Hevder å ha sett de rømte fangene komme ut av skogen


NEW YORK (Dagbladet): Mannejakten på de to drapsdømte mennene Richard Matt (48) og David Sweat (35), som klarte å rømme fra høysikkerhetsfengselet Clinton Correctional Facility i delstaten New York 6. juni, går inn i sin tredje uke.

Lørdag ble jakten på nytt trappet opp etter at politiet mottok tips om at de to var observert gående langs en jernbanelinje vest i delstaten ved byen Friendship nær grensa til Pennsylvania.

Ut av skogen

Sheriffen i området skal ha oppringt av en tipser som omtales som «troverdig». Tung væpnede politistyrker satte dermed i gang letingen, og journalister som kom til området ble bedt om å forlate det fordi politet omtalte det som et «hot spot», melder CNN.

Politiet opplyser til New York Times at en kvinne som kom kjørende i området så to menn dukke opp fra skogen ved et jernbanespor. En av dem skal ha stupt tilbake i skogen, mens den andre skal ha dratt en hette over hodet.

- Ikke oppsøk mennene ettersom begge blir ansett som å være svært farlige, heter det i en offisiell uttalelse fra politiet lørdag der de også ber folk i området om å være på vakt.

800 polititjenestemenn har deltatt i jakten hvor nesten 200 forlatte bygninger og hundrevis av bebodde hus er gjennomsøkt. Letingen har også foregått på nesten 1000 kilometer med landlige stier og veier.

Også forrige helg skal det ha vært ubekreftede observasjoner av de to mennene 70 kilometer unna Friendship.

- Vitner så to menn som 13. juni gikk langs Gang Mills-jernbanesporene på Rita´s Way i byen Erwin. Neste dag ble to menn med samme beskrivelse sett gående langs rute 115 i byen Lindley på vei mot Pennsylvania-grensa. De ubekreftede observasjonene kom fra to separate individer, sier polititalsmann Beau Duffy til CNN.

Gravde seg ut

Matt og Sweat klarte å rømme ved å borre seg ut fra sin felles celle med elektriske verktøy. Deretter gikk ferden gjennom tunneler og ut på en åpen gate via et kumlokk. De to er nå på lista over USAs 15 mest ettersøkte rømlinger og myndighetene har utlovet en dusør på 150 000 dollar for informasjon som kan lede til at de blir pågrepet.

Den kvinnelige fangevokteren, Joyce Mitchell (51), er siktet for å ha hjulpet de to innsatte med å rømme ved å snike til dem verktøyet de trengte. Hun skal, ifølge politiet, også ha hatt et seksuelt forhold til Matt. Hun nekter straffskyld, og risikerer åtte års fengsel dersom hun blir dømt etter siktelsen.

Fredag opplyste fengselsmyndighetene at også en mannlig fangevokter var midlertidig suspendert som en del av etterforskningen.

Sunday, June 21st, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments