Archive for April 22nd, 2015
Disse 17 bildene forteller den grusomme sannheten om flyktningenes skjebne
• Italia avsluttet «Mare Nostrum» 1. november i fjor. Det ble erstattet av det EU-ledede patruljeringsoppdraget «Triton», som opererer innenfor et mindre område og omfatter færre skip.
• Strømmen av flyktninger økte kraftig i 2014, til over 200 000, ikke minst på grunn av krisene i Syria og på Gazastripen. Rundt 3500 personer omkom i løpet av fjoråret.
• Så langt i år fryktes det at minst 1600 flyktninger har omkommet i forsøket på å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa.
(Kilde: Reuters, UNHCR, NTB)
Kåret til verdens vakreste: – Helt latterlig
Fem år senere er det en helt annen pris hun har mottatt – og som hun sliter med å ta særlig alvorlig.
«Gravity»-stjerna er nemlig kåret til «verdens vakreste kvinne 2015» ifølge magasinet People. Den flotte 50-åringen forteller til bladet at hun begynte å le da hun først fikk høre om utmerkelsen.
- Vær heller en bra person
- Virkelig. Jeg sa bare: «Det er latterlig». Jeg har ikke fortalt det til noen, sier Bullock til People.
I 2010 adopterte «Miss Undercover»-stjernen sønnen Louis (5), og ettbarnsmorens familieliv minner henne helt klart på hva som er viktigere enn et vakkert utseende.
– Ekte skjønnhet er stillfaren. Særlig i denne byen, så er det så vanskelig ikke å si «åh, jeg må se sånn ut». Nei, vær heller en bra person, vær en god mor, gjør en god jobb når du lager lunsj til noen, la noen som ser ut til å ha dårligere tid enn deg få slippe forbi deg i trafikken.
- De personene jeg synes er vakrest, er de som ikke anstrenger seg for det, understreker hun.
Sønnen holder henne ung
Da filmstjerna fylte 50 år i fjor sommer, roste kjendisblogger Perez Hilton henne opp i skyene.
«Kan ikke tro at hun er 50 år! Jeg mener, så du henne i «Gravity»? Det var masse spesialeffekter i filmen ja, men leggene hennes var for eksempel ikke én av dem», skrev han på bloggen sin dengang.
Overfor People forteller Bullock imidlertid at det er sønnen som som holder henne ung.
– En kveld jeg skulle legge ham, sa jeg at jeg fortsatt kommer til å elske ham og ha lyst til å bre dyna over ham når jeg er gammel og grå og mer rynkete enn nå. Han spurte meg hvorfor jeg har rynker, og da svarte jeg: «Vel, jeg håper at noen av dem skyldes at jeg ler så mye».
- Og så tok han på fjeset mitt og sa: «Du er ikke gammel, du er bare lykkelig», sier hun.
Skulle tulle med Kim og Kanye. Det gikk ikke så bra
Gikk uberørt forbi.
Siktet vet ennå ikke at politiet har funnet morens levninger
(Dagbladet): – Jeg snakket sist med min klient i 16-tida. Hun er ennå ikke kjent med at politiet har funnet menneskelevninger i elva, sier advokat Bjørn Nærum til Dagbladet.
Nærum forsvarer den 31-årige Skiens-kvinnen som er siktet for å ha drept sin mor Kari Grønnestad (56) for tre år siden. Hun ble i går fengslet for fire uker med medieforbud og er ikke opplyst om at politiet nå mener de har funnet morens levninger i Skienselva.
- Feilsitert
31-åringen ble i dag overført fra Skien fengsel til Drammen fengsel på grunn av plassmangel. I morgen blir hun imidlertid kjørt tilbake til Skien for nye avhør, opplyser Nærum.
- Hun har det fryktelig tungt, sier advokaten om klientens tilstand.
Aftenposten meldte tidligere i dag at hennes 34-årige samboer har tilstått å ha hjulpet til med å frakte liket av Grønnestad fra parets bolig og ned til elva, og siterte hans advokat Tollef Skobba på det. Andre medier, deriblant Dagbladet, viderebrakte denne opplysningen.
I kveld meddeler imidlertid Skobba at han er feilsitert av Aftenposten, og har fått dem til å endre sitatet i artikkelen.
- Min klient har ikke tilstått noe straffbart. Jeg vurderer å melde Aftenposten til PFU (Pressens Faglige Utvalg), sier Skobba til Dagbladet.
- Avtale
Aftenpostens nyhetsredaktør Håkon Borud sier til NTB at han vil granske hva som skjedde under intervjuet med Skobba. Han sier avisa har justert det aktuelle sitatet etter avtale med advokaten.
- Utover det bestridte sitatet mener vi at innholdet i saken, og de faktiske opplysningene som er gjengitt, er riktige, sier Borud.
Politiadvokat og påtaleansvarlig Guro Siljan meddelte tidligere i dag at 34-åringen søndag ringte politiet og fortalte at partneren hadde drept moren sin, og at han hadde vært med på å frakte liket fra åstedet.
Politiet omgjorde Grønnestads savnet-sak til drapssak etter telefonsamtalen med 34-åringen, som skjedde i etterkant av ei helg med voldsom konfrontasjon mellom samboerparet. Venner av paret sier til lokalavisa Varden at samtalen med politiet var en hevnaksjon fordi den 31-årige kvinnen ville gå fra partneren.
- Det er faktum at samtalen fant sted i samme tidsrom som konfrontasjonen mellom dem, sier advokat Nærum.
To forskjellige siktelser
34-åringen har opplevd en omskiftelig rettsprosess så langt. I utgangspunktet var han siktet for å ha medvirket til legemsbeskadigelse, men verken tingretten eller lagmannsretten fant grunnlag for å fengsle ham. Politiet har imidlertid endret siktelsen til å unnlate å hjelpe et menneske i nød, og et nytt fengslingsmøte er derfor berammet fredag. Inntil videre blir han altså sittende i varetekt.
- Han er veldig lettet og glad over å bli løslatt, men samtidig fortvilet over å måtte fortsette å sitte i varetekt, sier Skobba.
Advokaten er lite imponert over politiet, som har reist to forskjellige siktelser på samme grunnlag.
- Jeg tror politiet har gjort en feil, som de nå prøver å rette opp, sier han.
Forsvareren har imidlertid tro på at klienten blir løslatt etter fengslingsmøtet fredag.
- Jeg håper hans versjon blir trodd, sier Skobba.
Mistenkte ingenting kriminelt
Kari Grønnestad forsvant etter å ha besøkt datteren i juni 2012, og politiet mistenkte ingenting kriminelt før datterens samboer ringte dem søndag. Ifølge VG jobber politiet ut fra teorien at datteren drepte moren, for så å plassere henne i et jernbur som hun senket i Skienselva.
Av kjennelsen fra fengslingsmøtet i Agder lagmannsrett går det fram at 34-åringen har forklart at Grønnestad døde etter å ha blitt utsatt for «massiv vold». Politiet tror 56-åringen var død da hun ble senket i elva.
Den nye siktelsen mot 34-åringen bunner i at politiet mener han kunne ha grepet inn og reddet Grønnestads liv, men unnlot å gjøre dette.
Ronaldo-misser i 176 min, så fikset han semi med lekker assist
• Real Madrid – Atlético Madrid 1-0 (1-0 sammenlagt)
(Dagbladet): Javier Hernandez ble den store helten da Real Madrid ristet av seg Atlético-forbannelsen og tok sin første seier på åtte forsøk denne sesongen.
Målet kom like før slutt – etter at Real Madrid hadde bommet på en rekke sjanser i løpet av kampen.
Hernadez – som er på lån fra Manchester United – var selvfølgelig i ekstase:
- Jeg har scoret mange viktige mål i karrieren, men det er de jeg scorer nå som teller. Det gir meg selvtillit. Det var en nydelig assist fra Cristiano Ronaldo, sier spissen til AS.
Og ja, det var en nydelig assist. Ronaldo dro seg forbi to mann før han serverte lagkameraten på blank kasse:
- Javier Hernandez var fantastisk. Han spilte virkelig bra, og fortjente den scoringa. Han har ikke spilt mye denne sesongen, men da jeg trengte ham, så var han klar. Han er veldig profesjonell, skryter Real Madrid-trener Carlo Ancelotti i et intervju vist på Viasat.
God start
Det var hjemmelaget som hadde overtaket fra start. Den utlånte United-spissen Javier Hernández banket en ball i nettveggen fra skrå vinkel etter tolv, før Cristiano Ronaldos skudd fra atten meter sneiet stanga noen minutter seinere.
Real fortsatte å dominere, selv om lillebror kom bedre med i kampen. Hernández var nære ved å stange inn et perfekt slått innlegg fra James Rodriguez etter 29 minutter.
Omgangens største sjanse var det Ronaldo som fikk. Portugiseren ble spile gjennom – men greide ikke å overliste Jan Oblak i Atlético-buret.
Bom, bom og rødt kort
Den andre omgangen starter der den første avsluttet. Hernández ble fint spilt fri av Isco – men igjen gikk ballen på feil side av stengene.
Atlético lå stort sett dypt og ventet på mulighetene. Da Koke kom seg fri i Real-boksen og nesten fikk et hodet på ballen (det endte med en stuss som Casillas enkelt plukket opp) var det den største sjansen de produserte.
Det sier sitt.
Arda Turan gjorde oppgaven enda vanskeligere for Atlético da han fikk sitt andre gule kort etter 75 minutter. Han kom seint inn i en duell med Ramos og stemplet den spanske spilleren på vrista.
Det ga Real Madrid et enda større overtak. Og to raske minutter etter utvisninger var Hernández nære. Mexicaneren kriget seg fri etter en perfekt stikker – men skuddet gikk like utenfor igjen.
Real hadde bommet og bommet, men like før slutt fikk de endelig valuta.
Mye takket være Cristiano Ronaldo. Portugiseren driblet seg forbi to mann før han serverte Hernández på blank kasse.
Mexikaneren var iskald og sendte Real Madrid videre til CL-semifinale.
Jente (13) med desperat bønn: – Kan du få pappa til å stoppe bryllupet?
(Dagbladet): En skriftlig bønn fra en 13 år gammel indisk jente om å få slippe å gifte seg, slik foreldrene har bestemt, har vakt oppmerksomhet i internasjonale medier.
Ikke fordi hun er aleine om å bli tvangsgiftet som barn – snarere tvert i mot.
Verdens nest mest folkerike nasjon med 1,2 milliard innbyggere, har hatt nasjonalt lovforbud mot barnebryllup siden 1978 (minstealder 18 for kvinner og 21 for menn), men det er bare på papiret.
Siden 2010 er det bare registert 11 saker i den offisielle britiske rettsstatistikken der foreldre eller andre voksne er tiltalt for å ha giftet bort barn.
Fersk statistikk fra FN viser at 47 prosent av indiske jenter er gift før de fyller 18 år.
Brev til læreren
13 år gamle Duli Hembrom skrev brev til sin klasseforstander med bønn om at han prøver å overtalte foreldrene til å avlyse bryllupet, som var satt til i dag 22. april i forbindelse med en hinduistisk merkedag for inngåelse av ekteskap.
Den indiske og britiskspråklige Hindustan Times har viderebrakt 13-åringens bønn om å fullføre skolegangen og slippe å stå brud.
Samtidig har avisa spurt Dulis far om han vil ta hensyn til 13-åringens bønn.
Det er ikke noe i svaret som tyder på det.
- Det er vanskelig å finne noen ektemann når jentene blir eldre, svarer faren.
Og dermed er nok Duli allerede blitt kone til en langt eldre mann.
En av fem gift før 13
I familiens hjemby Jamshedpur og tilhørende delstat, er 18 prosent av jentene gift før de fyller 13. Altså: hver femte 12 år gamle er giftet bort.
Andre delstater har innført en kompenasjon til foreldrene på 390 dollar – drøyt 2000 norske kroner – pr. datter som ikke er gift ved lovlige 18 år.
India ligger likevel ikke på verstingtoppen over land med størst andel av jenter som blir giftet bort som barn.
Plan Norge – i et land med null prosent barnebryllup i offisielle statistikker – fikk stor oppmerksomhet i fjor med aksjonen «Stopp bryllupet» og et fiktivt barnebryllup i Jakobs kirke i Oslo.
39 000 – om dagen
Organsisjonen beregnet da at det skjer 39 000 barnebryllup hver eneste dag i verden.
- I hvilken ende begynner da en organisasjon å jobbe ?
- Vår primæroppgave er å sikre barns beste, og gjennom det internasjonale nettverket Plan International i 51 land er det ett av våre satsingsområder å la barn få være barn. Vi får håpe at det er den innsatsen som blant annet har ført til at Malawi nylig har innført lovforbud og Zambia har fremmet lovforslag mot barnebryllup, sier kommunikasjonssjef Siv Meisingseth i Plan Norge til Dagbladet.
Både offer og siktede var skoleelever
(Dagbladet): En person ble i dag funnet død i en bolig på Ime i Mandal og kort tid etter ble en 19-åring pågrepet og sikta for drap. Begge er elever ved Mandal videregående skole.
- Det er en forferdelig hendelse for skolen. Dette påvirker en hel by og en hel kommune, og ikke minst skolemiljøene, sier rektor Oddvar Haaland til Dagbladet.
Ved samme skole
Politiet rykket ut til en bolig på Ime i Mandal klokken 11.39 i dag. Der fant de en mann død. Den drapssiktede 19-åringen hadde forlatt åstedet i en bil og ble pågrepet kort tid etter på Mølsletta, omtrent en mil nord for åstedet.
Det vil være en samling på den videregående skolen klokka 18.00 i kveld.
- Der er åpen skole for dem som trenger det. Vi har lærere, andre ansatte og kommunens kriseteam til stede for elevene, sier Haaaland til Dagbladet.
Kommunens kriseteam jobber nå med å ivareta de pårørende og ungdomsmiljøet som de to elevene var en del av.
- Dette er fryktelig tragisk for hele byen, for ungdomsmiljøene og for familiene som ble berørt av dette. Vi i kommunen gjør alt vi kan for å støtte opp om familiene og det ungdomsmiljøet som både den drepte og den pågrepne var en del av, sier ordfører Tore Askildsen i Mandal kommune til Dagbladet.
- Våre tanker går til de pårørende som er rammet av denne tragiske hendelsen, sier han.
Ukjent hendelsesforløp
Politiet opplyste på en pressekonferanse tidligere i dag at den siktede 19-åringen selv har «knyttet seg til hendelsen». Han var på det tidspunktet ikke formelt avhørt.
- Bilføreren som ble pågrepet på Mølsletta er den antatte gjerningsmannen, og han har knyttet seg til åstedet og hendelsen. Han er 19 år gammel, sier stasjonssjef ved politiet i Mandal, Leif Vagle.
Hendelsesforløpet er så langt ukjent for politiet, men saken etterforskes som et drap.
På bilder fra åstedet har politiet satt ned en markør ved det som framstår som et automatvåpen på en parkeringsplass. Det er imidlertid et lekevåpen, ifølge kriminalteknikere på sted. Bak lekevåpnet står en bil med knust rute.
- Ikke tid til å betale? Det er den rareste unnskyldningen jeg har hørt
Ekspertene i «Luksusfellen» er blitt overrasket mange ganger opp gjennom årene, når de har fått høre historiene til deltakerne de skal hjelpe ut av økonomiske kriser.
Denne uken besøker økonom Hallgeir Kvadsheim og psykolog Cecilie Lynum 28 år gamle Lars Harald Frostad i Fiksdal utenfor Ålesund.
Frostad, som er samboer med Carita Falch (33) i hennes hus, jobbet tidligere i Nordsjøen og hadde en årsinntekt på drøye 850 000 kroner for inntil et par år siden. På tross av dette har han klart å opparbeide seg en samlet gjeld på 800 000 kroner, hvorav mesteparten er forbrukslån.
- Ballet på seg
Når «Luksusfellen»-ekspertene setter seg ned med Frostad og samboeren, sliter de med å akseptere unnskyldingene hans.
– Du tjente 850 000 for to år siden, da det ballet på seg med lån. Og grunnen til at det ballet på seg med lån og inkasso, er at du ikke hadde tid til å betale alle regningene dine, sier du, oppsummerer økonomiekspert Hallgeir Kvadsheim.
- Vet du hva, det er den rareste og dårligste unnskyldningen jeg har hørt, fortsetter økonomen oppgitt.
Kjøpte bil
I ukens «Luksusfellen»-episode innrømmer Frostad at han er usikker på hva han har brukt alle pengene sine på.
Men kort tid før samboer Carita meldte ham på «Luksusfellen», etter å ha funnet ut om forbruks- og inkassogjelden hans ved et slumpetreff, kjøpte 28-åringen seg en ny bruktbil for 280 000 kroner.
Se klippet der «Luksusfellen»-ekspertene konfronterer Lars Harald øverst i saken!
- Passe frekt
Når bilkjøpet kommer for en dag, vet «Luksusfellen»-økonomen heller ikke hva han skal tro. Kjøpet betød at Frostad tok opp et billån, selv om han nå ikke har råd til å bidra i husholdningen – som til sammen inkluderer syv barn.
- Og en drøy måned eller to senere, så søker dere «Luksusfellen» om help. Dét er passe frekt altså, understreker Kvadsheim irritert.
– Det er frekt, det er klart. Det skjønner jeg veldig godt. Men…, svarer Lars Harald prøvende.
Overfor Seoghør.no innrømmer økonomieksperten at han ikke tror på unnskyldningen til Lars Harald, om at han ikke hadde tid til å sette av noen minutter hver uke til å betale regninger.
- Tenkte ikke
Kvadsheim tror unnskyldingen er den mest originale han har hørt i «Luksusfellen» sin historie.
– Et godt bevis på hvor langt han var ute å kjøre, med tanke på å være bevisst på egen økonomi, var det bilkjøpet han gjorde et par måneder før vi kom. Det viser hvordan han tenkte, eller ikke tenkte, rundt egen økonomi, sier Kvadsheim til Seoghør.no.
Økonomen påpeker at forbruksgjelden til Lars Harald var ganske fersk da «Luksusfellen» kom inn. At han valgte å legge enda en stein til byrden med bilkjøpet, overrasket Kvadsheim.
– Men det skal også sies at merforbruket ikke bare gikk til ham, han har brukt det på barn og familie også, understreker økonomen overfor Seoghør.no.
- Veldig rart
Hallgeir Kvadsheim påpeker videre at gjelden Lars Harald tok med seg inn i forholdet med Carita, slet på både ham, forholdet og samboerens økonomi.
I episoden innrømmer Carita overfor psykolog Cecilie Lynum at hun sliter med å forstå noen av Lars Haralds forklaringer.
– Det er veldig rart å havne i denne situasjonen, bare to år etterpå. Hadde jeg visst det jeg vet i dag, så hadde jeg prioritert helt annerledes, innrømmer Lars Harald Frostad i episoden.
Hevder Schumachers manager har truet pressen til taushet
(Dagbladet): Det har ikke vært mye nytt fra Michael Schumacher-leiren i 2015. I romjula var det ett år siden den fatale skiulykken som førte til at den tidligere Formel 1-stjerna lå i koma i over et halvt år.
Det er fortsatt usikkert hvilken tilstand tyskeren er i, men det har blitt hevdet at han kan kommunisere med familien med øynene.
At det har vært så stille, og lite nytt, rundt Michael Schumacher, hevder det italienske sportsnettsetdet Corriere dello Sport å vite grunnen til.
De mener at Schumachers talskvinne og manager, Sabine Kehm, har klart å kneble aviser som tidligere skrev mye om Michael Schumacher, hans familie og tilstanden til motorsportstjerna.
Tabloidaviser som tyske Bild og sveitsiske Blick skal ha mottatt brev med trusler om søksmål, hvis de skriver om Schumachers helsetilstand, hevder det italienske nettstedet.
Høsten 2014 ble Michael Schumacher flyttet fra sykehuset i Grenoble, hvor han var til behandling etter skiulykka, og ble flyttet til familiens hjem i Sveits.
Schumachers hjem skal ha blitt bygget om for å tilpasses den nye situasjonen. I tillegg skal et team på rundt 15 personer ha blitt ansatt for å passe på 46-åringen døgnet rundt.
Manageren til Schumacher skal også ha forsikret seg om at det medisinske teamet ikke snakker om Formel 1-stjerna.
- Det medisinske personellet, som passer på Schumacher hjemme, er tvunget til å undertegne flere svært restriktive kontrakter om taushetsplikt, skriver det italienske nettstedet.
For et par uker siden debuterte Schumachers sønn, 16 år gamle Mick, i Formula 4-sirkuset. Interessen rundt sønnen var så stor at manager Sabine Kehm gikk ut og advarte mot å hause opp forventningene til 16-åringen.
Kan Alsgaard bli landslagssjef? – Han er en cowboy, det blir en evig klinsj
(Dagbladet): På søndag kom beskjeden om at Anders Södergrens (37) tid i Thomas Alsgaard (43) privatteam Team Leaseplan Go er over når kontrakten utløper ved månedsskiftet.
De to langrennsheltene har vært gode venner i mange år. Og Alsgaard bekreftet at avgjørelsen hadde vært beintøff.
- Det var et ekstremt vanskelig valg. I et så stort lag vil det være en strøm av løpere inn og ut hele tiden, men denne avgjørelsen er nok en av de aller vanskeligste jeg har tatt i denne bransjen, fortalte Alsgaard til Dagbladet.
- Høyt respektert
Etter at han startet Team Leaseplan Go for sju år siden, har Alsgaard vist seg som en tøff og tydelig leder.
Ettersom personen som skal etterfølge Åge Skinstad som norsk langrennssjef ikke er ansatt, synes langrennsjournalist i Dagbladet Tormod Brenna at det er interessant å diskutere Alsgaard som en mulig kandidat. Om ikke i denne omgang, så i alle fall for en mulig rolle en gang i fremtida.
- Thomas er en helsikes motivator. De han er sjef for er villige til å dø for ham. Han er engasjert og høyt respektert, sier Brenna, som har dekket norsk langrenn tett siden 1989.
Idrettsorakelet Johan Kaggestad synes på sin side at tanken er spennende og mener Alsgaard har det som skal til for å fylle en slik rolle.
- Han har aktive meritter så det holder, han kan langrenn etter en lang karriere og han har erfaring med å lede lag, sier Kaggestad til Dagbladet.
Tydelig leder
Episoden med Södergren viser at Alsgaard ikke er fremmed for å ta tøffe avgjørelser. Kaggestad beskriver samtidig Alsgaard som en person som kan oppleves krevende for mange.
- Sånn er det med tydelige ledere, men norsk idrett har ikke akkurat flust av dem. Jeg personlig har veldig sans for Alsgaards væremåte. Han snakker rett fra levra, men han driter deg ikke ut om du er uenig med ham. Noen mener kanskje at han kan være litt streng og arrogant, men han er i alle fall en tydelig leder, sier Kaggestad.
Eksperten synes Alsgaard har gjort en god jobb med Team Leaseplan Go og påpeker at det var Alsgaard som fikk Petter Eliassaen til å fortsette med langrenn. I år vant Eliassen som kjent både Vasaloppet og Birkebeinerrennet.
- En cowboy
Dagbladets langrennsjournalist tror imidlertid at Alsgaards væremåte og lederstil ville sendt ham på kollisjonskurs med Norges øvrige ledelse.
- Thomas ville blitt kvalt i en landslagsmodell, sier Brenna.
- Thomas har de kvalitetene som skal til for en jobb i det norske skilandslaget, men det ville vært en evig klinsj mellom han, ledelsen og styret, sier Brenna og utdyper:
- Alsgaards tanker bryter med den norske modellen. Han er mer offensiv, mer rett på sak, stoler mer på magefølelsen og er ikke redd for å prøve nye ting. Landslaget er på mange måter kontrasten – de kjører en tradisjonell stil, noe de også har hatt stor suksess med.
Det er det Brenna mener taler imot Alsgaard i en lederrolle på landslaget.
- Thomas er en cowboy. Hadde han jobbet med skilandslaget hadde 90 prosent av tida gått med til interne intriger.
- Spennende
Kaggestad understreker imidlertid at Alsgaard måtte hatt det fulle og hele ansvar om han skulle gått inn i en lederrolle for Norge. Det innebærer at styret ikke skulle hatt noe å gjøre med sportslige opplegget.
- Det er ikke et styre som skal fortelle hva treneren skal gjøre. Da kan treneren like godt slutte, sier Kaggestad og fortsetter:
- Jeg tror landslaget trenger tydelige ledere, jeg. Selvfølgelig skal man være rettferdig, men jeg tror aldri Alsgaard ville gått på akkord med kravene som må realiseres for at man skal kunne bli en god langrennsløper. Thomas som sjef ville vært spennende, men det ville vært utfordrende for flere løpere. Spesielt de som ikke gir 100 prosent.
I en prosess
Leder for langrennskomitéen i Norges Skiforbund, Torbjørn Skogstad, forteller til Dagbladet at de ønsker å ha en ny langrennssjef på plass før sommeren. Skiforbundet er nå inne i en prosess med bemanningsbyrået Adecco, hvor de jobber sammen for å finne den rette personen.
- Vi jobber for å finne en profil på den som skal bli ny sjef. Vi vil ha en utlysning til stillingen klar om ikke så altfor lenge, sier Skogstad til Dagbladet.
- Når vil dere være klare til å ansette en ny sjef?
- Vi har ikke satt et eksakt tidspunkt, annet enn at vi vil ha det klart før vi går til ferie. Det er ut juni, men vi har en målsetting om å ikke bruke så lang tid, sier Skogstad.
Han ønsker ikke å kommentere om Alsgaard er aktuell i denne omgang.
- Vi har prøvd å unngå å prate for mye om navn. Hvis jeg gjør skulle nevne navn nå, utelukker vi veldig fort mange gode kandidater som vi ønsker skal være på søkerlista.
- Tror du Alsgaard kunne passet som langrennssjef?
- Det ønsker jeg ikke å si noe om, sier Skogstad.
Recent Posts
- -Dårlig skjult forsøk på å selge inn oljevirksomhet
- Thoresen med to da Storhamar slo Lørenskog
- Ronaldo ble matchvinner for Real
- Tverrligger, stang, og så ut på Alfheim: – 1-1! Nei? Hva skjer?
- Sekundet etter spøken innså han hva han hadde sagt og gjemte seg under jakka: – Virkelig smakløst
- Skal ha truet med å ruinere Bond-stjerna da hun sa nei til sex
- Vil chippe idrettsutøvere for å stoppe doping
- DIREKTE: Liverpool med gigantiske sjanser: – En helt vanvittig redning
- Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter ulykken i Seljord
- Skader gir Conte hodebry
Recent Comments
Archives
- October 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- March 2017
- February 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- December 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- August 2014
- July 2014
- June 2014
- May 2014
- April 2014
- March 2014
- February 2014
- January 2014
- December 2013
- November 2013
- October 2013
- September 2013
- August 2013