Archive for April 21st, 2015
Tidligere ordfører: – Slett ikke vanlig med bursdagsfeiring i rådhuset
(Dagbladet): I går vedtok forretningsutvalget i Oslo kommune å markere bursdagene til ordfører Fabian Stang (H) og varaordfører Libe Rieber-Mohn (Ap) med en mottakelse i Oslo rådhus.
De to fyller henholdsvis 60 og 50 år med under ei ukes mellomrom i august.
Antall gjester var opprinnelig foreslått til 450, men dette ble i vedtaket endret til 300. Regninga på inntil 120 000 kroner tar kommunen.
- Det er tradisjon i Oslo kommune for å feire kommunens politiske ledelse når de har runde dager. Dette skjer gjerne med en hyggelig sammenkomst i rådhuset, heter det i forslaget fra bystyrets sekretariat.
- Slett ikke vanlig
Dette får Frp-politiker Peter N. Myhre til å reagere. Han var Oslos ordfører i 1990 og 1991, har vært innvalgt i bystyret sju ganger, og satt som byråd for miljø og samferdsel fra 2003 til 2009.
- Det er slett ikke vanlig med bursdagsfeiring i rådhuset i Oslo. Da jeg fylte 50 var jeg byrådets nestleder, og tidligere ordfører. Jeg hadde et hyggelig bursdagsselskap for egen regning på Tveten Gård, men ingen feiring i rådhuset. Det er jeg egentlig glad for, sier han til Dagbladet.
- Dette hører ikke hjemme i det 21. århundre – eller man skal i hvert fall være forsiktig med det.
Mer utadvendt rolle
Myhre ble valgt inn i bystyret første gang i 1979, og påpeker at slike store markeringer var vanligere på den tida.
- Nå er jo ordførerrollen mer utadvent, og over en lang periode har det i hvert fall ikke vært sånn at politikerne feiret hverandre. Jeg har ikke sittet i bystyret siden 2011, men hvis dette er blitt vanlig siden 2011, har i så fall måten dette blir gjort på forandret seg veldig, sier han.
- Det er jo vanlig at man kanskje feirer med et par glass vin og de nærmeste kollegaene, men ikke med hundrevis av deltakere. Det er ikke vanlig.
Samme nivå
Ifølge nestleder Rina Mariann Hansen i Ap’s bystyregruppe, har det tidligere vært liknende markeringer for blant andre tidligere ordfører Per Ditlev-Simonsen (H) og tidligere varaordfører Aud Kvalbein (Krf).
- Vi er opptatt av å legge oss på det som er vanlig i Oslo kommune. At det blir en markering, tror jeg ingen i forretningsutvalget er uenige om, men for oss er det viktig at ligger på det nivået liknende markeringer har ligget på tidligere – og at det blir en fin feiring for ordfører og varaordfører, sa hun til Dagbladet i går.
I fjor ble det holdt mottakelse for tidligere Frp-leder Carl I. Hagen i anledning hans 70-årsdag, men Hagen presiserer i en SMS til Dagbladet at kostnadene ikke ble dekket av kommunen.
- Viktig og riktig
Fabian Stang har ikke hatt anledning til å kommentere denne saken, men Høyres gruppeleder i bystyret, Øystein Sundelin, sier til Dagbladet at han synes det er naturlig med en markering av de to bursdagene.
- Så er det slik at når vi har markeringer i rådhuset, er det veldig mange som står på invitasjonslista. Dette er de samme som står på invitasjonslista om det er velforeninger eller sportsforeninger som har mottakelser i rådhuset. Alle de arrangementene er viktige for byen, og de koster noe, sier Sundelin, som også er medlem av forretningsutvalget.
Han mener Myhre tar feil når han sier at slike markeringer ikke er vanlige.
- Når byens to folkevalgte fyller runde år i løpet av ei uke, synes jeg det er ganske selvfølgelig at dette markeres.
- Lite givende
Sundelin synes ikke noe om at kostnadene ved denne markeringen settes opp mot for eksempel kutt i midlene til frivillige organisasjoner.
- Den type diskusjoner synes jeg er lite givende. Det er hundrevis av arrangementer i rådhuset i løpet av ett år. Dette er ett av dem. Det er alltid slik at man kan vurdere om penger kan brukes bedre eller annerledes, men i dette tilfellet mener jeg det er viktig og riktig å markere disse bursdagene, og det tror jeg samtlige norske kommunestyrer ville vært enige i.
Bisarr leppetrend sprer seg blant unge jenter
(Dagbladet): 17 år gamle Kylie Jenner, den yngste jenta i Kardashian-flokken, omtales stadig oftere i verdenspressen.
De siste åra har hun blitt svært aktiv på sosiale medier, der hun ofte deler sminke- og motetips med fansen.
I fjor høst tok det fullstendig av på Jenners Instagram-konto, da 17-åringen la ut bilder av seg selv med sine «nye lepper».
«KylieJennerChallenge»
Leppene hadde vokst i størrelse, og spekulasjoner rundt plastiske operasjoner herjet på nett.
Jenner selv hevder forvandlingen er naturlig, og ba nylig om ro i et intervju med Grazia Magazine.
- Stopp å snakke om leppene mine, lød den klare beskjeden.
Om ikke bønnen har blitt hørt, så har i alle fall oppstyret fått en ny dimensjon.
De siste månedene har flere unge jenter tatt til sosiale medier – med emneknaggen «KylieJennerChallenge» – i et forsøk på å kopiere Jenners lepper.
Metoden kan trygt sies å være hjemmelaga. Skal vi tro jentene rett, stapper de munnen opp i en plastkopp eller et syltetøyglass for å skape et vakuum.
Vakuumet gjør at leppene forstørres. Mange viser samtidig fram bivirkningene – i form av blåmerker og misfargede lepper.
Advarer
Overlege ved Rikshospitalets hudavdeling, Michael Zangani, advarer mot forstørrelsesmetoden.
- Det er ikke livsfarlig, men det gir smerte og blåmerker. Dette må jo stadig gjentas, og det kan i verste fall skade vevet og gi arrforandringer. Det kan rett og slett endre utseendet av leppene, sier han til Dagbladet.
Trendekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir har heller ikke mye til overs for leppestuntet.
- Problemet er når trenden blir skadelig, sier hun til Dagbladet og fortsetter:
- Denne spesifikke utfordringen har riktignok skapt ufrivillig komiske bilder med jenter som har fått blå lepper etter å ha brukt syltetøyglass som leppeforstørrer, men langt mer alvorlig blir det når de samme jentene føler at de må ty til plastisk kirurgi for å forandre på utseende sitt.
Stor påvirkningskraft
Einarsdóttir tror ikke trenden er kommet for å bli. Hun påpeker samtidig at Kylie Jenner stadig får større påvirkningskraft blant unge jenter.
- På rekordtid har hun gått fra den mindre kjente halvsøsteren til Kim Kardashian West til en av verdens fremste fashionistas – selv om hun riktignok fortsatt står litt i skyggen av søsteren Kendall Jenner, sier hun og legger tiL.
- Er man ikke så heldig å ha blitt utstyrt med fyldige lepper fra naturens side, kan man faktisk lære av nettopp Kylie Jenner. Hun deler ofte sminketips – der hun bruker både lipliner og leppestift og gloss i ulike nyanser for å fremheve leppene.
Denne appen skal redde deg fra dine pinligste øyeblikk i sosiale medier
(Dagbladet): Endelig er den her – appen som kan redde oss fra offentlig ydmykelse, kjeft fra kjæresten og oppsigelse fra sjefen.
Appen heter «Clear» og saumfarer alle dine profiler på sosiale medier, som for eksempel Facebook, Twitter og Instagram, etter upassende meldinger.
Deretter får du en rapport med et prosentvis anslag på hvor «klarert» profilen din er.
Du vil også få muligheten til å slette meldinger som blir rapportert som upassende.
«Clear» gjør dette ved å bruke en serie av algoritmer og IBMs «supermaskin» Watson til å filtrere dine profiler.
Filtreringen gjøres på tre nivåer, skriver Business Insider.
• I første runde flagges åpenbare skjellsord som «neger» og «faen».
• I andre runde søkes det etter referanser til nasjonalitet og folkegrupper
• I tredje og siste runde analyserer Watson dine meldinger for tone og følelser.
Fikk sparken
Ironisk nok er det Ethan Czahor som står bak den nye appen. Czahor har nemlig selv gått i baret og mistet jobben på grunn av upassende twitter-meldinger.
I februar ble Czahor hyret inn av den amerikanske politikeren Jeb Bush som teknologisjef på kampanjen «Right to Rise».
Jeb Bush, lillebroren til tidligere president George W. Bush og sønn av George H. W. Bush, er ventet å stille som presidentkandidat i 2016.
En jobb på hans kampanje ville derfor vært gull verdt for Czahor, men en rekke upassende meldinger satte altså en stopper for det.
Etter bare 36 timer på jobb begynte Czahor å slette et titalls twittermeldinger fra sin profil, men han klarte ikke å redde seg unna ydmykelsen.
Skandale-meldinger
Czahor fikk sparken for å ha skrevet blant annet følgende meldinger:
«Når jeg raper i treningsstudioet, så føler jeg at det er min måte å si «sorry gutter, jeg er ikke homo»».
Og:
«De fleste vet ikke at «halloween» er et tysk ord for «kvelden hvor jenter med lav selvtillit kler seg som horer»».
Her finner du flere av skandale-meldingene til Czahor.
Etter at Czahor fikk sparken satte han seg tydelig ned ved tegnebrettet for å sikre at han aldri skulle sette seg selv i samme situasjon igjen. For etter bare to måneder lanserer han nå sin nye app.
- Hvorfor var jeg ikke smart nok til å fikse dette i forkant, spør Czahor seg selv i et intervju med TIME.
Bråstopp etter noen hundre meter. – Ble kastet ut av drosja fordi jeg er homofil
Drosjeturen fra Oslo sentrum natt til lørdag i forrige uke ble av det korte slaget.
Daniel-André Andersen og to andre venner, en gutt og en jente, hadde vært på et utested. Omtrent klokka 03.15, i nærheten av hotell Bristol hoppet de inn i en drosje, og satte kursen mot et nachspiel på Manglerud.
- Jeg forsto ikke helt hva som skjedde, for etter noen få hundre meter stoppet han, og sa at han ikke ville kjøre oss videre, og at vi måtte finne en annen taxi, sier Andersen til Dagbladet.
Grunnen var at han hadde gitt mannen i baksetet et kyss.
- Det var ikke klining, bare et kyss, sier Andersen.
- Er det gutter?
- Drosjesjåføren spurte meg om de som satt i baksetet var to gutter. Jeg sa at de var gutter. Da bråstoppet han og sa «Nei, nei. Ikke kjøre, ikke kjøre», forteller jenta som satt i forsetet til Dagbladet.
Alle tre måtte forlate bilen, bare noen få hundre meter bortenfor der turen hadde startet.
Dagbladet har snakket med alle de tre passasjerene i drosja, som oppfatter saken på samme måte: At de ble kastet ut av bilen fordi de to i baksetet var homofile.
De tok verken registreringsnummer eller løyvenummer på bilen, men fikk med seg at drosjen kjørte for Christiania Taxi. Daniel-André Andersen har sendt klage til drosjeselskapet.
Alvorlig personalsak
Ståle Krabset i Christiania Taxi har undersøkt saken, men har så langt ikke klart å finne ut av hvilken sjåfør eller bil det dreier seg om.
- Dette kvalifiserer til å være en alvorlig personalsak hvis vi finner ut at dette er en av våre sjåfører. Jeg oppfordrer også kunden til å anmelde forholdet til politiet, sier Krabset.
Ingen sjåfør eller løyvehaver er formelt ansatt i et drosjeselskap, de har en kjøreseddel utstedt fra politiet som kan inndras.
- Vi kan stenge ID-kort og varsle Bymiljøetaten slik at sjåføren ikke får kjørt mer for Christiania Taxi AS, så kan eventuelt politiet ta saken videre med sjåføren og vurdere om kjøreseddel skal inndras eller ikke, sier Krabset.
- Ikke første gang
- Det er både trist og opprørende at vi fremdeles hører slike historier i 2015 – dessverre er det ikke første gang, sier likestillings- og diskrimineringsombud Sunniva Ørstavik til Dagbladet.
- Vi har konkrete eksempler både fra taxinæringen og fra ellers i utelivet på at folk blir diskriminert på grunn av sin seksuelle orientering. For eksempel par som blir kastet ut fra utested etter å ha gitt hverandre et kyss.
- Det er forbudt å diskriminere homofile. Det gjelder over alt, også i taxi. Dette skal ingen utsettes for. De som opplever slike hendelser, bør kontakte oss i ombudet for råd og veiledning, sier Ørstavik.
Henger ut Jagland og verdensledere på en synkende flåte
• Italia avsluttet «Mare Nostrum» 1. november i fjor. Det ble erstattet av det EU-ledede patruljeringsoppdraget «Triton», som opererer innenfor et mindre område og omfatter færre skip.
• Strømmen av flyktninger økte kraftig i 2014, til over 200 000, ikke minst på grunn av krisene i Syria og på Gazastripen. Rundt 3500 personer omkom i løpet av fjoråret.
• Så langt i år fryktes det at minst 1600 flyktninger har omkommet i forsøket på å krysse Middelhavet fra Nord-Afrika til Europa.
(Kilde: Reuters, UNHCR, NTB)
- Dette er Norges nye politimestere
Om få uker blir den nye politireformen vedtatt i Stortinget. Etter hva Dagbladet erfarer vil de nye politidistriktene bli nesten identisk med det kartet regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet ble enig om med støttepartiet Venstre.
Politidirektør Odd Reidar Humlegård skal innstille hvem han vil ha med seg, men Dagbladet får bekreftet at det ikke er Humlegård, men justisminister Anders Anundsen, som kommer til å bestemme hvem som får de 12 ettertraktede stillingene.
Alt tydere på at det blir en mindre geografisk justering.
Forhandlingene mellom regjeringen og støttepartiet førte til at det som i dag heter Asker og Bærum politidistrikt skulle bli en del av det nye distriktet Sørøst. Etter det Dagbladet får opplyst er det mye som tyder på at Asker og Bærum blir en del av Oslo politidistrikt, og ikke en del av Telemark, Vestfold og Buskerud.
Fra 54 til 12
Fram til 2002 var Norge delt i 54 politidistrikt, styrt av egne politimestere. Fra 2002 og fram til i dag har Norge vært delt i 27 politidistrikt. Men etter at den nye politireformen er behandlet og vedtatt i Stortinget vil Politi-Norge se veldig annerledes ut. Politiet skal styres fra Politidirektoratet i Oslo, og landet blir delt i 12 politidistrikt.
Fra flere uavhengige kilder får Dagbladet forklart at mye allerede er klart – blant annet hvem som kommer til å få de ettertraktede stillingene som politimestre.
12 nye mestere
Politidirektør Odd Reidar Humlegård, som har hatt et «kvinneproblem», vil etter det Dagbladet erfarer få et politimesterlag bestående av fem kvinner og sju menn.
Slik det ser ut nå kommer de 12 nye politimesterne til å være:
Østfinnmark (tidligere Østfinnmark politidistrikt):
Ellen Katrine Hætta (44) – i dag politimester i Øst-Finnmark.
Nord (tidligere Troms og Vestfinnmark politidistrikt:
Ole Bredrup Sæverud (43) – i dag politimester i Troms.
Nordland (tidligere Helgeland, Salten og Midtre Hålogaland politidistrikt):
Heidi Kløkstad (45) – i dag leder for retts- og påtale og politimesterens faste stedfortreder i Bodø.
Trøndelag (Nord- og Sør-Trøndelag politidistrikt):
Nils Kristian Moe (51) – i dag politimester i Sør-Trøndelag.
Møre og Romsdal (tidligere Sunnmøre, Nordmøre og Romsdal politidistrikt):
Uklart – trolig en kvinne utenfor politietaten.
Vest (Hordaland og Sogn og Fjordane politidistrikt):
Kaare Kjølberg Songstad (48) – i dag avdelingsdirektør i Politidirektoratet.
Rogaland (Rogaland og Haugland og Sunnhordland politidistrikt samt Sirdal kommune):
Hans Vik (52) – i dag politimester i Rogaland.
Agder (Agder politidistrikt):
Kirsten Lindeberg (61) – i dag politimester i Agder.
Sør-Øst (Telemark, Vestfold, Søndre Buskerud og Nordre Buskerud politidistrikt):
Christine Fossen (52) – i dag konstituert politimester i Vestfold.
Oslo (Oslo og Asker og Bærum politidistrikt):
Hans Sverre Sjøvold (57) – i dag politimester i Oslo.
Øst: (Follo, Romerike og Østfold politidistrikt):
Arne Jørgen Olafsen (55) – i dag politimester i Follo.
Innlandet (Vestoppland, Gudbrandsdal og Hedmark politidistrikt):
Arne Hammersmark (50) – i dag politimester i Gudbrandsdal politidistrikt.
Etter at politireformen er vedtatt i Stortinget, skal politidirektør Odd Reidar Humlegård innstille hvem som skal ansettes som nye politimestere. Deretter skal justisminister Anders Anundsen vurdere og eventuelt endre på innstillingen, før politimesterne blir utnevnt av Kongen i statsråd.
18 får ikke fortsette
Noen av dagens politimestere går snart av med pensjon. Andre skal ha oppfattet signaler på at de ikke er aktuelle for de nye jobbene.
Slik det nå ser ut vil disse 18 politimesterne ikke ha sitt eget distrikt, etter den omfattende omorganiseringen:
Terje Nybøe (51), konstituert politimester i Asker og Bærum politidistrikt.
Steinar Langholm (52), konstituert politimester i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.
Tormod Andreas Bakke (64), politimester Hedmark politidistrikt.
Håvard Fjærli (53), konstituert politimester Helgeland politidistrikt.
Geir Gudmundsen (58), politimester i Hordaland politidistrikt.
Hugo Henstein (45), konstituert politimester i Midtre Hålogaland politidistrikt.
Trond Prytz (69), politimester i Nord-Trøndelag politidistrikt.
Arnstein Nilssen (65), politimester i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.
Sissel Hammer (55), politimester i Nordre Buskerud politidistrikt.
Bjørn Eirik Vandvik (48), konstituert politimester i Romerike politidistrikt.
Geir Ove Heir (56), politimester i Salten politidistrikt.
Ronny Iden (56), konstituert politimester i Sogn og Fjordane.
Ingar Bøen (55), konstituert politimester i Sunnmøre politidistrikt.
Johan Brekke (55) konstituert politimester i Søndre Buskerud politidistrikt.
Rita Kilvær (42), politimester i Telemark politidistrikt.
Morten Daae (51), konstituert politimester Vest-Finnmark politidistrikt.
Johan Martin Welhaven (51) politimester i Vestoppland politidistrikt.
Jon Steven Hasseldal (44) konstituert politimester i Østfold politidistrikt.
Kvinne varetektsfengslet for drap. Liket er ikke funnet
• SISTE: Den siktede kvinnen i 30-åra er nå fengslet i fire uker. Hun er underlagt brev- og besøkskontroll samt medieforbud, opplyser Nedre Telemark tingrett.
(Dagbladet): Tirsdag formiddag fortalte Telemark-politiet at de har siktet en kvinne for drap og en mann for medvirkning til legemsbeskadigelse, i saken der 56 år gamle Kari Grønnestad har vært savnet siden 2012. Hun ble ifølge politiet drept.
I dag har politiet søkt i ei elv i Skien etter avdøde, samtidig som de to siktede ble framstilt for vareteksfengsling.
Nedre Telemark tingrett beslutter at den siktede mannen skal slippes fri. Politiet anket imidlertid avgjørelsen, og mannen i 30-åra må derfor sitte bak lås og slå til lagmannsretten har vurdert saken.
- Jeg forventer at lagmannsretten kommer til samme resultat, og at han slippes løs, sier mannens advokat Tollef Skobba til Dagbladet.
Mannen erkjenner ikke straffskyld.
- Han mottok budskapet om løslatelse med glede og lettelse, sier Skobba.
Kom aldri til bussen
Den antatt drepte kvinnen, Kari Grønnestad (56), hadde vært på et besøk da hun ifølge tidligere opplysninger skulle gå til bussen for å dra hjem til sitt hjem i Skien. Dit kom hun aldri. I sommeren 2012 ble det søkt etter kvinnen, men hun er fortsatt sporløst forsvunnet.
Søndag fikk Telemark-politiet nye opplysninger i saken.
- Politiet har arbeidet med saken og ulike teorier, men vi har ikke tidligere hatt informasjon til å tro at det har skjedd noe straffbart. Det endret seg med opplysningene vi fikk på søndag, sa politiadvokat Guro Siljan til Dagbladet i morges.
Den drapssiktede kvinnen i 30-åra nekter straffskyld, ifølge advokat Bjørn Nærum.
• LES OGSÅ: Grønnestad var med i NRK-serie i 2009. Nå tror politiet hun er drept.
Holdt kjeft om skade hele sesongen
ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Tirsdag morgen ble det kjent at Anders Jacobsen (30) legger opp som skihopper. Det samme gjorde en annen veteran – Anders Bardal (33) – for noen uker siden. Dermed forsvinner Norges to mest rutinerte hoppere ut av sirkuset.
- Det er jo vemodig å innse at du er utdatert. Du henger ikke med lenger. Jeg elsker å hoppe på ski. Men jeg kan ikke holde på med dette og bli nummer 15, 20 eller 25, sier Jacobsen til Dagbladet.
Vi befinner oss i lokalene til Norges Skiforbund på Ullevaal stadion i Oslo.
Det har gått noen timer siden han var toppoppslag på nettavisene i morges. Helsa ble den avgjørende faktoren til at Jacobsen nå takker for seg.
I mars 2013 falt han og ødela korsbåndet i Planica i Slovenia. Det er en kjent sak.
Det som ikke er like kjent – og som Jacobsen har holdt kjeft om i hele vinter – er det som skjedde i forbindelse med det første verdenscupenrennet i tyske Klingenthal i november. Nå tar han bladet fra munnen.
Svikter
- Det handler ikke bare om det opererte kneet, sier Jacobsen og forsetter:
- Også det andre kneet har begynt å svikte. Det startet i Klingenthal.
- Hva skjedde?
- Vi spilte volleyball, og jeg pådro meg en strekk i ytre leddbånd. Egentlig er det sånn at du skal gå seks uker med skinne for å få det til å bli bra igjen. Men det hadde jeg ikke tid til. Det ble ikke noe bedre i vinter. Og det er ikke blitt noe bedre nå.
- Dette er ikke akkurat noe du har snakket høyt om?
- Nei, selvfølgelig ikke. Årsaken er at du har lyst til å henge med. Du trenger å henge med – både på grunn av psyken, økonomien og det meste.
- Har trener Alexander Stöckl visst om dette?
- Ja, han visste om det. Skaden har ligget der og ulmet.
Avgjørelse i påsken
Med andre ord: To knær har sviktet Jacobsen. Han kjenner det hver dag. Og dette ble helt sentralt når han skulle ta en beslutning etter sesongen: Skal jeg fortsette eller ikke?
- Jeg har lyst til å ha en kropp som fungerer om 15 år. Ikke som toppidrettsutøver, men som mosjonist, påpeker han.
- Jeg tok avgjørelsen helt på slutten av påsken. Da var jeg ferdig med min evaluering. Og så har fruen (Birgitte) fått lov til å være med i etterkant.
- Hvor befant du deg da avgjørelsen ble tatt?
- Jeg var sammen med familien på hytta i Valdres. Jeg hadde tenkt mye. Jeg hadde absolutt ikke bestemt meg når sesongen var ferdig. Jeg har brukt god tid.
Jacobsen fortsetter:
- Jeg fant ut at jeg ikke hadde gutsen til å gå på en ny runde. Da jeg tok korsbåndet i 2013, sa jeg at jeg skulle bli best igjen. Det fikk jeg til i vinter, da jeg vant Nyttårshopprennet. Det var nesten så jeg plantet skiene i enden av sletta etterpå. Det var i alle fall veldig nære.
- Hva forhindret deg fra å legge opp der og da?
- At det kom et VM i Falun. Laggullet var noe jeg hadde utrolig lyst på. Vi har alltid vært en underdog bak Østerrike og Tyskland, påpeker han.
Og laggull ble det …
Opp- og nedtur
- Hva er det største høydepunktet i karrieren?
- Den første seieren i verdenscupen. Det er den som ligger tettest til hjertet fortsatt.
- Og den største nedturen?
- Den desiderte bunnen var storbakke-VM i 2011 (i Holmenkollen). Jeg lå på andreplass etter første omgang. Det var vill jubel. Men da jeg landet etter andre hopp bare døde bakken. Jeg husker ikke engang hvilken plass jeg kom på.
Han fortsetter:
- Hoppdressen har aldri vært trangere. Den strupet seg, og hjertet holdt på å slutte å slå. Jeg mistet fokuset. Jeg mistet også tilliten til meg selv. Det var tungt. Livet mitt ramlet sammen.
Etterpå tok han ett års pause. Blant annet var han med i TV-programmet «Skal vi danse?»
I tenkeboksen
- Hva gjør du nå?
- Jeg vet ikke. Jeg er veldig i tenkeboksen, og åpen for forslag og muligheter. Jeg er veldig glad i utfordringer. Jeg er glad i å ha frimodige mål. Jeg elsker å jobbe med mennesker. Jeg har vært med på lagspill i mange år, og tror jeg har ganske mye å by på sånn sett.
- Er det aktuelt med en rolle rundt hopplandslaget?
- Ja, det kan det være. Om ikke med en gang, så kanskje om noen år. Jeg tror det er viktig å få dette litt på avstand, og få en mer normal setting i livet. Og så må jeg gå noen runder. Jeg trenger å finne meg selv. Vil jeg klare å fungere i hverdagen som en normal arbeidstaker? Det er spennende dager i vente.
- Ser du for deg en ni-til-fire-jobb?
- Absolutt ikke. Det er fordi jeg er en utpreget rasløs person. Jeg trenger utfordringer. Jeg trenger å forflytte meg. Jeg trenger nok en kreativ arbeidshverdag. Jeg er åpen for muligheter. Jeg er åpen for forslag. Så hvis noen har noe, så skal jeg ta telefonen, jeg, sier Jacobsen.
Dels på fleip, dels på alvor.
Glad familie
Tre personer som i alle fall blir glade for å ha ham mer hjemme er kona Birgitte og barna Isac og Sophia.
- Som tobarnsfar krever hoppsporten enda mer for meg enn for en 20-åring som bor hjemme og har all verdens av tid til trening og reising.
- Har det vært mange tårer i prosessen?
- Nei, egentlig ikke. Men det er litt rart. Samtidig ser jeg at det er et sunt og riktig valg, sier Jacobsen, som ikke har tenkt å ta et glass vin i kveld – selv om katta har kommet ut av sekken.
- Jeg feirer ikke at jeg er ferdig med skihopping, slår han fast.
Supermodell hylles for dette bildet nå kaster flere tusen seg på
Deler strekkmerkene sine med verden.
Høyrevridd science fiction-priskupp: – De har ødelagt hele utdelingen
Venstre har en annen forståelse av hva de har avtalt om familiegjenforening, enn det Frp har. (563 innlegg) Les mer
Recent Posts
- -Dårlig skjult forsøk på å selge inn oljevirksomhet
- Thoresen med to da Storhamar slo Lørenskog
- Ronaldo ble matchvinner for Real
- Tverrligger, stang, og så ut på Alfheim: – 1-1! Nei? Hva skjer?
- Sekundet etter spøken innså han hva han hadde sagt og gjemte seg under jakka: – Virkelig smakløst
- Skal ha truet med å ruinere Bond-stjerna da hun sa nei til sex
- Vil chippe idrettsutøvere for å stoppe doping
- DIREKTE: Liverpool med gigantiske sjanser: – En helt vanvittig redning
- Politiet håper å kunne avhøre de overlevende etter ulykken i Seljord
- Skader gir Conte hodebry
Recent Comments
Archives
- October 2017
- August 2017
- July 2017
- June 2017
- May 2017
- April 2017
- March 2017
- February 2017
- January 2017
- December 2016
- November 2016
- October 2016
- September 2016
- December 2015
- September 2015
- August 2015
- July 2015
- June 2015
- May 2015
- April 2015
- March 2015
- February 2015
- January 2015
- December 2014
- November 2014
- October 2014
- September 2014
- August 2014
- July 2014
- June 2014
- May 2014
- April 2014
- March 2014
- February 2014
- January 2014
- December 2013
- November 2013
- October 2013
- September 2013
- August 2013