Her sikrer politiet seg spor i etterforskningen av båldrapet

DOKKA / OSLO (Dagbladet): I går ble tre personer pågrepet i forbindelse med drapet på Nils Olav Bakken (49) i Veståsen i Søndre Land.

De pågrepne er siktet for forsettlig drap, eller medvirkning til drap.

De siktede i saken er en kvinne i 40-åra og en mann i 20-åra. De to skal være mor og sønn. I tillegg er en mann i 30-åra siktet for drapet og han skal være sammen den siktede kvinnen.

På åstedet der mor og sønn bodde, har politiet hentet en mørk BMW stasjonsvogn som kan være et viktig spor videre i saken.

Panseret og lyktene på bilen er borte. Bilen er uten skilter, og panseret står oppunder husveggen.


DREPT: Nils Olav Bakken (49) ble drept på en skogsbilvei i Veståsen lørdag 3. september i år. Foto: Privat
Vis mer

- Veldig rart

Venner av de siktede Dagbladet har vært i kontakt med forteller de er overrasket over det som har skjedd.

- Hun var ei hjelpsom dame. Hun var aktiv i det kristne miljøet. At hun er pågrepet for drap virker veldig rart, sier en bekjent av paret.

Han forteller at kvinnen i 40-åra endte forholdet med sin tidligere mann for et år siden. Nå er hun sammen med mannen i 30-åra som er pågrepet. Hennes sønn er også pågrepet siktet for drapet.

Nils Olav Bakken ble funnet forbrent på et bål på en skogsvei, seks kilometer til nærmeste bebyggelse. Politiet har vært gjennom en omfattende etterforskning og har avhørt over 150 vitner i saken. Siden drapet skjedde lørdag 3. september har vært politiet vært tilbakeholden med informasjon, men de sier nå at de har fått et gjennombrudd i saken.

Vil vente på fakta

- Vi vet ikke alt enda, så vi får vente på fakta. Men dette er hinsides alt jeg vet om dem. Det hadde vært helt utrolig hvis dette stemmer, sier mannen.

Dette forteller også bekjente av den pågrepne mannen i 20-åra.

Ifølge flere personer Dagbladet har snakket med, så hadde mannen i 30-åra et rykte på seg for å kjøre bil uten førerkort og for annen småkriminalitet. Dette bekreftes av dommer.

- Men han var ikke voldelig. Han er ikke typen til på finne på noe sånt, sier en bekjent.

Flere beskriver kvinnen i 40-åra som hjelpsom og snill.

- Har aldri hørt hun si et banneord en gang. Hun er jo veldig kristen, sier en bekjent av kvinnen.

Dette vet vi om de pågrepne

Kvinnen i 40-åra er ansatt i helsesektoren, og har vært aktiv i det kristne miljøet lokalt. I tillegg driver hun et enkeltmannsforetak. Hun har tidligere ønsket å komme inn i kommunestyret i Nordre Land for Kristelig Folkeparti. Kvinnen er separert fra sin tidligere ektemann. Hun har flere barn. Politiet forteller at hun ikke er en del av rusmiljøet og er ikke tidligere straffedømt.

Mannen i 30-åra er bosatt på Dokka og jobber i bilbransjen. Han er tidligere straffedømt for forsikringsbedrageri, tyveri og overtredelse vegtrafikkloven.

Mannen i 20-åra jobber i håndverkstjenesten, er bosatt på Dokka. Han er ikke en del av rusmiljøet ifølge politiet, og er heller ikke straffedømt.

Wednesday, November 16th, 2016 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments