Archive for December 10th, 2016

To kraftige eksplosjoner ryster Istanbul

(Dagbladet): Det har vært to kraftig eksplosjoner i Istanbul, etterfulgt av skyting. Minst 20 er såret, opplyser innenriksdepartementet til Reuters. Minst en av eksplosjonene skal ha vært utenfor Besiktas’ stadion Vodafone Arena, ikke langt fra Taksimplassen, skriver BBC.

Det som angivelig er en bilbombe gikk av utenfor stadionen etter en fotballkamp mellom to av Tyrkias beste lag, sier innenriksminister Suleyman Soylu til Reuters.

- Minst 20 skadet

Innenriksministeren sier også til nyhetsbyrået at rundt 20 personer skal være skadd i eksplosjonen, som skal ha vært rettet mot en buss med politifolk. Flere politifolk skal være hardt skadd.

Ambulanser og brannbiler har rykket ut til stedet. TV-bilder viser det som ser ut som vraket av en utbrent bil, og to separate branner på veien utenfor stadionen, det er også mye røyk og mange ambulanser på stedet.


 EKSPLOSJON: Det er foreløpig ukjent hvem som står bak og hvor stort skadeomfanget er. Foto: Christopher James
Vis mer

Den andre eksplosjonen skal ha skjedd nær Suzer Plaza. Det er ikke bekreftet.

Besiktas spilte tidligere på kvelden kamp mot Bursaspor på arenaen. Men ifølge både CNN Türk og BNO News skjedde ikke eksplosjonen før en og en halv time etter kampens slutt klokka 19.

Foreløpig er det ingen rapporter om dødsfall og ingen har tatt på seg ansvaret for eksplosjonen.

TV-kanalen CNN Türk melder at politiet har sperret av et område nær Besiktas Vodafone Arena.

Den tyrkiske regjeringen var raskt ute med å pålegge kringkastingsforbud i hele landet etter eksplosjonene lørdag kveld, melder det statlige nyhetsbyrået Anadolu.

En rekke terrorhandlinger har blitt utført i Tyrkias to største byer, hovedstaden Ankara og Istanbul, de siste årene.

Dagbladet kommer med mer.

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

«Harry Potter»-stjerna fridde til kjæresten

Det er over fem år siden den siste av de åtte filmene om «Harry Potter» kom ut.

Selv om man i vinter kan få en smakebit av det mystiske magiuniverset i spin-off-filmen «Fabeldyr og hvor de er å finne», er det de originale filmene som står fansens hjerter nærmest.

En av stjernene som startet karrieren sin i filmserien er Matthew Lewis (27). I rollen som Neville Longbottom, eller Nilus Langballe om du vil, fikk han stadig en mer sentral rolle i kampen mot den skumle fyrst Voldemort.

Det er ikke bare Rowling som har latt seg sjarmere av skuespilleren. Daily Mail skriver nå at skuespilleren har forlovet seg med kjæresten.

Rask romanse

Den britiske skuespilleren falt for eventplanleggeren Angela Jones, og han skal ha gått ned på kne foran henne på toppen av Eiffeltårnet. Frieriet fant sted forrige måned.

- Begge to er overlykkelige. De ble sammen i juli og fant tonen med én gang, sier en talsperson for Lewis til Daily Mail.

Jones skal jobbe på Universal Studios i Orlando, Florida, og det var det hun møtte skuespilleren – på et «Wizarding World»-arrangement i januar.


STJERNER: «Harry Potter»-kollegene Tom Felton, Emma Watson, Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Matthew Lewis sammen på premieren av «Harry Potter og dødstalismanene – del 2» i New York i 2011. Foto: Evan Agostini / AP / NTB Scanpix
Vis mer

Muskuløs

Foruten å levere gode skuespillerprestasjoner foran kameraet, har 27 år gamle Lewis også fått massiv oppmerksomhet for sin fysiske forvandling de siste årene.

Da han poserte i undertøyet for magasinet Allure i 2015, gikk bildene verden rundt.

Da han viste seg frem i magasinets maiutgave i fjor, reagerte «Harry Potter»-skaper J.K. Rowling (51) på humoristisk vis.

«Ikke så ille som å se Dan i ‘Equus’, men nesten. Advar meg neste gang, for Guds skyld» skrev hun på Twitter – adressert til Lewis.

«Harry Potter»-filmenes hovedrolleinnehaver, Daniel Radcliffe (27), skapte overskrifter da han i 2008 kastet klærne i Broadway-stykket «Equus».


FILMSTJERNE: Matthew Lewis i en scene fra «Et helt halvt år» sammen med Emilia Clarke, kjent fra «Game of Thrones». Foto: SF Norge AS / Filmweb.no
Vis mer

«Fat suit» og tannregulering-nekt

Tidligere i år var Matthew Lewis kinoaktuell i «Et helt halvt år», der han spilte den svært sporty forloveden til Emilia Clarkes (30) rollefigur, Lou Clark.

I det romantiske dramaet kunne man se rollefiguren hans vise fram sin veltrente fysikk, mens han jogget og tøyde kroppen sin rundt i småbyen på den engelske landbygda.

Mens 27-åringen fortsatt spilte rollen som Nilus Langballe, måtte han derimot holde vektnedgangen skjult.

- Når jeg ser tilbake på det, plager det meg ikke så mye. Men der og da, når man går gjennom puberteten og er på et filmsett med mange attraktive jenter, og man må ha på «fat suit» og ha langt, fett hår. Det var grusomt. Virkelig grusomt, mintes skuespilleren overfor Independent i 2013.

I samme intervju fortalte kjekkasen også at han ble nektet tannregulering i ti år mens «Harry Potter»-filmene ble spilt inn, ettersom et feilfritt glis ikke passet til rollefiguren hans.

- Jeg hatet å leve med så dårlige tenner i så lang tid. Jeg måtte gå i ti jævlige år uten å få gjort noe som helst, sa han i intervjuet med Independent.

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Tapte mot Nederland. To kamper avgjør Sveriges EM-skjebne

De svenske håndballjentene slet med å takle Nederlands raske spill.

– Det er mye vi kan gjøre bedre. Vi var på plass mange ganger, men var ikke godt nok organisert. De er gode på å kontre og er vanskelige å stoppe, sa Sveriges landslagssjef Henrik Signell.

Nederland tok sølv etter finaletapet for Norge i fjorårets VM. Laget er kjent for å spille rask og teknisk god håndball.

6102 tilskuere hadde møtt opp for å se Sverige i Göteborg. Nederlenderne ledet 14-13 til pause.

– Vi spilte med for lav energi i dag. Vi manglet det lille ekstra, og det forstår jeg ikke. Det er to sjanser igjen til å rette opp dette, sa den svenske stjernen Isabelle Gulldén.

Sverige står med tre poeng etter tapet i den første kampen i hovedrunden. De gulblå må trolig vinne sine to siste kamper mot Frankrike (mandag) og Tyskland (onsdag) for å kunne nå semifinalen.

– Det blir et helt annet spill. Det er to veldig gode lag vi skal møte. Vi kommer i alle fall ikke til å tape kampene fordi vi ikke løp fort nok hjemover, lover Signell.

(NTB)

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Bergs ungarske lag feirer jul på tabelltopp

– Jeg kom til Ungarn i sommer, har noe på gang her og trives, sa Berg til NTB tidligere denne uken. Og han synes å ha rett om at han har noe på gang i Ungarn.

For Videoton, som i fjor endte 21 poeng bak suverene Ferencváros, topper nå tabellen med 34 poeng etter 19 kamper. Ferencváros ligger på fjerdeplass med 30 poeng.

Neste serierunde er ikke før i februar. Dermed kan Berg feire jul med ekstra god samvittighet, vel vitende om at hans lag er i en god posisjon til å ta ligagull når det deles ut i mai.

I bortemøtet med Haladas ga Marko Scepovic Bergs mannskap ledelsen etter 16 minutter, men Baling Gaals 1-1-scoring sørget for ett poeng til hvert av lagene.

Serietoer Budapest Honved vant sin kamp mot Mezokovesd, men er bak Videoton på dårligere målforskjell.

Neste seriekamp for Berg og co. er borte mot nettopp Ferencváros 18. februar. (©NTB)

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Bekrefter at priskrigen på julemat er i full gang

(Dagbladet): Det var lenge spådd at priskrigen på julevarer, som vi så før jul i fjor, var avlyst før årets julehandel. Men med kanel til under 1 krone, og Freia melkesjokolade til under 15 kroner i enkelte butikkjeder, viser det seg at dagligvarebutikkene ruster seg til krig to uker før jul likevel.


BILLIG: Priskrigen er i gang. Her koster sjokoladen kroner 14,90. Foto: Edvard Ruggesæter Ertesvåg
Vis mer

I fjor førte den knalltøffe priskrigen til at butikkene gikk med tap i hundremillionersklassen, men det er likevel vanskelig for butikkene å la være å delta. Det ligger nemlig mye penger i nordmenns dagligvareinnkjøp før jul.

Gjør prisjusteringer daglig

Stian Mårdalen, prissjef i REMA 1000, sier at dagligvarekjeden gjør flere prisjusteringer daglig.

- Vi har sagt vi skal ha de laveste prisene, ikke bare på julevarer, men hele sortimentet. Vi ser at noen forsøker å matche våre priser – men da kutter vi bare prisene ytterligere, sier han.

Akkurat nå har kjeden pepperkaker til 4,70, surkål til 3,70 og sjokoladeplater 200 gram fra 14,90. Når du leser denne saken, kan prisene være enda lavere.

- Veldig tøff konkurranse

Kristine Aakvaag Arvin, kommunikasjonsjef i Kiwi, kan på Dagbladets forespørsel bekrefte at priskrigen er godt i gang.


BEKREFTER PRISKRIG: I fjor førte den knalltøffe priskrigen til at butikkene gikk med tap i hundremillionersklassen. Kristine Aakvaag Arvin i Kiwi, sier at julehandelen er viktig for dagligvarekjeden. Foto: Kiwi
Vis mer

- Det er absolutt priskrig nå. Vi mener at det er priskrig hver dag hele året, men nå er det veldig tøft. Det har vært flere prisendringer de siste ukene enn det som er vanlig, og enkelte julevarer har rast i pris, sier hun.

Arvin sier at prisene har rast på det meste nordmenn skal ha til jul. Lutefisk, ribbe, pinnekjøtt og tilbehør, pepperkaker, gløgg og godteri.


TOMT FOR SURKÅL: Lørdag 10. desember er hyllene på Kiwi Lierskogen tomme for billig surkål. Foto: Edvard Ruggesæter Ertesvåg
Vis mer

- Det er veldig tøff konkurranse mellom lavpriskjedene. I tillegg til selv å selv presse prisene, følger vi med på hva konkurrentene gjør. Og dersom vi ser at de selger en vare billigere enn oss, da setter vi ned prisene. Det kan da føre til at vi begynner å underby hverandre. Et eksempel er Geisha grøtris som har blitt presset ned i pris og nå koster 4,60, dette er en vare som vanligvis koster 20 kroner.

- Er det kampen om at kunden skal velge deres butikk til den største julehandelen, dette handler om?


PRISRAS PÅ JULEVARER: Prisene har rast på det meste nordmenn skal ha til jul, her rødkål. Foto: Edvard Ruggesæter Ertesvåg
Vis mer

- For oss er julehandelen viktig, og vi har lovet at det skal være billigst å handle hos oss alltid, sier Kiwi-kommunikasjonssjefen, som kan fortelle at Kiwi sentralt nå tillater butikkene kan sette begrensninger per kunde i kjøp av de lavest prisede varene. Dette for å unngå å gå tom for varene folk trenger til jul.

Ikke ønskelig med tomme hyller

Kommunikasjonssjef i Coop Norge Harald Kristiansen vil ikke bruke ordet priskrig, men kan bekrefte at det er langt tøffere konkurranse kjedene i mellom nå enn ellers i året.


