Pakka med høyrygg er lett å gå forbi. Selv om den er billig. Hvorfor?
Høyrygg er ukjent kjøtt for mange, det er grovt, litt senete, vanskeligere å gi seg i kast med.
Skulle det være slik for deg, gi høyryggen en sjanse. Den er så vanskelig å mislykkes med at den kan bli din beste venn.
Lager seg selv
Høyrygg er kjøtt som nærmeste lager seg selv – og blir mørt og smakfullt bare du gir det tid. Står det «bresert høyrygg» i oppskriften, betyr det ikke annet enn at du bruner kjøttet før du legger det i ei gryte. Når du breserer kjøtt, får du samtidig en smaksrik kraft som er perfekt som sjy eller saus.
I gryta kan kjøttet liggelenge og putre under lokk på lav varme. Det eneste du må passe på er at det har væske rundt seg. Resultat: Det møreste kjøtt, med mye mer smak enn for eksempel filet.
Kokekjøtt
Mange kokker synes høyrygg av okse er noe av det beste kjøttet du kan få.
Du kan koke det til du kan plukke det fra hverandre og bruke på samme måte som «pulled pork», eller krydre det og ha det i tacoen.
Du kan bruke det i en sandwich, som stek og i gryteretter. Du kan male det opp og bruke det i hjemmelagde burgere. Nettet er fullt av gode oppskrifter, om du ikke vil lage din egen rett med dine favorittgrønnsaker.
Den gyllenbrune ølbreserte høyryggen vi bringer oppskrift på her vil glede mange når den løftes ut av støpejernsgryta etter å ha putret i nesten ti timer.
Jo Inge Berget scoret før minuttet var spilt da Malmö ble svensk seriemester med 3-0-seier borte mot Falkenberg.
Berget misbrukte senere et straffespark, men uten at det fikk noen som helst konsekvenser.
MFF lot 17 år gamle Mattias Svanberg slippe til fra start. Han slo pasningen som åpnet for Bergets åpningsmål.
Senere gjorde Svanberg 2-0, assistert av tidligere Brann-spiller Andreas Vindheim.
Alexander Jeremejeff la på til 3-0 samtidig som serietoer Norrköping tapte 1-2 borte mot Elfsborg. Fjorårets mester måtte ha poeng i Borås for fortsatt å kunne ta igjen Malmö. Både Henning Hauger og Jørgen Horn var med fra start for Elfsborg.
MFF vinner Allsvenskan for 22 gang. Sørsvenskene spilte uten en fotskadd Magnus Wolff Eikrem onsdag.
Etter kampen stormet glade Malmö-supportere banen, og flere av spillerne gikk bort og snakket med supporterne for å be dem om å gå av banen.
(Dagbladet): I denne internett-epoken anses det ofte som viktig å være først ute med det siste, men med ujevne mellomrom kan litt eldre innhold også brått ta helt av.
Det har hendt med bildet Laura DiMichele-Ross fikk mannen Adam til å knipse i Skottland i 2012, og året etter la ut på Facebook-gruppa «Reasons my son is crying». Og du ser kanskje hvorfor?
Laura, som selv skimtes i høyre bildekant, skriver under bildet at sønnen gråter fordi han møter Hollywood-legenden Bill Murray, men allerede straks etter at bildet ble lagt ut kom det åpenbare spørsmålet i flere Facebook-kommentarer:
Sikker på at det ikke er en annen Hollywood-legende, nemlig Tom Hanks?
Forvirring
Bildet har vært omtalt i media tidligere, først som et morsomt øyeblikk fra et møte med en kjent person, men også som en gåtefull illusjon som gjør det umulig å skille mellom to skuespillere som strengt tatt ikke er så veldig like i utseendet.
Og nå, mer enn tre år etter, tar nettpublikasjoner verden over igjen tak i bildet som balanserer så hårfint i skjæringspunktet mellom Murray og Hanks.
Forvirringen er fremdeles total: The Telegraph har bedt leserne stemme over hvem de mener man ser på bildet. Av nesten 5000 lesere har 52 prosent stemt på Tom Hanks, mens 45 prosent faller ned på Bill Murray (2 og 1 prosent av leserne har stemt på henholdsvis Bill Hanks og Tom Murray).
- Flik av virkeligheten
Tilstandene kan minne om en lignende nettfarsott: Kjolen som framsto som enten blå og sort eller gullfarget og hvit, alt etter hvem som så på bildet. Der det i kjolens tilfelle var lyssetting som kludret med fargeoppfatningen, kan det her være andre mekanismer i spill.
- Mennesket har en medfødt evne til å analysere ansiktsuttrykk. Det er lettere når bildene er levende, som i virkeligheten. Et stillfoto er egentlig bare en flik av virkeligheten, ikke tilstrekkelig datamateriale for hjernen til å forstå det totale bildet, sier Lars Eivind Bones, mangeårig fotograf og fotospaltist i Dagbladet og Dagbladet Magasinet.
Bones er forresten klokkeklar på at bildet må være av Bill Murray grunnet det synlige arret på høyre kinn.
Et endelig svar?
Laura DiMichele-Ross selv skriver til Dagbladet at hun ikke er i noen som helst tvil om hvem det var hun og familien møtte i Skottland.
- Jeg synes alt dette er veldig morsomt, og har aldri skjønt hvorfor så mange tror det er Tom Hanks. Det er helt klart Bill Murray, skriver DiMichele-Ross.
DiMichele-Ross kan også vise til at Murray signerte bildet for dem da de møtte skuespilleren igjen i 2014, så nærmere et endelig svar spørs det om vi kommer.
Gravearbeid fra Dagbladets side støtter også opp om at det var Murray, ikke Hanks, som gjestet en golfturnering ved skotske St Andrews i 2012.
Noe av grunnen til at så mange tror det er Hanks på bildet kan også være at både Murray og Hanks har gjort lignende stunts tidligere, med stor internettsuksess.
Det er tross alt bare noen uker siden Tom Hanks stormet inn for å bli med på bryllupsbilder midt i Central Park i New York.
Ting blir brått merkeligere da den mystiske jenta Eleven dukker opp, og de neste episodene følger de mystiske hendelsene i den lille byen.
Det ble umiddelbart en seersuksess, og sesong to er bekreftet til neste år. Barna som spiller i serien har derav blitt stjerner, kanskje spesielt Millie Bobby Brown (12).
Stjerne over natta
Brown spiller den overnaturlige jenta som bare går under navnet Eleven, et tall hun har tatovert på armen sin. Når hun ikke er å se på skjermen, er hun ganske normal.
12-åringen ble født i Spania, men har britiske foreldre. De flyttet tilbake til England da Brown var fire år gammel. Skuespillerkarrieren hennes startet tidlig, og allerede i 2013 var hun å se på skjermen. Det i eventyrserien «Once Upon A Time». Briten har også vært å se i «NCIS» og «Grey’s Anatomy».
På tross av sin unge alder og relativt korte yrkesaktive liv, har hun gjennom «Stranger Things» klart å bli en stor stjerne.
Nå snakker Brown ut om den nye kjendisstatusen, i magasinet Interview – som Andy Warhol i sin tid starta.
- Måtte kysse Finn
Der røper hun blant annet historien om sitt første kyss, som ble alt annet enn en privat affære. I serien kysser hun nemlig Finn Wheeler, som spiller karakteren Mike.
- Jeg måtte kysse Finn, ja. Det er heldigvis bare skuespill, og det var noe jeg måtte gjøre. Jeg ville gjort alt for programmet, sier hun til magasinet og fortsetter:
- Jeg klippet håret og kysset Finn. Det var absolutt merkelig. Det var jo liksom mitt første kyss, så klart det var litt rart, forklarer 12-åringen.
Det var likevel ikke bare enkelt for Brown. Hun forklarer at Wheeler tok kysset ganske bra, men at hun hadde litt problemer i etterkant. Det hele gikk seg likevel til etterhvert, og det ferdige resultatet ble med i serien.
Livet på settet som den eneste jente på hennes alder er ikke alltid like enkelt.
- (Guttene) snakker om jenter og videospill. Jeg trenger definitivt å snakke om normale ting jenter liker å snakke om. Men de er som storebrødrene mine. De irriterer meg, men vi er veldig nære hverandre, forklarer hun i intervjuet.
Det er ikke hvem som helst som har utført intervjuet med «Stranger Things»-stjerna. Det er 14 år gamle Maddie Ziegler som har gjort det. Hun er kjent fra musikkvideoene til artisten Sia.
Har ikke tenner
Brown er ikke den første av barnestjernene i serien som den siste tida har fått oppmerksomhet.
En av hovedrollene i serien er Dustin Henderson, som spilles av 14 år gamle Gaten Matarazzo.
- Det er en sykdom hvor man er født uten kragebein, så jeg har ingen, sa Matarazzo og fortalte at sykdommen Cleidocranial Dysplasia gjør at det blir en forsinket forbening i kroppen.
- Det påvirker hvordan ansiktet ditt vokser, skallen din, og så påvirker det tennene. Det er derfor jeg ikke har tenner, sa han.
I serien har karakteren hans den samme sykdommen som 14-åringen selv. Han bruker imidlertid falske tenner i ny og ne.
(Dagbladet:) I en spørretime med den britiske statsministeren, Theresa May, gikk lederen av det britiske arbeiderpartiet, Jeremy Corbyn, hardt ut og beskyldte henne for å ikke ha noen plan for brexit-forhandlingene.
Ifølge den britiske avisa The Guardian sa Corbyn at hun fører velgerne, parlamentet, bedrifter og lederne av Skottland og Wales bak lyset ved å ikke være klar på hvordan hun vil ta Storbritannia ut av EU.
- Planen hennes er å ikke ha noen plan, sier Corbyn.
Avslørende lydklipp
Under EU-toppmøtet forrige torsdag sa May at hun tror overgangen til brexit vil gå fint, men i dag publiserte The Guardian et lydklipp fra mai, en måned før brexit-avtsemningen, hvor May hadde en helt annen mening.
I det private møtet med en av verdens største invisteringsbanker og meglerhus, Goldman Sachs, uttrykte May sin bekymring for at store investorer ville flykte fra Storbritannia om landet stemte for brexit.
- Jeg mener de økonomiske argumentene er tydelige. Å være en del av en 500 millioners handelsblokk er svært viktig for oss. Så jeg tror det vil gi klare fordeler både økonomisk og sikkerhetsmessig for oss å bli værende i EU, sa statsministeren den gang.
Ikke nok mot
May har hele tiden vært en motstander av brexit, men hun har ikke advart like kraftig mot konsekvensene hun mener det vil få til det britiske folk, som hun gjorde i det private møtet med Goldman Sachs, ifølge The Guardian.
Siden den gang har hun tatt over som statsminister etter David Cameron, og tilsynelatende også tilpasset sine meninger om effekten av brexit. Liberaldemokratenes leder, Tim Farron, er nå skuffet over statsministeren.
- Det er skuffende at Theresa May ikke hadde mot nok til å advare folket, på samme måte som hun gjorde i det private møte med investorene. Men det er enda mer skuffende at nå som hun har kommet til makten, så ignorerer hun sine egne advarsler, sier Farron til The Guardian.
Spent på forhandlingene
Førstelektor i britiske studier og didaktikk på Universitet i Agder, Jan Erik Mustad, blir ikke overrasket over de nye uttalelsene som ble lekket, og forteller at selv om hun var imot brexit i mai, så må hun bare respektere folkets valg som statsminister.
