- Det seksuelle som oppstår mellom dem gjorde arbeidet med filmen komplisert


– Dette er jo en film som handler om så mye mer, blant annet om lengsel etter tilhørighet og røtter, sier Sewitsky til NTB.

Filmen «De nærmeste» hadde sin ilddåp under Sundance-festivalen i januar, hvor anmelderne kalte den et «sterkt relasjonsdrama». Nå tar hun filmen hjem til Norge hvor teppet går opp for premieren fredag.

På spørsmål om hvor tidlig regissøren visste at det skulle være så mange og så spesifikke sexscener mellom søskenkarakterene, sier hun:

- Først, da jeg fikk manuset av Ragnhild Tronvoll, handlet det om to personer som fant hverandre og følte seg som sjelevenner. Først etter en god stund kom det fram at de var søsken.

- Men i filmen lar jeg vissheten om familiebåndene være der fra første stund. Jeg var mer opptatt av skammen. Men en annen skam enn du kanskje tror. Det handler om skammen over å være uønsket.

Filmen er som en gresk tragedie. Hovedpersonen Charlotte har en alkoholisert far som ligger for døden, og en mor som aldri har vært en skikkelig mor. Charlotte har derfor søkt innpass i en annen familie, der hun fant både bestevenninne og kjæreste og gjerne vil være del av.

Så får hun treffe halvbroren sin for første gang.

- Det seksuelle som oppstår mellom dem gjorde arbeidet med filmen mye mer komplisert enn om vi hadde gjort det hele mer subtilt. Vi jobbet mye med sammenheng, troverdighet og hovedpersonens sårbarhet. Jeg vil gjerne at vi skal like henne, og sympatisere med henne, understreker regissøren.

Sewitsky legger ikke skjul på at hun var spent da hun viste fram filmen sin for første gang. Men hun sier at tilbakemeldingene har vært svært gode.

Den svenske skuespilleren, Simon J. Berger, spiller halvbroren som vi ikke blir helt klok på. Og i hovedrollen som Charlotte fikk Anne Sewitsky med seg et da ganske ubeskrevet skuespillerblad, nemlig Ine Marie Wilmann. Wilman skal også spille i Sewitskys kommende film om Sonja Henie, og regissøren sier følgende om skuespilleren:

- Hun kan vise enorm sårbarhet, samtidig som hun viser styrke.

Psykologvisninger

Nå er regissøren spent på den norske mottakelsen.

- Dersom folk får med seg tematikken, at det handler om tilknytning og familie, blir jeg veldig glad. Dagens samfunn er veldig flyktig, med mye familieoppløsning og flytting. Å flytte til en ny by som student gjør at mange lager seg en ny familie som består av venner. Men så opplever man at det ikke er det samme å feire jul med venner. Dette med å ønske seg familietilhørighet er noe som ligger dypt i oss, sier Sewitsky, som også har vist filmen for flere psykologer.

- Det har vært interessant å høre deres syn på både moren og venninnen i filmen. Der har det vært mange spennende og ulike synspunkter. Og også synet på halvbroren varierer. Han er litt mystisk, litt mørk, på et vis.

Sewitsky mener filmen i stor grad handler om ensomhet, og hvor sårbar du kan føle deg dersom du ikke når opp til dagens krav til vellykkethet.

- Unge føler et veldig press på at de tidlig må sette seg mål, de må vite hva de skal satse på og hvem de er. Men så viser det seg at mange trenger 20-årene på å lande disse tingene.

Hun ser også at filmen handler om å arve sine foreldres tilknytningsskader.

- Slike skader kan lett gå i arv fra generasjon til generasjon. Så til sjuende og sist er det et spørsmål om man klarer å bryte mønsteret – og lage en ny vei.

(©NTB)

Thursday, March 26th, 2015 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
November 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Recent Comments