Archive for May 25th, 2015
Regjeringens støtteparti lekker i begge ender: Velger-ras for Venstre
(Dagbladet): Venstre stuper under sperregrensa i Dagbladets ferske partibarometer, som gjennomføres hver måned av Ipsos MMI. Med en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng siden april, er de nå nede i en oppslutning på 3,6 prosent.
Sist partiet lå så lavt på Dagbladets måling viste kallenderen juni 2013. Skal vi finne dårligere oppslutning må vi tilbake til september 2012.
- Basert på Dagbladets siste målinger, ser det ikke ut til at verken Venstre eller Krf får mye uttelling for å støtte regjeringen. Regjeringssamarbeidet er ingen stemmemagnet for noen av partiene, sier valgforsker Tord Willumsen ved Universitetet i Tromsø.
Ujevnt
Han påpeker at Venstres oppslutning er ujevn på de siste målingene, og at endringen fra forrige måned er innenfor feilmarginen.
- Men hvis vi ser lenger tilbake i tid, har de ikke ligget så lavt på veldig lenge, sier Willumsen.
Hvis Dagbladets måling hadde vært resultatet ved et stortingsvalg, ville Venstre bare fått to mandater på Stortinget, ettersom de går glipp av utjevningsmandater ved å havne under sperregrensa.
Ved valget for to år siden, kapret de 5,2 prosent av stemmene til det norske folk, og sikret seg dermed ni stortingsmandater.
Hvis målinger på dette nivået blir en vane for Venstre tror valgforsker Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning at samarbeidet med regjeringen vil bli satt på en prøve.
- Regjeringssamarbeidet har ikke vært smertefritt. I praksis betyr det et mer anstrengt forhold og tøffere forhandlinger mellom Venstre og regjeringspartiene, sier Bergh.
Han understreker at den aller viktigste målingen på samarbeidet vil bli lokalvalget i høst.
- Ja dette valget vil også ha symbolverdi som en rikspolitisk tilbakemelding, sier han.
Lekker alle veier
Bakgrunnstallene indikerer at Venstre lekker flest velgere til Arbeiderpartiet og Høyre, samt noe til Miljøpartiet de Grønne (MdG).
- Venstres store problem er at de lekker i begge ender. Den lekkasjen blir tøff å tette for partiledelsen, og det blir vanskelig å trekke fram noen saker som kan forklare nedgangen, sier Willumsen.
Han sier at både KrF og Venstre slites mellom høyre- og venstresiden i partiene.
- Det som begeistrer den ene fløyen i partiet er til irritasjon for den andre. Derfor er det en veldig vanskelig øvelse å være støtteparti. I tillegg må regjeringspartiene vise at de ikke er i lomma på samarbeidspartiene, og samarbeidspartiene må vise at de får gjennomslag. Det er veldig vanskelig å kommunisere, sier han.
- Må jobbe hardere
I følge bakgrunnstallene har også Venstre de minst engasjerte velgerne. Hele 30 prosent av dem sier det er usikkert om de i det hele tatt hadde stemt om det var stortingsvalg. Valgforskeren påpeker også Venstres alarmerende lave velgerlojalitet, den laveste av alle partiene.
- Dette gjør at vi nå må jobbe enda hardere, så valgresultatet ikke ender på dette nivået, sier Venstres nestleder Ola Elvestuen.
- Vi må klare å vise bedre fram både resultatene vi har oppnådd og målene våre framover, sier han.
Elvestuen mener det er for tidlig å si hvorvidt samarbeidet med regjeringspartiene har hatt en negativ påvirkning på oppslutningen.
- Men vi er klar over at det å være i maktposisjon krever hardt arbeid, sier han.
Rekord for MdG
Når Venstres velgere går til Arbeiderpartiet og Høyre, indikerer dette at det ikke er velgernes misnøye med miljøpolitikken som er årsaken til nedgangen.
Men samtidig går Miljøpartiet de Grønne kraftig fram på Dagbladets måling, til en oppslutning på 4,9 prosent. Et valgresultat på dette nivået ville gitt ni mandater på Stortinget.
- Dette er en klar trend. Samtidig er flere av disse velgerne usikre, så det er fortsatt et stort spørsmål om denne oppslutningen kommer til å holde framover, sier Tord Willumsen.
Partileder Rasmus Hansson omtaler målingen som «en ny, hyggelig oppmuntring til alle som står på for å gjøre Miljøpartiet de Grønne til et stort, effektivt parti».
- De første som tør
MdG stjeler særlig velgere fra SV, i tillegg til Venstre, viser Dagbladets måling. Partiets egne tall, indikerer imidlertid at de tar velgere fra mange ulike partier.
- Jeg tror velgere i Norge har ventet veldig lenge på at et parti skal ta den reelle konsekvensen av den informasjonen vi har om klimaendringene. Miljøpartiet de Grønne er det første partiet som tør å si at de setter miljø foran all annen politikk, og gjør miljø til rammen for annen politikk, sier Hansson.
Arbeiderpartiet holder seg relativt stabilt sammenliknet med forrige måned, med en oppslutning på 38,6 prosent. Høyre går opp 0,9 prosentpoeng til 23,2 prosent, mens Frp får en oppslutning på 12,8 prosent, ned 0,2 prosentpoeng.
Også SV havner under sperregrensa med skarve 3,2 prosent av stemmene, mens KrF ligger på 4,9 prosent. Senterpartiet går fram 1,1 prosentpoeng, til 6,2 prosent.
Kristenfanatikere skulle demonstrere mot irsk homolov. Det gikk forferdelig galt
(Dagbladet): Westboro baptistkirke i Kansas er kjent for sine svært kontroversielle uttalelser rettet mot grupper eller personer de er motstandere av.
Denne gang har de aksjonert mot Irland, som i helga legaliserte likekjønnede ekteskap ved folkeavstemning.
Men å lære seg fargene til det irske flagget har åpenbart ikke vært like enkelt for kristenfanatikerne. Et bilde delt på twitterkontoen til Westboro Baptist Church viser en kvinne som holder opp to plakater i protest.
Den ene med påskriften «Gud hater homoekteskap». Den andre med påskriften «homoflagg», med et tegnet flagg som åpenbart skal være det irske flagget.
Problemet er at rekkefølgen på fargene er byttet om. Mens fargerekkefølgen på det irske flagget er grønt, hvitt og oransje, er flagget på plakaten oransje, hvitt og grønt. Aksjonisten ender derfor opp med å rette sitt hat mot Elfenbenskysten i stedet.
Westboro Baptist Church har tidligere vært til stede under begravelsen til flere amerikanske soldater som mistet livet i Irak. De aksjonerte fordi de mente amerikanerne hadde «terget på seg» Gud.
De ønsket også å være til stede under begravelsene etter terroren på Utøya og i Oslo fordi de mente Norge selv hadde skyld i angrepet, og begrunnet dette med at Norge avskaffet lovforbudet mot homofili i 1972 og «måtte betale for sine synder».
I en pressemelding skrev de blant annet at Gud hadde sendt Breivik for å straffe Norge.
Når dårlige serier plutselig blir bra oppstår et problem
En kompis kommer med innrømmelsen en kveld vi sitter og utveksler tv-serietips over chatten:
- Jeg har nettopp fråtsa to sesonger av «The 100». Hata det de første episodene, men etter det var alt sammen WOW!
Og jeg blir litt satt ut, fordi jeg trodde jeg kunne stole på ham når det gjaldt serietips.
«The 100»? Serien (som her til lands vises på FEM) om hundre modellpene ungdommer som sendes fra en romstasjon ned til jorda etter tredje verdenskrig for å finne ut om planeten igjen er beboelig?
Jeg så pilotepisoden, det som tradisjonelt skal være tidspunktet hvor en serie setter penfoten fremst og viser hva den kan være, hvilket potensial som bor i den.
Det så ut som «Fluenes herre» møter «Gossip Girl».
Med trykk på «Gossip Girl».
Full av døgnflueromanser, kunstige cliffhangere og stereotypiske rollefigurer.
Hun mørkhåra er opprørsk! Hun blonde er snill! Viktigste dilemma i den livsfarlige postapokalyptiske tilværelsen deres:
Vil de velge seg en slem gutt eller en snill gutt?
- Hvordan?
Greit. Jeg ser et par episoder. Og svarer:
- Tuller du? Hvordan kan den serien bli bra?
- Ikke gi opp, det blir bedre! Og da mener jeg bedre-bedre.
Og samtidig finner jeg en sak hos sci-fi-nettstedet io9 med overskriften «Hvordan «The 100» ble et fantastisk show mens du ikke så på», hvor skribent Lauren Davis kaller rakleverket jeg ser på «en nyansert fortelling om postapokalyptisk overlevelse».
- Sist uke fikk andre sesong sin avslutning, og seere kaller det ungdomsutgaven av «Battlestar Galactica», skriver hun.
Og de får rett. Jo mer jeg ser, jo bedre blir det.
Røttene i lettbent tenåringsunderholdning slipper aldri helt taket, men de viser seg å være av den subversive sorten.
Rollefigurene får lov til å utvikle seg på interessante og uventede måter.
Sympatiske helter blir torturister og krigsforbrytere. Skurker viser seg å ha en god grunn til å handle som de gjør og ender opp som hjelpere.
Militær kustus krasjer med myke sivile verdier og skaper den typen dilemmaer man heller ville forventet av en «Battlestar Galactica»-episode.
Slik går det slag i slag, til det knapt finnes noen igjen som ikke befinner seg i en moralsk gråsone. Det er sjelden dypt og underspilt, og definitivt ikke fôr for feinschmeckere. Men helheten er god.
Snur skuta
Det er faktisk litt oppsiktsvekkende.
En dårlig serie som snur skuta og blir bra er nemlig sjelden sort.
Sist jeg opplevde noe sånt var med «Terminator: The Sarah Connor Chronicles», som gikk fra å være middelmådig ukas-monster-show i første sesong til å få digre nettkampanjer i ryggen da den ble truet med kansellering i andre sesong.
Det finnes en bakside med denne typen serier:
Tidsbruken.
Skal man virkelig prioritere noe som dette over noe som treffer øyeblikkelig og holder seg bra?
Å sitte gjennom så mange timer fjernsyn før en serie blir virkelig bra er litt som å pille en kilo reker fordi man vil ha rekesmørbrød til middag.
Du skal være veldig tålmodig, og veldig glad i rekesmørbrød, før du orker så mye mekk.
Seks stalkertyper: Derfor terroriserer de sine mål
(Dagbladet): I morgen vil et forslag om å få ny lovgivning mot personforfølgelse være ferdigbehandlet i justiskomiteen på Stortinget. Dagbladet har derfor skrevet opp stalker-historiene til seks kjente nordmenn i helgeavisa.
Men hvem er personene som stalker?
- Stalking er en manneting, men det kan være absolutt hvem som helst, fra arbeidsledige til direktører. Jeg har opplevd politifolk og høyere offiserer i Forsvaret som har stalket, folk en absolutt ikke tror skulle gjøre noe sånt, sier Kenneth Nielsen i Risiko Respons til Dagbladet.
Han er en av personene bak Stalking.no, gruppa som kjemper for en ny lov og gir råd til stalkingofre. For å forutsi stalkerens neste trekk og til slutt stoppe dem har de satt sammen ei liste med gjerningsprofiler.
Her er seks av dem:
Den avviste:
- Rundt halvparten av stalkere er det vi kaller intimstalkere, som har vært i et forhold og ikke klarer å akseptere at det er slutt. Målet er at du skal komme tilbake til meg, og hvis ikke så skal i alle fall ingen andre ha deg, sier Nielsen til Dagbladet.
Psykiater Pål Grøndahl sier at det særlig er unge, enslige kvinner som har avsluttet et forhold, som utsettes for uønsket personforfølgelse.
- Den som forfølger, er som oftest den vrakede parten. Han eller hun føler seg krenket, er sint og vil ikke avslutte forholdet. Motivasjonen er ofte at den som forfølges skal søke tilbake til det brutte forholdet, altså «nå må du skjønne at det skal være oss to», sier Grøndahl til Dagbladet.
Den intimsøkende:
Den intimsøkende stalkeren vil ha et kjærlighetsforhold. Stalkeren mangler gjerne nære fortrolige venner og kontakter, og målet er ofte fremmede eller bekjente som utsettes for stalkerens intense ønske om intimkontakt.
- Kjendisen får ofte den amorøse stalkeren på nakken, sier Nielsen til Dagbladet.
Stalkeren har ofte en idé om at han allerede er i et forhold med personen.
- Stalkeren drives av en slags sykelig besettelse, enten fordi de ønsker et forhold eller tror dere har et forhold, du bare innrømmer det ikke. Eller de skal ødelegge livet ditt slik du ødela deres. Du skal aldri føle deg trygg igjen, sier Nielsen til Dagbladet.
De som vil ødelegge, er hevnstalkerne.
Hevnstalkeren:
Stalkeren vil ta igjen eller ta hevn, og føler han får en slags makt av å kontrollere og/eller skremme målet.
- Det kan være fordi du som journalist har skrevet noe jeg ikke liker eller jeg ikke er enig i politikken din. Så jeg ønsker å plage deg. Politikerne drar ofte på seg hatstalkeren, sier Nielsen til Dagbladet.
Den inkompetente beileren:
Vil ikke ha et kjærlighetsforhold, slik som den intimsøkende og amorøse, men vil ha en date eller et kortvarig seksuelt forhold. Har ofte sammenheng med manglende sosiale ferdigheter hos stalkeren, som for eksempel utviklingshemming. Stalker vanligvis i korte perioder.
Den sykelig erotiske:
Den sykelig erotiske stalkeren tror han er elsket av målet og at de er i et forhold. Det er ingenting målet kan si eller gjøre for å overbevise stalkeren om at de ikke er elsket.
Kjendiser får ofte denne typen amorøse stalkere på nakken.
- Denne typen stalker kjennetegnes ofte ved at han tolker all avvisning som en positiv bekreftelse på at et forhold eksisterer, og gjør det imaginære forholdet til det viktigste i livet sitt, opplyser Nielsen.
Overgriperen:
Overgriperen er den som planlegger kikking, blotting, vold, voldtekt eller overgrep og stalker av den grunn.
- Stalkeren er oftest mannlig og målet er oftest en fremmed kvinne stalkeren utvikler en svært usunn seksuell interesse for, opplyser Nielsen.
Denne typen stalker, som han kaller rov-stalkeren, skaffer gjerne informasjon for å gjennomføre et seksuelt anslag mot målet.
- Rundt to til tre prosent av stalkingsakene ender med drap, og der har du den farlige gruppa. Stalking er sjelden farlig, men stalking-atferden er farlig, sier Nielsen til Dagbladet.
En stalkers fire faser
Å undersøke hvilken motivasjon stalkeren har, er bare ett av hjelpemidlene de bruker. For de kan i tillegg se at nesten alle stalkere går gjennom fire faser.
- Det er som om alle stalkere verden rundt følger en stalker-manual. For jeg kan forutse deres neste trekk, sier Nielsen til Dagbladet.
- I den første fasen skaffer stalkeren seg informasjon om hvor du bor og jobber og hvordan du kan nås. Så kommer manifesteringsfasen, hvor stalkeren vet såpass mye om deg at han tror dere har et forhold. Det er bekreftet i hodet hans og det er ingen som kan fortelle han at dere ikke er i et forhold, forteller Nielsen.
Psykiater Grøndahl sier stalkeren bruker Facebook, Instagram og all mulig informasjon som er tilgjengelig på nett for å overvåke deg.
- For noen stalkere dette en glidende overgang, at når de ikke får respons, så begynner de å overvåke, sier han til Dagbladet.
Når stalking blir farlig
Så kommer risikofasen. For det fremste rådet for å stoppe en stalker er å aldri svare, uansett. Nielsen forteller at når du slutter å svare på meldinger og telefonen, så må stalkeren gjøre andre ting for å få kontroll på deg. Som å møte opp hjemme hos deg eller på jobben.
- Hvis du har klart å informere nettverket ditt om at ingen skal gi ut ditt nye telefonnummer, for eksempel, så må stalkeren eskalere atferden sin for å få kontroll på deg, sier Nielsen til Dagbladet.
Men han understreker at det bare er i akuttfasen at vi snakker om vold og eventuelt drap.
- Det er her vi finner den farlige gruppa. Det er bare to til tre prosent av stalkingsaker som ender i drap, så svært så stalkere er direkte farlige. Men stalking-atferden i seg selv er farlig, sier Nielsen til Dagbladet.
Også Grøndahl understreker at stalkerne ofte ikke er direkte farlige.
- Det er ikke det som kjennetegner den gjennomsnittlige stalkeren. Det går mer på at det er ubehagelig, at man ikke får fred. De stalkerne som er farlige, er de som mangler empati. Som ikke har noen forståelse for at den som er utsatt har det vanskelig. Som ikke evner å sette seg inn i hvordan personen har det. Enkelte av disse kan ha alvorlige personlighetsforstyrrelser, sier Grøndahl til Dagbladet.
Les om seks offentlige personers erfaringer med stalkere.
Eurovision-Måns beklager flaggblemme
Provoserte med uheldig Instagram-bilde.
Politiet har sperret av område i Trondheim: Mulig åsted for kriminell handling
(Dagbladet): Politiet i Trondheim har sperret av et område i bydelen Flatåsen. De har satt opp et telt på stedet, hvor politiets teknikere arbeider.
- Vi driver kriminaltekniske undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder Arnt Harald Aaslund i Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet.
- Hva slags kriminaltekniske undersøkelser er det snakk om?
- Vi undersøker dette som et mulig åsted for en kriminell handling, sier Aaslund, uten å ville utdype ytterligere hva slags kriminell handling det kan være snakk om.
- Hva er grunnen til at dere tror dette er et mulig åsted?
- Det er faktorer i en anmeldelse vi har fått inn. Vi er på stedet nå for å samle inn spor og se etter mulige sammenhenger.
- Det er foreløpig lite vi kan gå ut med av detaljer. Vi er i en tidlig og innledende fase av etterforskningen, sier Aaslund.
Han legger til at politiet vil komme med flere detaljer om saken i løpet av kvelden.
Dagbladet følger saken.
NÅ: Helland ut med rødt kort for filming
Ansvarlig redaktør: John Arne Markussen
© 2015 DB Medialab
Redusert Roxette slaktes for «morbid» opptreden
(Dagbladet): Roxette er en av svenskenes største popsuksesser noensinne, med flere store hits verden over og platesalg i 75-millionersklassen.
I 2002 tok deres historie en brå vending da vokalist Marie Fredriksson ble diagnostisert med kreftsvulst på hjernen, spådd en snarlig død og satt på en kortison- og cellegiftkur som blant annet fratok henne evnen til å snakke og gjorde henne totalt ugjenkjennelig.
Gruoppvekkende
Tre år senere hadde hun kjempet seg tilbake, blitt kreftfri og gjennomførte triumferende bandets første store comebackturné. Roxette er stadig på veien, men Fredriksson (56) er fortsatt svekket av sykdomsforløpet og gjennomfører nå alle konserter sittende på scenen.
Det er blitt en gruoppvekkende oppvisning, mener en konsertanmelder i den danske avisa Ekstrabladet, som overvar Roxette på Jelling musikkfestival på Jylland lørdag.
Zombie
«I showbusiness er det en udbredt tendens til at stjerner ikke stopper i tide. Roxette er et ekstremt skremmeeksempel på dette sørgelige fenomenet», skriver anmelderen.
Den svenske sangeren skal ha blitt geleidet inn på scenen av en roadie og minnet om en zombie der hun satt urørlig på en barstol gjennom hele konserten, mens hennes makker Per Gessle hoppet og spratt rundt henne.
Heller ikke stemmen til Fredriksson skal være i nærheten av fordums kraft.
«Det var unødvendig, uverdig og urimelig, som en slags morbid utgave av lørdagsunderholdning», mener Ekstrabladets anmelder, som oppfordrer Roxette til å legge inn årene.
Tydelig preget
Ifølge avisa innrømmer arrangørene at det konserten var en «underlig situasjon», men mener bandet likevel var verdt millionen de skal ha mottatt i honorar.
- Det hadde vært bedre hvis hun hadde vært mer mobil. Hun var tydelig preget – men en gang musiker, alltid musiker. De er som sirkushester, de kan ikke stoppes, sier Lars Mortensen i Jelling musikkfestival til Ekstrabladet.
13. juni skal Roxette spille på Sverresborg Arena i Trondheim. De 10 000 billettene har vært utsolgt i fem måneder. Kristian Digre i arrangørselskapet Trondheim Concerts er ikke bekymret for at det blir en nedtur for publikum.
- Det er ingen ideell situasjon at Marie Fredriksson er redusert, men Roxette har turnert siden i fjor høst, og dette er såvidt vi har registrert den første konserten på turneen det er kommet dårlige tilbakemeldinger på. Et hvilket som helst band kan ha en dårlig dag, og det skal mer enn en dårlig konsert til for at vi blir bekymret, sier Digre til Dagbladet.
Garfunkel ut mot bandkollegaen Simon: – Jeg skapte et monster
(Dagbladet): Den legendariske duoen Simon & Garfunkel nøt en eventyrlig suksess. I 1970 ga de ut det som en periode var tidenes mest solgte album, «Bridge Over Troubled Water», men kort tid etter ble det klart at Simon ikke ville fortsette samarbeidet.
Nå forteller Art Garfunkel (73) åpent om hvordan han opplevde bruddet.
- Det var veldig merkelig, og ikke noe jeg hadde gjort selv. Jeg vil være åpen om dette. Ikke for å angripe Paul Simon, men det virker perverst å ikke nyte suksessen og forlate det hele. Sprøtt, sier Garfunkel i et ferskt intervju med The Telegraph.
Senere i intervjuet kommer han tilbake til hva han tenkte om bruddet:
- Hvordan kan du bare si farvel til dette lykksalige stedet på toppen av verden, Paul? Hva er det du driver med, din idiot? Hvordan kunne du gi slipp på det, din dust?
- Skapte et monster
Duoen har likevel klart å samarbeide om gjenforeningskonserter og -turneéer ved flere anledninger. I 1981 holdt de gratiskonsert for mer enn 500 000 oppmøtte i New Yorks Central Park, og i 2006 besøkte de Norge og Oslo Spektrum.
Simon og Garfunkel var venner helt fra barnsben av, og gikk på skole sammen i New York.
Garfunkel hevder at han syntes synd på Simon, som var en kortvokst ungdom. Han mener Simon lider av komplekser for høyden sin, og at vennskapet og støtten han ga Simon gikk til hodet på vennen.
- Den kompenserende gesten har skapt et monster, sier Garfunkel i dag.
Sammenligner med Beatles
Etter bruddet fikk Paul Simon etterhvert en meget vellykket karriere som soloartist. Art Garfunkel har også gitt ut musikk uten å få like mye oppmerksomhet, men har også drevet med mye annet.
Han har blant annet tatt gåturer tvers over Europa og USA, gitt ut poesi og jobbet som mattelærer.
I intervjuet med Telegraph deler Garfunkel også en anekdote om en samtale med George Harrison, nok en gang relatert til forholdet til Paul Simon:
- George kom en gang bort til meg på en fest og sa: «Min Paul (McCartney, journ. anm.) er for meg som din er for deg.» Han mente at de hadde samme psykologiske virkning på oss. Paul-ene satte oss på sidelinjen. Jeg tror George følte seg undertrykt av Paul, og jeg tror han så det samme hos meg og min Paul. Dette er sannheten: McCartney var en storslagen musiker som ga gruppa energi, men han stakk også av med mye av æren, sier Garfunkel.
73-åringen er for tiden opptatt med verdensturné, og spiller blant annet i Royal Albert Hall i London i september.
Recent Posts
- -Dårlig skjult forsøk på å selge inn oljevirksomhet
- Thoresen med to da Storhamar slo Lørenskog
- Ronaldo ble matchvinner for Real
- Tverrligger, stang, og så ut på Alfheim: – 1-1! Nei? Hva skjer?
- Sekundet etter spøken innså han hva han hadde sagt og gjemte seg under jakka: – Virkelig smakløst
- Skal ha truet med å ruinere Bond-stjerna da hun sa nei til sex
- Vil chippe idrettsutøvere for å stoppe doping
- DIREKTE: Liverpool med gigantiske sjanser: – En helt vanvittig redning
- Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter ulykken i Seljord
- Skader gir Conte hodebry
Recent Comments
Archives
- October 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- March 2017
- February 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- December 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- August 2014
- July 2014
- June 2014
- May 2014
- April 2014
- March 2014
- February 2014
- January 2014
- December 2013
- November 2013
- October 2013
- September 2013
- August 2013