- Det er et problem at hun var på tapersiden i folkeavstemningen, og at hun derfor har et annet utgangspunkt i forhandlingen. Og det er jo også grunnen til at hun har omgitt seg med brexit-deltakere i kabinettet sitt, sier Mustad.
- Videre blir det spennende å følge med på hvordan hun velger å forhandle, og om det får store konsekvenser for Storbritannia eller ikke, legger han til.
I en kommentar er The Guardians innenriksredaktør, Alan Travis, kritisk til hvordan Theresa May har fremstått annerledes i det private møtet enn i offentlige taler.
- Det viser helt tydelig hvordan hun privat har en mye sterkere tilknyttning til å bli værende i EU, enn hva hun ga uttrykk for i offentlige taler før folkeavstemningen, skriver Travis.
(Dagbladet): Han blir kalt «Skip», men ikke bare fordi navnet hans har blitt noe vanskelig å bære det siste året.
Dette er nemlig «den andre Donald Trump».
Kreftlege i Virginia
Kreftlegen som driver et kreftinstitutt i Virginia for selskapet Inova Medical Group, heter Donald L. Trump, og har ved gjentatte anledninger blitt trukket inn i den amerikanske valgkampen – ufrivillig.
Han har tidligere gått ut og beskrevet vanskelighetene ved å dele navn med sin republikanske navnebror og presidentkandidat, Donald J. Trump, men har ikke ønsket å snakke politikk.
Før nå.
For nå tar Donald L. Trump bladet fra munnen og avslører at han kommer til å stemme på Hillary Clinton, skriver CNN.
- Usmakelig
- Jeg kommer til å stemme på Clinton, sier Trump til den amerikanske mediegiganten, og forklarer at han også stemte på USAs nåværende president Barack Obama.
- Fordi jeg liker hva de foreslår. Jeg liker den inkluderende, empatiske og progressive politikken de forfekter, legger doktor Donald til.
Så hva er galt med navnebroren Donald J. Trump, ifølge kreftlegen?
- Jeg finner Trumps teatralske personlighet og manglende politisk plattform usmakelig, i særdeleshet hans opprivende og fiendtlige retorikk som jeg mener ikke hører hjemme i den offentlige debatten.
Tolker smil som sympati
En av grunnene til at Donald L. Trump har nådd ut i offentligheten, i tillegg til navnet hans, er fordi han faktisk har møtt sin republikanske navnebror.
Holdningen til milliardær-republikaneren under møtet kunne kanskje ha blitt karakterisert som arrogant, forteller kreftlegen. Den nåværende president-kandidaten Trump var imidlertid på langt nær så «lite empatisk som han framstår nå», da navnebrødrene møttes, erindrer legen, ifølge CNN.
Nå som valgkampen går mot slutten, har imidlertid Trump-navnet blitt lettere å bære, forklarer kreftlegen. Mens han tidligere i valgkampen fikk all slags kommentarer slengt etter seg, har det stilnet i det siste.
- Når folk ser hva jeg heter nå hever de bare øyenbrynene eller smiler. Jeg velger å tolke det som sympati heller enn en fascinasjon for at jeg deler et navn med noen, sier han.
I ukens episode av «Luksusfellen» tar ekspertene turen til Halden for å hjelpe 23 år gamle Christina Hermansen.
Den unge tobarnsmoren som jobber som helsefagarbeider har en livsstil preget av spontanitet og hun gjør ofte innkjøp på impuls.
I programmet innrømmer Christina at hun unngår å åpne regninger, og at de enten havner i søpla eller gjemmes unna i en skuff.
Når hennes egne penger tar slutt, må hun som regel låne av moren sin for å få det til å gå rundt. Christinas mor må også trå til for at utgifter til TV, bil og mobil skal bli betalt.
- Du kan bli kastet ut om to uker
Forbrukerøkonom Silje Sandmæl og psykolog Cecilie Lynum setter seg ned med 23-åringen for å ta en alvorsprat med henne om økonomien hennes.
På grunn av en misforståelse med NAV har ikke Christinas husleie blitt betalt på flere måneder. Huseier er ikke blid, og nå står hun og barna i fare for å bli kastet ut av hjemmet sitt.
I tillegg ligger 23-åringen etter med betaling av både strøm og barnehage.
- Du blir hengende etter med veldig viktige ting. Du kan miste barnehageplassen! Og så kan du bli kasta ut om to uker! Hva gjør du da? undrer Sandmæl i episoden.
Christina velger å legge mye av ansvaret over på NAV, noe som får «Luksusfellen»-psykologen til å reagere.
- Det er litt overraskende å høre alt du har sagt frem til nå, Christina. Det er ansvarsfraskrivelse fra ditt eget liv! Du snakker om NAV hele tiden , hvem er NAV? Du må lære deg å stå på egne ben, og tenke «hva kan jeg gjøre?», sier Lynum.
Se video av konfrontasjonen øverst i saken!
- Man går i forsvarsmodus
I dag sier Christina til Seoghør.no at hun angrer på at hun trakk inn de daværende problemene sine med NAV under konfrontasjonen med «Luksusfellen»-ekspertene.
- Jeg har sett episoden, og jeg skulle ønske at jeg ikke hadde skyldt på NAV der. Men det var tøft, man får litt sjokk når man blir snakket til sånn. Man vet ikke helt hva man sier, man går i en slags forsvarsmodus, forteller hun.
Tobarnsmoren legger ikke skjul på at hun syntes det var vanskelig å bli utfordret av de to ekspertene.
- Det var tøft der og da. Men jeg trengte det, understreker Christina.
I «Luksusfellen»-episoden innrømmer hun at livet hennes aldri har vært så langt nede før. Mens hun sitter i sofakroken sammen med de to ekspertene, kommer plutselig tårene.
- Det var en boble som sprakk
Overfor Seoghør.no forklarer Christina hva som skjedde da hun ikke klarte å holde gråten tilbake.
- Jeg begynte å tenke på ungene oppi alt dette her. Jeg har mye skyldfølelse overfor dem, fordi jeg ikke har hatt livet ordentlig på stell.
Hun legger til at tårene kom uventet på henne, og trekker frem at hele situasjonen ble mer overveldende enn hun hadde trodd på forhånd.
- Jeg hadde egentlig bestemt meg for ikke å gråte på TV, så jeg følte meg veldig liten og fikk litt sjokk da tårene kom. Det var en boble som sprakk, som jeg hadde holdt inne veldig lenge. Cecilie og Silje fikk meg til å «face» de problemene jeg hadde skjøvet unna, og det ble for mye der og da.
Moren meldte henne på
Christina Hermansen fikk god hjelp av «Luksusfellen»-ekspertene, som også hjalp henne med å rydde opp i misforståelsene med NAV. Likevel mener hun at deltagelsen i TV3-programmet har både gode og mindre gode sider.
- Det beste var at alle var kjempehyggelige og at jeg fikk masse god hjelp, også i ettertid. Det verste er at det kommer på TV, at hele privatlivet og problemene mine blir vist frem sånn, sier hun.
Imidlertid er hun tydelig på at hun ikke angrer på at hun takket ja til å delta, selv om det faktisk var moren hennes som først meldte henne på.
- Jeg er glad for at jeg ble med, for ellers hadde jeg fortsatt i samme spor og det hadde bare ikke gått.
- Men da mamma sa at hun hadde meldt meg på og at jeg måtte svare på noen spørsmål i søknaden, så håpet jeg at jeg ikke ble trukket ut. Så fikk jeg telefon fra «Luksusfellen», og mamma sa at jeg bare måtte bli med. Jeg gjorde det hun bad meg om, selv om innstillingen min ikke var så positiv. Heldigvis var det verdt det! understreker Christina overfor Seoghør.no i dag.
Se hvordan det går med Christina i «Luksusfellen» som sendes på TV3 onsdag klokken 20.30.
Avisene Bild og BZ beskriver 29-åringen som en stalker.
Politiet i Berlin opplyser til Dagbladet at den siktede mannen er bosatt i Berlin. De opplyser også at Kulbatzki er skrevet ut av sykehuset i dag.
- Den siktede sitter fortsatt i avhør. Det vil bli tatt en avgjørelse i løpet av ettermiddagen om han skal framstilles for varetektsfengsling, sier en pressekontakt i Berlin-politiet.
Siste: Russland har trukket anmodningen om at russiske krigsskip får fylle drivstoff i den spanske enklaven Ceuta etter at nyheten ble møtt med kraftige reaksjoner i flere NATO-land, melder nyhetsbyrået AP,
(Dagbladet): NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg ber spanske myndigheter tenke nøye gjennom hvorvidt de bør tillate russiske krigsskip å fylle drivstoff ved den spanske ekslaven Ceuta i Nord-Afrika.
I dag tidlig passerte den mye omtalte russiske hangarskipflåten Gibraltarstredet, på vei til det østlige Middelhavet. Flåten består blant annet av Russlands eneste hangarskip, «Admiral Kuznetsov», og verdens største krigsskip, slagkrysseren «Peter den Store».
En antar at flåten vil slutte seg til andre russiske fartøy som er en del av de russiske operasjonene i Syria.
Men først planlegger russerne å fylle drivstoff ved den spanske eksklaven, omgitt av Marokko på tuppen av den nordafrikanske kysten. Det vekker oppsikt innad i NATO, skriver The Guardian.
«Hyklersk»
I går ga Stoltenberg klart uttrykk for sin skepsis til at alliansens medlemsland bistår den russiske opprustingen i og rundt Middelhavet.
- Vi er bekymret, og har gitt klart uttrykk for vår frykt for at denne flåten vil bli brukt til å øke flyangrepene mot sivile i Aleppo, sa Stoltenberg.
- Det er opp til hvert enkelt land å avgjøre hvorvidt disse skipene bør få forsyninger og drivstoff ved ulike havner på vei mot det østlige Middelhavet, sa han.
I det lå det en klar henstilling til Spania om å la være.
I EU-parlamentet er det ifølge The Guardian en rekke politikere som mener Spania oppfører seg hyklersk etter at de forrige uke beskyldte Russland for krigsforbrytelser i Syria, mens de denne uken vurderer å la den russiske krigsflåten fylle drivstoff for å kunne fortsette angrepene.
Fylte opp Østersjø-korvettene
Ifølge Luke Coffey, som var spesialrådgiveren til den britiske handelsministeren Liam Fox da han før Brexit var landets forsvarminister, har Spania til nå fylt drivstoff på 25 russiske krigsskip etter den russiske annekteringen av Krim.
Så sent som 16. oktober skal spanjolene ha latt de russiske korvettene «Zeleny Dol» og «Serpukhov» fylle drivstoff i Ceuta. Det er de samme korvettene som i dag skaper stor sikkerhetspolitisk bekymring etter at de overraskende seilte inn i Østersjøen i går kveld.
- Det er helt uhørt at et europeisk land, og da især et EU- og NATO-medlem, ville finne det akseptabelt å gi logistikkstøtte til en militærmakt som er involvert i en ulovlig okkupasjon eller omstridt støtte til Assad, skriver Coffey i Huffington Post.
Spania revurderer
Spanske myndigheter insisterer på at deres støtte til den russiske flåteaktiviteten i Middelhavet utelukkende har vært forretningsmessig, og at de hele veien har vært åpne om denne.
Likevel varsler det spanske utenriksdepartementet at de nå vil vurdere saken på nytt. Det betyr at hangarskipstyrken som nå er på vei inn i Middelhavet kanskje må finne et annet sted å tanke sine skip.
- De planlagte stoppene blir nå vurdert på nytt på grunn av informasjonen vi har fått fra våre allierte og fra russiske myndigheter, sier en talsmann i dag.