Archive for April 30th, 2015
Hemmelig IS-agent avslørt som kvinnelig journalist-student
• Har røtter i sunnimuslimske opprørsgrupper som oppsto i Irak etter den USA-ledede invasjonen i 2003.
• I 2006 gikk flere av gruppene sammen og dannet Den islamske stat i Irak (ISI).
• En gruppe tidligere etterretningsoffiserer med Samir Abd Muhammad al-Khlifawi i spissen, trakk i trådene, men utpekte den religiøse lederen Abu Bakr al-Baghdadi til frontfigur.
• Året etter utvidet gruppen sitt virksomhetsområde til Syria, og i 2013 endret den navn til Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL).
• Sommeren 2014 proklamerte ISIL et globalt kalifat under navnet Den islamske staten (IS) og tok deretter kontroll over store områder Syria og Nord-Irak.
• I Irak sikret IS seg tilgang til oljefelter og store mengder våpen fra regjeringsstyrkene.
• Militante islamistgrupper verden over har sverget troskap til IS-kalifatet, men gruppen har kun anerkjent en brøkdel av dem.
• En USA-ledet koalisjon innledet i september 2014 en luftkrig mot antatte IS-mål i Syria og Irak.
(NTB)
Seks myter og misforståelser om migrasjon
«De er ikke på flukt, de vil bare ha et bedre liv.» Debattene går friskt og utsagn kastes ut etter hundrevis har mistet livet på dårlige båter i Middelhavet.
Vi tok en prat med Jørgen Carling, forsker ved Institutt for fredsforskning (PRIO) for å sortere litt. Carling har forsket på innvandring til Europa i mer enn ti år og er en internasjonalt anerkjent ekspert på området. «Det beste er å hjelpe dem der de er» Carling: – Mange av dem som drar over Middelhavet er allerede langt hjemmefra. De er i Libya etter å ha flyktet fra Syria eller Eritrea.
1. «Det beste er å hjelpe dem der de er»
Carling: – Mange av dem som drar over Middelhavet er allerede langt hjemmefra. De er i for eksempel Libya etter å ha flyktet fra Syria eller Eritrea.
At de fortsatt er i en vanskelig situasjon i Libya, gjør det lettere å ta sjansen på å reise til Europa. Det kan også være vanskelig å reise tilbake, både fordi det er farlige situasjoner der de kommer fra og fordi de har satset mye i form av personlig risiko og penger på å komme seg så langt.
- Når det gjelder flyktninger fra Syria er de aller aller fleste i nabolandene, Libanon, Tyrkia, Irak og Jordan. Mange hundre tusener. I land som til dels er dårlig rustet til å ta hånd om flyktningene. Poenget er: De aller fleste ER allerede nærområdene.
Hvis man skal hente flyktninger til Norge gjennom FN-systemet er det to prinsipper: Enten kan man håndplukke de man tenker er lettest å ta imot i Norge, slik regjeringen legger opp til i den siste asylbarnavtalen.
Alternativt kan man følge det stikk motsatte prinsippet – Å ta de som er vanskeligst å hjelpe der de er, som for eksempel funksjonshemmede. I flyktningeleirene er de helt uten tilbud. Da hjelper man både de som trenger det mest og man gir en større håndsrekning til landene i nærområdene selv om antallet mennesker vi tar imot er mikroskopisk.
- De er de offisielle norske prinsippene?
- Nei. Regjeringen legger mest vekt på integrerbarhet, mens for eksempel Flyktninghjelpen er mest opptatt av å hjelpe de som trenger det mest.
2. «De er ikke på flukt, de vil bare ha et bedre liv»
Carling: - To ting har forandret seg med de som reiser over Middelhavet:
- Det er flere enn før
- En større andel av de som reiser er på flukt. Mange av dem har altså et rettmessig behov for beskyttelse. Dermed vil de ha mulighet for asyl i Europa.
- Hva er definisjonen av rettmessig behov?
- En person som med rette frykter for forfølgelse på grunn av rase, religion, politisk oppfatning, eller at de er del av en bestemt sosial gruppe. De skal være begrunnet med hvem man er personlig. Å komme fra et land hvor det er farlig å oppholde seg, er ikke nok til å få asyl.
- Ikke i Syria heller?
- Nei. Man blir ikke sendt tilbake, men man får ikke asyl bare fordi man kommer fra et land i krig.
De som har størst sjanse for å få asyl, som gir langvarig beskyttelse, er folk fra Eritrea. Det er ikke krig, det er ikke farlig å bo der som i Syria og Somalia. Men de har et brutalt regime som forfølger politiske motstandere.
I båtene som krysse Middelhavet er det enkelt sagt tre migrantgrupper:
– De som er personlig forfulgt — for eksempel eritreere
– De som flykter fra krig og reell fare — for eksempel syrere. Denne gruppen får kanskje bli inntil videre men ikke nødvendigvis få asyl.
- De som flytter fra fattigdom, som for eksempel gambiere. De har ikke mulighet til å få opphold.
3. «De kan da ikke ha råd til å betale menneskesmuglerne tusenvis av dollar?»
Carling: - Det er veldig store prisvariasjoner – å reise fra Afrika til Europa med båt trenger ikke koste ikke så veldig mye mer enn rutefly, rundt 1000 dollar.
Prisen kommer an på hvem du er, hvilken rute du tar og varierer over tid. Syrerne må betale mer fordi de er kjent for å ha mer penger. Mens afrikanerne kan betale mindre. Mange som flykter har slektninger i Europa som kan hjelpe dem med betalingen.
4. «Menneskesmuglerne er onde og kyniske»
Carling: - Det er sånn det alltid framstilles, men de er nok like forskjellige som andre mennesker. Noen er åpenbart velidg kyniske mens mange selger en tjeneste til noen som har behov for det.
Den største faren for mange flyktninger er ikke menneskesmuglerne, men kidnappere og banditter av ulike slag som utnytter dem på veien. For eksempel er det mange eritreere som er blitt kidnappet på vei til Middelhavet, og holdt mot løsepenger. I Libya hvor det er lovløse tilstander, er også flyktningene på vei til Europa spesielt sårbare. De har ingen rettssikkerhet eller beskyttelse fra noen i Libya. Ofte må de ha med mye cash for å klare seg å reisen. Og så har de eventuelt tilgang på penger fra slektninger i utlandet.
- Hva med det man hører om at de blir låst ned under dekk?
- Du har hele spekteret av ulike situasjoner, selve overfarten med masse mennesker er farlig og det kan oppstå anspente situasjoner. Da vil det være forskjellig hvordan det håndteres, både flykninger imellom og hva menneskesmuglerne gjør for å ha kontroll ombord.
Og så hører man at de blir forlatt underveis eller sendt over på egenhånd. Det kommer av flere tilfeller av båter med syriske flyktninger fra Tyrkia, der menneskesmuglerne har hoppet av i Hellas, mens båten kjørte videre til Italia uten mannskap.
Det skyldes at straffene for menneskesmugling er skrudd høyere og høyere, så hvis smuglerne sørger for at alle kommer trygt fram, risikerer de ti år i fengsel.
5. «Det er den sikre død å sette seg i en slik båt»
Carling: – Det er klart det er farlig. Men folk har reist med båt over Middelhavet på denne måten i 25 år, og omtrent to prosent har dødd på veien mens 98 prosent har kommet fram.
Det har riktignok forandret seg i det siste. Første del av 2015 var sjansen for å dø fire ganger større, altså sju-åtte prosent. Men det ene store forliset trekker opp. Og uansett om man ser den siste ekstreme perioden eller tidligere, er det altså ni av ti som kommer fram.
Reiser du fra et hjem i ruiner og døde slektninger i Syria og er omgitt av militser i Libya, er man villig til å ta den sjansen.
6. «Folk snakker om at vi må hjelpe syrerne, men er det ikke afrikanere på alle bildene?»
Carling: – De to landene det kommer flest flyktninger fra, er Syria og Eritrea. Og så er det folk fra veldig mange andre afrikanske land som reiser over med båt.
Mye av den store økningen er forklart av krigen i Syria. Men problemet med båtflyktninger er større enn bare Syria, og oppsto lenge før krisen der. Av de som kom til Europa med båt i fjor, kom en tredjedel fra Syria og to tredjedeler fra andre land.
Atomfrykt etter mystisk snøsmelting i Nord-Korea
Amerikanske eksperter frykter at et atomkraftverk i Nord-Korea, atomkraftverket Yongbyon, som kan produsere materiale til atombomber, er i aktivitet.
Det går fram i en rapport fra David Albright og Serena Kelleher-Vergantini ved Washington Institute for Sience and International Security.
Resultatene ble lagt fram i går, ifølge The Guardian.
Antakelsene baserer seg blant annet på satelittbilder som skal vise påfallende snøsmelting rundt reaktoren og turbinene ved Yongbyon, som indikerer at terrenget er påvirket av varme fra bygningene. Ekspertene mener også å ha funnet tegn til at varmt vann har blitt sluppet ut av reaktoren.
Uran og plutonium
Anlegget har mulighet for å anrike uran, og reaktoren har tidligere blitt brukt til å produsere plutonium. Begge materialene kan brukes i atombomber.
Sist uke skrev Wall Street Journal at Nord-korea allerede kan ha så mange som 20 atomstridshoder, og nok anriket uran til å produsere ytterligere 20 innen utgangen av neste år.
Amerikanske analytikere har så langt vært noe mer konservative i sine anslag, og mener diktaturet disponerer mellom 10 og 16 stridshoder.
Kina har nå advart USA om at deres antakelser er for lave, og at Nord-Korea har en større atomvåpenkapasitet enn tidligere antatt.
Kina er den største investoren i Nord-Korea, samt den største bidragsyteren med nødhjelp. Forholdet mellom landene har imidlertid kjølnet siden Xi jinping ble leder i Kina i 2012, og Kim Jong Un tok over i Nord-Korea seint i 2011.
Kan nå USAs vestkyst
Nord-Koreas atomprogram vekker bekymring, særlig i Japan og Sør-Korea, som er dikraturets nærmeste fiender. Begge landene har gjensidige forsvarsalianser med USA, som i praksis betyr at et angrep på Seoul eller Tokyo også er et angrep på USA.
USA har ikke holdt samtaler med Nord-Korea siden 2012. Samtalene ble brutt etter at landet testet en langtrekkende missil.
Admiral William Gortney, som leder U.S. Northern Command, sa tidligere i april at de tror Nord-Korea kan montere et atomstridshode på en interkontinental missil med navn KN-08. USA tror ikke missilen har blitt prøveskutt ennå, men estimerer rekkevidden til 9000 kilometer.
Det betyr at de kan nå både USAs vestkyst og, for den saks skyld, Europa.
Fikk sparken etter å ha lagt ut dette på Twitter
(Dagbladet): Den amerikanske basketballklubben Houston Rockets har sparket mannen som sto bak en Twitter-melding fra klubben tirsdag.
Underveis i den femte kampen i den første playoff-runden mot Dallas Mavericks gikk Chad Shanks litt av hengslene. Han la ut en melding på Houston Rockets sin Twitter-konto, som ikke falt i god jord, skriver australske News.
I tweeten la Shanks ut et emotikon av et hest – og et emotikon av en pistol – pekende mot hesten.
- Hysj. Lukk øynene dine. Det hele er snart over, sto det i meldingen.
Meldingen var myntet mot Dallas Mavericks – som har en hest som maskot. Og den ble ikke god tatt imot.
- Ikke så veldig stilig, men vi ønsker dere likevel det beste i neste runde, svarte Dallas Mavericks.
- Den tweeten vi la ut tidligere var ikke fin, og reflekterer ikke den respekten vi har for Dallas Mavericks og deres fans. Vi beklager virkelig, svarte Houston Rockets.
I går meldte Chad Shanks på sin egen Twitter-konto at han var ferdig som ansvarlig for kontoen til NBA-laget. Han la ikke skjul på at han var skuffet, men han tok i hvertfall med seg noe positivt fra hendelsen:
- Jeg er muligens den første personen i historien som har fått sparken på grunn av en emotikon-kombinasjon. Det er i hvertfall noe, tror jeg, skriver Shanks.
Han har nå endret infoen på sin egen profil til: «Vil trolig tweete mindre om basketball nå».
Rekdal slakter eget lag
• VIF – AaFK 1-2 (1-0)
ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Kjetil Rekdal var langt nede etter Vålerengas 1-2-tap hjemme mot Aalesund. VIF-sjefen forklarer nedturen med at flere av spillerne ikke er villige til å ofre nok for laget.
- Det koster å vinne og hvis du ikke er villig til å legge hodet på blokka, går det ikke. Jeg er kjempeskuffa over prestasjonen vår – fra start til slutt, sier Rekdal til Dagbladet.
Må ta grep
I kveld ledet Vålerenga 1-0 til pause etter scoring av Niklas Gunnarsson, men etter sidebytte snudde Aalesund kampen. På bortelagets første mål fikk Akeem Latifu helt upressa prikke pannebrasken til lagkamerat Leke James med et innlegg fra høyrekanten. Det får Rekdal til å se rødt.
- Vi dekker ikke innlegg på 1-1 og vi dukker i muren på 1-2. Da vinner du ikke fotballkamper. Det er for mange her som svinger noe helt vanvittig i prestasjonene sine, mener Rekdal.
- Det er sånn fotballens lover er: Hvis du ikke gir 100 prosent, vinner du ikke. Vi hadde en kjempesjanse til å distansere lagene bak oss på tabellen, men den klarer vi ikke å utnytte.
- Hvilke grep gjør du før Lillestrøm-kampen på søndag?
- Det får vi tenke på. Om vi kommer ut like passive til Åråsen, blir vi høvla over. Og det kommer til å bli en enda mer fysisk kamp enn denne, advarer Rekdal.
Unner Fredriksen seieren
I dag ble Aalesund ledet av Trond Fredriksen. I 2009 var Rekdal hans trener i nettopp Aalesund. Under en kamp mot Start ble Fredriksen hengt ut og gjort til synder av Rekdal. At Fredriksen fikk sin revansje på Ullevaal i kveld bryr imidlertid ikke VIF-sjefen seg om.
- Det spiller ingen rolle. Det er ikke vits å lage noe stort nummer ut av det. Tap er tap. Uansett. Det er kjekt for Trond. Han er en flott fyr. Jeg har ikke noe problem med å unne han seieren. Vi får heller se på oss selv, sier Rekdal.
Han får samtidig skryt i retur av Fredriksen, som ble forfremmet fra assistent til midlertidig hovedtrener da Harald Aabrekk fikk sparken for to dager siden.
- Jeg og Kjetil har et godt forhold. Han har lært meg mye fotball og er en av grunnene til at jeg står her i dag som trener, sier en stolt og glad Fredriksen til Dagbladet etter lagets første seier denne sesongen.
Glissent Ullevaal
Samtidig deler VIF-kaptein Christian Grindheim skuffelsen til Rekdal over lagets svake prestasjon.
- Det er egentlig en jevn kamp, med to svake lag. Så er det Aalesund som trekker det lengste strået. Vi hadde en dårlig dag på jobb, men jeg håper det var et arbeidsuhell, sier Grindheim til Dagbladet.
- Det er synd at vi taper på Ullevaal, men hver gang vi vinner så kommer det jo mindre tilskuere gangen etter. Det har bare gått en vei: Det var 15 000 her den første kampen, så var det 8000 og nå var det litt over 7000. Det er trist.
- Burde det kommet flere å støttet dere?
- Vi vet hvordan Oslo-folk er. De drar på hytta si når det er langhelg. Det er bare sånn det er. Dessverre har vi ikke fått opp den interessen i byen som det bør være. Vi får bare levere på banen, så kommer det forhåpentligvis flere folk.
- Brende henviser til den nigerianske kystvakta. Den eksisterer ikke!
NIGERIABÅTENE:
* Dagbladet har i en artikkelserie avslørt hvordan Forsvaret har solgt minst ti tidligere marinefartøy til private paramilitære aktører i Vest-Afrika.
* En norsk offiser og to briter er foreløpig siktet for grov korrupsjon i forbindelse med salgene. Saken etterforskes i Norge og Storbritannia.
* Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite har åpnet kontrollsak mot Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet. Høringen er 30. april.
Har du tips i saken? Send oss en epost på [email protected]
DAGENS PROGRAM:
09.00-09.05: Komiteleders innledning
09.05-10.20: Tidligere forsvarssjefer general Harald Sunde og general Sverre Diesen
10.20-10.35: Pause
10.35-12.05: Forsvaret v/forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen, stabssjef Erik Gustavson, Sjef FLO Petter Jansen, Salgs- og avhendingsseksjonen i FLO
12.05-12.30: Pause
12.30-13.45: Horten Skipsreparasjoner, Norsk Megling & Auksjon AS
13.45-14.00: Pause
14.00-15.20: Toll- og avgiftsdirektoratet v/tolldirektør Bjørn Røse
15.20-15.35: Pause
15.35-16.15: Tidligere forsvarsministre og utenriksministre Anne-Grete Strøm-Erichsen, Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide
16.15-16.30: Pause
16.30-18.00: Utenriksminister Børge Brende og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide
Venter kø etter kjedekollisjon
Tre politipatruljer har rykket ut til stedet på E18 mellom Holmen og Slependen hvor flere biler i retning Oslo støtte sammen ved halv seks-tida i ettermiddag.
- Det er meldt om store materielle skader, og en person er lagt på båre og kjørt bort i ambulanse, sier operasjonsleder Magne Olsvoll ved politiet i Asker og Bærum.
Han har ikke nøyaktig informasjon, men sier at personen var ved bevissthet.
Politiet fikk meldinga klokka 17.42, og Olsvoll har foreløpig fått denne tilbakemeldingen om hendelsesforløpet:
- Vi er ikke 100 prosent sikre, men det blir sagt at det var en bil med henger, og at hengeren har fått sleng og kommet over i feltet ved siden. Det har blitt sammenstøt og det har kommet andre biler bakfra, sier Olsvoll.
Han forventer kødannelse.
- Det kommer til å bli kø, det er forholdsvis sikkert, sier Olsvoll.
Dagbladet kommer med mer
UD har varslet Riksadvokaten om straffbare forhold
(Dagbladet): • Les alt om saken!
I siste runde av dagens høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, slapp utenriksminister Børge Brende en bombe.
UD har meldt inn salget av nigeriabåtene til Riksadvokaten.
- 6. mars i år varslet UD Riksadvokaten om at det er gitt villedende og gale opplysninger til UDs eksportkontroll. UD mener PwC-rapportene indikerer at opplysningsplikten i disse sakene ikke er oppfylt. Det ser vi veldig alvorlig på, for det er en strafferamme på fem år. Vår innberetning gjelder KNM Horten og de seks MTBene, sa utenriksminister Børge Brende i dagens kontrollhøring.
Høringen i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite ble avholdt i kjølvannet av Dagbladets avsløringer om salg av marinefartøy til paramilitære aktører i Vest-Afrika.
Flere nyheter
Brendes avsløring er bare én av flere store avlsløringer som har kommet fram i dag.
Tidligere i høringen fortalte også Tollvesenet at de har igangsatt ytterligere etterforskning i samarbeid med Økokrim og Oslo Politidistrikt for brudd på tolloven i båtsalgene. Det er avdekket mulige omfattende mislighold når det gjelder tolldeklarasjoner.
- Det er ikke bare tale om korrupsjon her, men også et spørsmål om tollovens bestemmelser er fulgt fullt ut. Om man deklarerte på riktig tidspunkt er også et spørsmål. Svaret på det spørsmålet vil for flere av båtene være nei, sa tolldirektør Bjørn Røse, og la til:
- Det er også spørsmål om man oppga riktig avsender og mottaker, i henhold til loven, sier Røse.
- Overrasket
Også forsvarsminister Ine Marie Eriksen Søreide har fått servert nyheter i dag.
- Jeg er overrasket over flere av opplysningene meglerselskapet NMA kom med tidligere i dag, sa Ine Marie Eriksen Søreide, som påpeker at de flere ganger har spurt mekleren om salgssummen for KV Titran.
Tidligere i høringen sjokkerte meglerselskapet NMA kontrollkomiteen med oppsiktsvekkende salgsinformasjon.
NMA avslørte for første gang at Nautic Africa solgte «Titran» videre til OMAK Maritime for 2,4 millioner dollar.
Morten Larsos i NMA sier at de på sin side tjente 3,6 millioner kroner på å megle KV Titran for Forsvaret.
Det er en overraskende høy meglergevinst ettersom Forsvaret bare fikk en million euro, eller 8,3 millioner kroner. Samtidig hevder de kjøperen solgte båten videre for 2,4 millioner dollar.
- Den informasjonen dere kommer med nå, må dere sende til oss formelt, sa komiteleder Martin Kolberg (Ap).
Ingen tok selvkritikk
Ine Marie Eriksen Søreide (38) har vært forsvarsminister fra 16. oktober 2013, og ble konfrontert med sitt eget ansvar i saken.
- Utgangspunktet er at ansvaret alltid er på toppen. Og da har jeg ansvar for det som har skjedd i min tid og det som vil skje fremover, svarer Søreide.
- Derfor skal jeg forbedre dette systemet. Tilbake i tid vil ansvaret ligge i FLO og på politisk nivå, sier Søreide.
Støttefartøyet KNM Horten lå ved kai i Storbritannia fram til oktober 2014, men enda det var klart at båten nå var eid av den nigerianske krigsherren Government «Tompolo» Ekpemupolo gjorde Søreide ingen ting for å få britiske myndigheter til å holde båten tilbake.
Søreide varslet heller ikke Økokrim før i mars i år, men da hadde Økokrim allerede etterforsket saken i to måneder og vært på razzia hos FLO.
Tidligere i høringen måtte også de tidligere statsrådene Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide og Anne-Grethe Strøm-Erichsen forklare seg.
Men ingen tok selvkritikk, i stedet dyttet de ansvaret nedover i systemet.
- Det slår meg at alle sier «dette har jeg ikke hørt om», sa saksordfører i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite, Helge Thorheim.
Martin Kolberg konfronterte også Brende med at utenriksministeren skylder på Forsvaret:
- Du sier til Stortinget at du mener dette er Forsvaret sin skyld. Mener du virkelig dette?
- Med de opplysningene jeg har fått, og den gjennomgangen forsvarssjefen har hatt, har ikke Forsvaret gjort en god nok jobb med å sjekke CAS Global. Så mener jeg at Utenriksdepartement har sjekket dette godt nok, etter at departementet innhentet opplysninger fra FLO, sa Brende.
Kolberg kommenterte da at det er et problem at kontrollkomiteen ikke får helt konkrete svar.
Saken oppdateres!
Restaurant beklager «ekstremt støtende» Bruce Jenner-mat
(Dagbladet): Tidligere olympisk utøver, Kardashian-stefar og realitystjerne Bruce Jenner har mottatt hyllest fra alle verdenshjørner etter at han sto fram som transseksuell tidligere denne uka.
«Kjærlighet er å ha motet til å være den mest ekte, beste versjonen av deg selv. Bruce er kjærlighet. Jeg er glad i deg, Bruce. #StoltDatter», skrev stedattera Kim Kardashian På Instagram, under et bilde av seg selv og stefaren.
Men ikke alle har vært like heldige i sin respons på Jenners avsløring: Nylig måtte en amerikansk restaurant trekke tilbake en rett de lanserte til ære for Jenner.
Halvt taco, halvt pølse
Senate Restaurant i Cincinnati, Ohio, bestemte seg nemlig for å markere Jenners kjønnsidentitet på denne måten:
«Dette er halvt taco, halvt pølse og fullstendig fantastisk», skrev de om sin «Dog of the day»-rett på Facebook, ifølge NY Daily News.
Restauranten serverer mange retter oppkalt etter kjendiser, men denne ble for drøy for mange, og retten ble fjernet fra menyen etter hissige tilbakemeldinger.
- Det var svært lite følsomt gjort, og vi beklager. Vi mente ikke noe vondt. Vi er ikke fordomsfulle eller transfobiske, det har vi aldri vært. Vi vil aldri ønske å såre noen for å selge en pølse, skal restaurantledelsen ha uttalt.
«Masse drama»
Restauranten har blant annet pølseretten «Lindsay Lohan» på menyen. Den presenteres slik:
«Kjøtt, geitost, løk, bacon, ruccola, balsamicodressing og en hel masse drama».
Også mannen bak tv-programmet «Dr Phil», Phillip McGraw, har fått kritikk for sine uttalelser om Bruce Jenner. Som gjest hos talkshowvert Jimmy Kimmel spurte han seg hvorfor Jenner valgte å stå fram nå, siden «han snart er 80 år».
Til Dagbladet uttalte Bård Nylund, leder i Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoner (LLH), at det var leit å se Jenner få refs.
- Det kommer fra folk som har et behov for å korrigere mennesker som bryter med kjønnsnormene, og det finnes dessverre mange av dem, sa Nylund.
Monica Lewinsky om NRK-parodi: OK, dette er morsomt
Re-tweetet norsk bilde til sine følgere på Twitter.
Recent Posts
- -Dårlig skjult forsøk på å selge inn oljevirksomhet
- Thoresen med to da Storhamar slo Lørenskog
- Ronaldo ble matchvinner for Real
- Tverrligger, stang, og så ut på Alfheim: – 1-1! Nei? Hva skjer?
- Sekundet etter spøken innså han hva han hadde sagt og gjemte seg under jakka: – Virkelig smakløst
- Skal ha truet med å ruinere Bond-stjerna da hun sa nei til sex
- Vil chippe idrettsutøvere for å stoppe doping
- DIREKTE: Liverpool med gigantiske sjanser: – En helt vanvittig redning
- Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter ulykken i Seljord
- Skader gir Conte hodebry
Recent Comments
Archives
- October 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- March 2017
- February 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- December 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- August 2014
- July 2014
- June 2014
- May 2014
- April 2014
- March 2014
- February 2014
- January 2014
- December 2013
- November 2013
- October 2013
- September 2013
- August 2013