Sir David Attenborough vil vise fram verden på en ny og spektakulær måte

(Dagbladet): – Mer enn halvparten av verdens befolkning bor i byer, og flere enn noen gang er ikke i kontakt med naturen, sier Sir David Attenborough (90) til The Guardian, og fortsetter:

- Men siden vi er avhengige av naturen, er det helt avgjørende at vi forstår den.

Og det er dette han igjen skal hjelpe til med.

For ti år siden, laget BBC naturprogrammet Planet Earth, om hvordan vi mennesker så på planeten vår. Programserien vant en mengde priser og hadde en halv milliard seere verden over. I morgen er det klart for første episode i Planet Earth 2.

Det skal bli spektakulært. Du skal tas med til de høyeste fjell og de tøffeste ørkener, til steder du aldri tidligere har vært, filmet på en måte du aldri før har sett, lover BBC selv.


RETT PÅ: Den nye serien til BBC ønsker at publikum skal få stå ansikt til ansikt med dyrene. Foto: BBC
Vis mer

Det teknologiske framskrittet har gjort det mulig å vise fram verden på en helt ny måte. Og å følge i dyrenes fotspor, og oppleve verden fra deres perspektiv.

Nasjonalskatten

Den legendariske Attenborough har guidet det naturelskende tv- og filmpublikummet i over 60 år.

Han er blitt kalt en nasjonal skatt. I 1985 ble han utnevnt til Knight Bachelor for sitt arbeid, og ble derved adlet, og fikk rett til å føre tiltaleformen sir foran navnet sitt.

Hovedpersonen selv er ikke særlig overveldet over dette. I et intervju med The Independent, mente han at å være en nasjonal skatt, bare betyr at folk er velvillig innstilt til deg. Ikke har du makt til å bli statsminister, og ikke får du mer penger.

Når det gjelder naturprogrammene derimot, er begeistringen langt større.

- Det er vi mennesker som har laget den urbane verden. Vi omformer naturen, og gjør den sårbar, sier han.

- Disse programmene har endret folks tenkemåte. Det er nå større sympati for den naturlige verden blant bybefolkningen enn det noen gang har vært, sier han til Independent og legger til at til og med drosjesjåfører snakker med ham om natur og vår påvirkning på den.


NY TEKNOLOGI: Med en god porsjon tålmodighet, tre år, og teknologiske framskritt som blant annet droner, har det lykkes programskaperne å komme tett på selv de små. Foto: BBC
Vis mer

Den urbane jungelen

Tre år har BBC brukt på å lage Planet Earth 2. De har vært på reise 117 ganger, og har besøkt 40 land.

I den siste episoden, blir seerne tatt med inn i den urbane jungelen, og få oppleve hvordan dyrene trives her.

Monday, October 31st, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments