… og nå bytter «Anno» by

(Dagbladet): NRK har bestemt seg for å lage enda en sesong av realityserien «Anno».

- «Anno» er en stor suksess for NRK. Det er ikke bare veldig mange seere som følger oss tre dager hver uke, men vi ser at hele familien samler seg rundt dette konseptet, og det er av stor verdi for NRK. Derfor er vi glade for å gå videre med en ny sesong, sier redaktør i NRK, Unni Ødegård, i en pressemelding.

Til Fredrikstad

Sesong nummer to vil foregå i Fredrikstad, i en tidskapsel som tar deltakerne tilbake til 1721.

- Fredrikstad har en spennende historie og har vært en av Norges viktigste festningsbyer i forsvaret av riksgrensen mot erkefienden Sverige. I 1721 er den store nordiske krigen endelig over, og det er fredstid og velmaktsdager i Fredrikstad. Byen går da fra å være en festningsby til en sivil by, og det er svært mange spennende historier å fortelle på mange plan, sier Ødegård.

Nå leter NRK etter nye deltakere, i alderen 20-80 år.

Den første sesongen av «Anno» er ennå ikke ferdigspilt, og har i snitt hatt 769 000 seere per episode. Den går på tv tre dager i uka, mandag, onsdag og fredag. Programleder er Selda Ekiz.

De 14 deltakerne har levd på et avgrenset område bak Bryggen i Bergen, slik bergenserne levde der i 1764. De starter som lærlinger og jobber seg oppover via Svenn til Mester, og konkurrerer til slutt om å vinne Borgerbrev.

Forferdelig hygiene

- Det var helt absurd. Visuelt var vi skjermet fra omverdenen, men lyden og støyen fra byen klarte vi ikke å fjerne. Vi hørte folk gå fordi som hoiet og skrek på vei til vorspiel og nachspiel. Vi hørte cruisebåtene tute og vi hørte biltrafikken. Hele tida ble vi gjort oppmerksom på kontrasten mellom datid og nåtid. De høye gjerdene som avgrenset området hindret ikke folk i å se over kanten. Vi var til stor underholdning for naboene. Stadig kom det videokameraer over kanten fra nysgjerrige folk. Vi ble også ropt til fra gjester på SAS-hotellet som trodde vi spilte inn middelalderporno, har deltaker Claus Dalvang (47) sagt til Dagbladet.

Museet Schøtstuene ble bygget om innvendig for å huse deltakerne, og det ble bygget nytt lysthus, et ildhus, et hønsehus og en utedo laget, i tillegg til plankegulvet. Grindehus og vannpumpe ble satt opp, samt gjerdet på 300 meter inkludert tre porter. Prislappen kom på 33 millioner kroner.

De 14 deltakerne måtte dele på én utedo, fikk ikke dusje, og måtte lage såpa selv.

- Hygienen var forferdelig. Var det larver i maten, skar vi dem bare vekk. Kjøttet vi spiste var ofte grønt på farge og luktet for jævlig. At ingen ble dårlige er helt utrolig, sa Claus Dalvang.

Saturday, February 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
January 2025
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments