tomás Krupcík (1/4), Ondrej Moravec (0/1), Michal Slesingr (0/5), Michal Krcmar (0/4).

Saturday, February 18th, 2017 Bil No Comments
 
February 2017
M T W T F S S
« Jan   Mar »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Recent Comments