BEINTØFF KONKURRANSE: Kommunikasjonssjef i Coop Norge Harald Kristiansen vil ikke kalle det en priskrig, men sier at konkurransen akkurat nå er beintøff mellom dagligvarekjedene. Foto: Coop Norge
Vis mer

- Det er naturlig at Coopkjedene Obs og Extra og de andre lavpriskjedene følger hverandre ekstra tett i disse tider, men vi er ennå ikke i nærheten av prisene rundt juletider i fjor, og rundt påske tidligere i år. Men det er jo beintøff konkurranse om dagen, som vi må være med på fordi vi har lovet kundene våre, som også er våre eiere, de laveste prisene og best utvalg, sier han til Dagbladet.

Kristiansen forteller at de sjekker prisene hos konkurrentene Kiwi og Rema hver dag. Han understreker at konkurransen i lavprissegmentet i dagligvarebransjen har vært tøff i mange år, og at det spisser seg ekstra til i høysesonger som jul og påske. I fjor var prisene så lave at folk hamstret surkål og grøtris.

- Det vi opplevde i fjor var at det ble tomt i butikk for enkelte varer. Da får en del kunder ikke kjøpt det de ønsker til jul, og det er ingen ønskelig situasjon. En undersøkelse vi har utført, viser også at tre av ti kunder er enig med Bondelaget og Matmerk om at priskrig er uetisk og respektløst mot matprodusentene, og hver fjerde kunde under 35 år svarte at de enten kastet mat som følge av priskrigen eller at de fortsatt har igjen mat fra det de kjøpte inn i fjor.


BILLIG PEPPERKAKEPYNT: Prisene på Non-stop fra Freia er også dumpet. Foto: Edvard Ruggesæter Ertesvåg
Vis mer
Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Dårlige tapere, spiller­romanse og rasismeutspill

(Dagbladet): EM i håndball er i full gang i Sverige, og verdens beste kvinnelandslag møtes for å kjempe om hvem som til syvende og sist kan kalle seg europamestere.

Det svenske damelandslaget kan få sjansen til å briljere på hjemmebane, og med målscorere som Isabelle Gulldén og Nathalie Hagman på laget, kan det hende det går svenskenes vei denne gangen.

Laget er ikke kjent for å være best i verden, men kan skilte med flere medaljer. Når jentene ikke er å finne på banen, styrer de med flere ting. Slik er de svenske toppscorerne:

Sjokkerende utsagn

En av spillerne som har markert seg sterkest under EM, er Isabelle Gulldén (27). Hun debuterte på landslaget da hun var bare 18 år gammel, like før OL i Beijing. OL i Rio tidligere i år var hennes tredje deltakelse i de olympiske lekene.

I 2014 vakte Gulldén oppsikt med flere sitater, blant annet om de norske håndballjentene. Det er en kjent sak at den største konkurrenten til svenskene er Camilla Herrem og co, men det hun liret av seg den gang skapte stort oppstyr.

Flere av de norske spillerne var syke, og hun var ikke i tvil om at hun gjerne ville holde det slik.

- For vår del håper jeg jo selvsagt at de norske er sjuke. Du kan jo ikke spille med feber. Det ville vært løgn å si at jeg håper alle er friske. Så mer sykdom kan jo hjelpe oss. Vi vil jo til en finale, sier Gulldén.

27-åringen, som også er blogger, har også snakket åpent om andre ting. I et intervju med Göteborgsposten for noen år siden snakket hun åpent om at ungdomstida ikke alltid var like enkel.

- Jeg ble mobbet. Det var folk som syntes at jeg var tjukk. Det var veldig vanskelig. Jeg ville ikke fortelle noen hvorfor jeg hadde det så vondt, sa hun.

Mobbingen begynte da hun bare var sju år gammel, etter at hun startet på barneskolen i Floda – som er et lite tettsted utenfor den svenske storbyen Gøteborg.

Det skulle vært en tid å se tilbake på og minnes med glede, men for Gulldén er det en av de tøffeste periodene i livet.

Allerede i første klasse ble hun gjort til et mobbeoffer. Det slet på selvtilliten hennes. Hun hadde det ikke godt. Hun var alene, og det var ikke lett å be om hjelp.

- Jeg fortalte det ikke til noen. Det varte i 1,5 år før frøken fant meg gråtende, har Gulldén forklart overfor Aftonbladet.

Kysset til

Bildet av danske Kristina Kristiansen som trøstet den svenske landslagsspilleren Nathalie Hagman (25) etter VM-kampen mellom våre naboer i desember i fjor fikk mye oppmerksomhet.

Amanda Kurtovic ble liggende etter smell: – Jeg fikk litt sjokk

  • Norge – Danmark, søndag kl. 20.45

HELSINGBORG (Dagbladet): Norge og Danmark møtes til toppkamp i mellomspillet i håndball-EM i morgen kveld. Begge lag står med fire poeng – og vinneren av matchen er så godt som sikret semifinalebillett.

Amanda Kurtovic (25) mener Norge har en fordel før avkast:

- Vi går til Danmark-kampen med selvtillit. Vi slår Russland på en dårlig dag der jeg tror alle på laget vårt føler de kunne gjort noe annerledes, sier Kurtovic til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Vi kommer til å heve oss mot Danmark. Vi er på gang, men noen hakk til så er vi helt «outstanding». Mot Russland var vi litt rotete og jeg følte vi hadde mye å gå på, sier høyrekanten.

- Deilig

Kurtovic satte fire scoringer mot Russland og spilte kanskje sin beste kamp så langt i EM:

- Jeg starter litt dårlig med to bom der jeg skal score, men så er det ekstra deilig å sette de neste sjansene. Det må jeg ta med meg videre. Det er godt å komme skikkelig i gang i EM, og det er nå mesterskapet starter for alvor, sier Larvik-spilleren.

EM-oppladningen til landslagsspilleren var litt trøblete. 30. september kom beskjeden om at Kurtovic var fraktet til sykehus i ambulanse etter en kollisjon på trening. 25-åringen besvimte. Og hun fryktet det verste – at EM kunne ryke. 25-åringen lå i et mørkt rom i to uker etter hendelsen.

- Sjokk

I går fikk Kurtovic seg en ny smell etter å ha blitt taklet stygt. Kantspilleren kontret, men ble felt. Norge fikk straffe og Kurtovic ble liggende på gulvet i flere sekunder.

- Jeg fikk ikke med meg at det var ei ved siden av meg. Jeg fikk litt sjokk. Det gikk bra, men jeg slo hodet… sier høyrekanten.

- Det gikk bra med hodet?

- Ja, he-he. Alt er fint nå. Jeg slo hodet litt på plass igjen, sier 25-åringen og ler.

- Du ble ikke redd?

- Nei, ikke nå. Det gikk veldig fint med meg. Jeg tenker positivt, sier Kurtovic.

Kurtovic er blitt en av landslagets største profiler med sine 87 landskamper. Hun står med 8 mål så langt i EM.

Norges videre vei i EM er mot Danmark (søndag), Ungarn (tirsdag) og Tsjekkia (onsdag).

Norges kamper kan du se på TV3.

PS: De to beste til semifinale. Gjenstående kamper, 11/12: Tsjekkia – Russland, Ungarn – Romania, Danmark – Norge, 13/12: Tsjekkia – Romania, Ungarn – Norge, Danmark – Russland, 14/12: Ungarn – Russland, Danmark – Romania, Tsjekkia – Norge.

Mellomspillet:
Danmark 2 2 0 0 56 - 48 4
Norge 2 2 0 0 46 - 42 4
Romania 2 1 0 1 43 - 40 2
Tsjekkia 2 1 0 1 56 - 55 2
Russland 2 0 0 2 38 - 45 0
Ungarn 2 0 0 2 41 - 50 0
Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Skolens juletre sagd ned for fjerde året på rad

(Dagbladet): For fjerde året på rad har Lysejordet skole i Oslo opplevd at noen har sagd ned skolens juletre, og nå har skoleledelsen fått nok.

- Nå er det 4. året på rad at dette skjer, og ja, vi blir både sinte og lei oss, skriver ledelsen på skolens nettsider.

- Mest av alt blir vi maktesløse fordi vi ser hvor mye dette treet betyr for de 560 elevene som går på Lysejordet, som er stolte av skolen og juletreet sitt, og som blir skremte av at noen kan gjøre en slik aggressiv handling mot dem med fullt overlegg. Julen betyr så mye for dem, fortsetter skoleledelsen.

Rektor Ellen Bergsland forteller at de etter foregående tre år med juletre-vandalisme i år var usikre på om de skulle sette opp et tre.

- Elevene har opplevd det som forferdelig, ondskapsfullt og krenkende de tidligere gangene treet har blitt sagd ned, så vi lurte på om vi skulle orke å risikere dette enda en gang. Vi kom fram til at vi ville forsøke å sette opp et tre også i år, men valgte i motsetning til før et veldig lite et.

Det lille treet ble satt opp i skolegården onsdag denne uka. Allerede natt til torsdag hadde noen sagd det ned igjen.

- Vi forstår ikke hensikten. Det er jo ikke noe humor i dette, sier Bergsland.

Hvem som står bak ugjerningen aner ikke rektoren, men hun oppfordrer både de som måtte vite noe – og de ansvarlige selv – om å melde seg.

- Vi er ikke opptatt av straff. Men vi ønsker at dem som har gjort dette, skal få en sjanse til å gjøre dette godt igjen, sier hun.

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Hoppsjokket: Slik fikk den norske jenta verden til å gni seg i øynene

LILLEHAMMER (Dagbladet): For det store publikum er hun relativt ukjent. Men internt i hoppmiljøet har trenere og ledere bare ventet på gjennombruddet. Og i dag kom det: Maren Lundby (22) vant verdenscuprennet i Russland.

- Det er en seier jeg rangerer veldig høyt. Prosessen har vært lang og hard, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

- Sinnssykt rått. Det er faen meg fortjent, skriver lagvenninnen Line Jahr på Facebook.

I hopp for kvinner er det to utøvere som har dominert de siste åra: Daniela Iraschko-Stolz fra Østerrike og japanske Sara Takanashi. I dag hadde Lundby begge bak seg i russiske Nizhny Tagil.

22-åringen landet på 91,5 og 95,5 meter. Andrehoppet var en maktdemonstrasjon. Sist en norsk jente vant verdenscupen i hopp, var i 2013.

Dette var også Anette Sagens eneste verdenscupseier. Karrieren var på hell. Lundbys karriere er på vei opp. Derfor smaker seieren ekstra godt i hoppmiljøet i dag.

Jentesatsing

- Hun kan bli større enn Anette Sagen, påpeker Bråthen.


ARVTAKER: Maren Lundby (til høyre) har overtatt posisjonen til Anette Sagen som Norges beste skihopper for damer. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
Vis mer

- Dette er den første seieren til den nye generasjonen. Anette var pioneren som fikk seieren på tampen av karrieren. Seieren er et produkt av den nye jentesatsingen som vi har hatt i mange år.

Bråthen fortsetter:

- Samtidig er det umulig ikke nevne sponsoren Nammo i en sånn sammenheng. De har stått last og brast med hoppjentene og hele tida sagt at de har troen på dem. Jeg håper det er starten på en ny epoke. Maren kan bli en stor stjerne. Hun er en av våre beste utøvere i hopp, uansett kjønn.

Pur lykke

Hoppjentenes trener, Christian Meyer, forteller om pur lykke i Russland i kveld (ligger to timer foran i tid).

- Maren hoppet på ski slik vi vet hun kan gjøre. Vi har sett det gjennom hele sommeren. Dette er et mål hun har hatt gjennom flere år.

- Blir det feiring i kveld?

- Kjenner jeg Maren rett blir det ikke mye feiring. Hun er av den sindige typen. Men jeg tror vi skal spandere på oss en kake.


STOLT: Hoppjentenes trener Christian Meyer. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
Vis mer

Lundby gjorde det dårlig på Lillehammer sist helg med 22. og 6. plass.

Verdenscup for kvinner blir arrangert for femte året på rad. Tidligere het det kontinentalcup.

- Ser veldig bra ut

I en hittil upublisert samtale med Dagbladet før sesongen erklærte Lundby:

- Jeg synes det ser veldig bra ut. Jeg gleder meg til vinteren. Jeg synes jeg har tatt store steg gjennom sommeren. Toppnivået er høyere og jeg hopper mer stabilt.

Hun fortsatte:

- Målet for vinteren er å ta min første seier i verdenscupen. Jeg har også mål om å ta medalje under VM i Lahti.

I det samme intervjuet fortalte hun at hun hadde trent en del med de norske hoppgutta. Blant annet var hun med dem til Fuerteventura i høst.

I tillegg til å hoppe studerer hun idrett på Lillehammer.

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments

Jubeldag: Dobbelt norsk da Sundby gikk til topps

DAVOS/OSLO (Dagbladet): Martin Johnsrud Sundby vant 30-kilometeren i Davos i fjor, og var ute etter en ny seier på distansen i dag. Verdenscuplederen var også den store favoritten før starten i Sveits.

For seks dager siden var det en lettet og emosjonell 32-åring som møtte pressen etter seiersløpet i Lillehammer. Da kom også tårene.

I dag fikk Sundby tøff konkurranse i løypa, særlig fra en Anders Gløersen i kanonform. Men Sundby brukte kjempekreftene til slutt, og knep seieren foran landsmannen med 13,7 sekunder.

Sundby er fortsatt kongen på langdistanse.

Fornøyd

Det var en fornøyd Gløersen som møtte pressen etter løpet.

- Det var kjempebra. Jeg var heldig i dag som fikk selskap av Manificat på andre runde. Det var flaks. Han holdt på å drepe meg på andre runde der, sier Gløersen til TV 2.

Simen Andreas Sveen gjorde også et pangløp, og ble nummer fire. Matti Heikkinen tok tredjeplassen.

- Det er vel helt klart noe av det bedre jeg har gjort, sa Sveen etter løpet. Han var samtidig spent på hvilken plassering han ville få.

- For min del er det er en kjempeopptur i forhold til den fjorårssesongen som ble spolert av sykdom. Det viser at den jobben jeg har gjort har vært veldig veldig bra. Det er mulig å trene godt og gjøre jobben selv om du står utenfor landslaget, sier Sveen.

Jaget teten

Først 35 minutter etter førstemann gikk Sundby ut i løypa. Med startnummer 70 tok han opp jakten på ledende Maurice Manificat.

Nordmannen var 2,5 sekunder bak franskmannen ved første mellompassering. Han hadde på dette tidspunktet to nordmenn foran seg: Didrik Tønseth og Hans Christer Holund. Simen Andreas Sveen hang også godt med.

Etter andre passering var det hele fem nordmenn blant de åtte beste. Fortsatt var det Manificat som styrte showet, med seks sekunder ned til Sundby. Men da en tredjedel av løpet var unnagjort, var det Sundby som ledet foran russiske Aleksander Legkov.

- Tog-Sundby er i gang, mente TV 2-kommentator Christian Paasche.

Jevnt

Simen Andreas Sveen var klart best av utøverne som gikk ut med tidlig startnummer. Etter 22,2 kilometer ledet nordmannen med 5,8 sekunder da 29 løpere hadde passert. Anders Gløersen knuste imidlertid sin lagkamerat med 13,7 sekunder, samtidig som de store kanonene kom bakfra.

Det ble etter hvert klart at seieren kom til å stå mellom Gløersen, Sundby, Sveen og Legkov.

- Dette kan bli jevnere enn vi håpet på, mente TV 2-ekspert Odd-Bjørn Hjelmeseth.

Legkov tapte dyrebare sekunder etterpå, og lå et godt stykke bak Gløersen fire kilometer før mål. Det så ut som Gløersen nå var den eneste som kunne tukte Sundby. I mål var han 22,6 sekunder foran Sveen. Samtidig passerte Sundby 8,8 sekunder foran Gløersen etter 22,2 kilometer.

Gløersen avsluttet løpet bra, noe som gjorde avslutningen utrolig spennende sett med norske øyne. Til slutt viste Sundby hvem som er best, og vant med solide 13,7 sekunder.

Hans Christer Holund ble nummer åtte.

Saturday, December 10th, 2016 Bil No Comments
 
December 2016
M T W T F S S
« Nov   Jan »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Recent Comments