Mener Siv ikke er tøff nok


ARENDAL (Dagbladet): – Jeg tror ikke regjeringssamarbeidet ryker selv hvis vi får et samlet valgresultat på under 10 prosent, sier Atle Simonsen, leder for Fremskrittspartiets Ungdom.

- Men jeg tror på ingen måte at vi får under 10 prosent. Jeg tror vi kommer til å gjøre et godt valg, sier han.

Ny situasjon

- Min generasjon i Frp har bare opplevd framgang for partiet, så for oss er det en ny situasjon.
- Men jeg får ikke akkurat mindre lyst til å drive valgkamp av dårlige målinger. Da går det en faen i meg, sier Atle Simonsen til Dagbladet under en frokost i Pollen under Arendalsuka.

Bryte ut?

Han opplever ikke at det er stemning i partiorganisasjonen for å trekke seg ut av Solberg-regjeringen.

- Jeg ser ikke for meg hva vi skulle tjene på å bryte nå.

- Mitt inntrykk er at de aller fleste medlemmene våre er fornøyde med hva regjeringen leverer, for eksempel når det gjelder bilavgifter, veibygging og kriminalitetsbekjempelse, sier FpU-lederen.

Bompengene

FpU-lederen tror bompengesaken er hovedgrunnen til at velgere nå svikter Frp.

- Mange er skuffet over at vi ikke har fjernet bompengene, men vi har vedtatt en bompengereform som kan redusere satsene med 20-30 prosent.
- De er nok skuffet, men er klar over at det er de andre partiene som har satt ned foten. Tipper at de fleste av dem har satt seg på gjerdet og dermed havner i vet-ikke-gruppa.

Forventer mye

- Mellom 10 og 20 prosent av de som stemte på oss under stortingsvalget i 2013 mener at vi ikke har levd opp til forventningene de hadde til oss. Det betyr ikke at vi har gjort feil ting, men at vi bør innfri mer. Vår utfordring er nå å dokumentere alt vi har fått til i regjering, sier Atle Simonsen.

- Det er nok mange velgere som har gått fra oss fordi de har forventet flere gjennomslag for Frp-politikk i regjering.

- Våre velgere forventer mye. Jeg tror de vil komme tilbake dersom man fører mer Frp-politikk, jeg tror ikke de ønsker andre partiers politikk, sier FpU-lederen.

Hagens evne

Atle Simonsen er født og oppvokst i Sola. Han meldte seg inn i partiet som 13-åring.

- Jeg synes det sier litt om Carl I. Hagen og de øvrige Frp-toppenes evne til å formidle politiske tanker, når en ung tenåring som meg forsto hva de snakket om på TV, sier Atle Simonsen i dag.

Stor tillit

26-åringen har utdanning i økonomi, men de siste årene har det meste av tida gått med til politikk. Rogalendingen har allerede lang fartstid i Fremskrittspartiets sentralstyre og nyter stor tillit i partiet.

- Jeg drømmer om et samfunn der staten ikke stikker av med mer enn halvparten av lønna di.

- Rike folk merker ikke avgiftene. Det er de familiene som såvidt får økonimien til å gå rundt som rammes. Derfor forstår jeg ikke hvorfor ikke Arbeiderpartiet er opptatt av å gjøre noe med avgiftstrykket, sier Atle Simonsen.

Byråkrati-kutt

Avgiftsfjerning og skattelette vil FpU finansiere med kraftige kutt i byråkratiet.

- Frp i regjering har fått gjort noe med effektivisering av statsbyråkratiet, men vi ønsker oss langt tøffere tiltak, sier Simonsen.

FpU-sjefen ønsker seg større offensivitet av partileder Siv Jensen når hun legger fram budsjettet for 2016.

- 600.000 nordmenn, mange av dem unge, står til enhver tid utenfor arbeidslivet. Vi mener regjeringen kan gjøre mye mer for å bidra til flere arbeidsplasser og lavere fravær. Her er vår 10-punktsliste for hva Siv bør prioritere for å få flere i jobb, sier Atle Simonsen.

1. Senk skatten for næringslivet

Det er det private næringslivet som skaper de fleste arbeidsplassene og står for verdiskapningen i Norge. Dersom vi senker selskapsskatten vil næringslivet ha råd til å investere i flere ansatte.

2. Mer fleksibel arbeidslovgivning

I dag har vi et strengt regelverk som gjør det vanskelig for arbeidsgiver å angre hvis de har ansatt en som ikke duger til jobben. Dette gjør at arbeidsgivere sjelden tør å ta sjanser ved å ansette noen som er unge, uerfarne eller som har vært utenfor arbeidslivet over en lengre tid. I et mer fleksibelt arbeidsliv kan arbeidsgivere i større grad gi en sjanse til de som trenger det.

3. Lærlingkrav i offentlige sektor

Staten og kommunene er de største arbeidsgiverne i landet. Dermed bør de også ta sin del av ansvaret ved å gi lærlinger jobb. Alle offentlige institusjoner bør pålegges å ta inn lærlinger for å gi dem et innpass i arbeidslivet.

4. Lavere skatt for den enkelte arbeider

Hvis vi skal motivere flere mennesker ut i arbeidslivet må ikke gulroten være skatt på arbeid. De færreste jobber fordi de har lyst til å betale skatt, men fordi de ønsker å beholde sine egne penger. Dersom man senker skattene får folk flest mer penger til å bruke der de selv vil. Dette skaper igjen nye arbeidsplasser der pengene blir brukt.

5. Senk terskelen for nyetableringer

Frita nye bedrifter for arbeidsgiveravgift de 24 første månedene. Store papirmøller og endeløst byråkrati hever terskelen for nyetableringer. Dette hindrer at nye arbeidsplasser blir skapt i Norge. Myndighetene bør komme seg ut av veien og la entrepenørene få frihet til å skape verdier og arbeidsplasser.

6. Bygg landet

Norge har et enormt etterslep på infrastruktur. Vi trenger et samferdselsløft både ved å vedlikehold av eksisterende strekninger og utbygging av nye. Vei og jernbane er noe av det mest lønnsomme vi som nasjon kan investere i. Slik får vi enorme samfunnsøkonomiske gevinster og titusenvis av arbeidsplasser.

7. La folk jobbe på søndager

Skoleelever og studenter har liten mulighet til å jobbe i ukedagene. Derfor er det meningsløst at ungdom skal bli forhindret fra å kunne jobbe i butikk på søndager. I et fleksibelt arbeidsliv er nettopp søndagsåpne butikker en gylden mulighet for å kunne tjene litt ekstra penger i helgen.

8. Ta i bruk gradert sykemelding

Mennesker med nedsatt arbeidsevne som et resultat av sykdom eller skade bør ikke falle utenfor arbeidslivet. Vi vil oppfordre arbeidsplasser til å tilpasse arbeidet og arbeidstiden i henhold til situasjonen til arbeidstaker. Om man sliter med å jobbe hele arbeidsdager kan man f.eks.  jobbe halve dager. Da mottar man 50 prosent sykelønn og 50 prosent lønn fra arbeidsgiver.

9. Fjern lærlingskatten

Det er ingen grunn til at staten skal gi lærlingtilskudd med den ene hånden og ta lærlingskatt med den andre. Fjerner vi arbeidsgiveravgift på lærlinger kan bedrifter ta seg råd til å ta inn flere lærlinger.

10. Utvide ordningen med arbeidsavklaringspenger

Unge bør få bedre oppfølgning i det de havner utenfor arbeidslivet fremfor å bli ført over på uføretrygd. Uføretrygd er som å gi opp folk, mens personer som mottar arbeidsavklaringspenger fremdeles får nøye oppfølgning. Derfor kan det være hensiktsmessig at flere unge går lengre på arbeidsavklaringspenger før de eventuelt blir overført til uføretrygd.

Saturday, August 15th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
December 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Recent Comments