TV 2 lager underholdning av personer som kommer fra «one night stand»

(Dagbladet): Det handler om en psykriatisk pasient, konspirasjonsteorier og kvinner som slåss mot hverandre for penger. Det høres kanskje ut som forskjellige scener fra en vill amerikansk Hollywood-film, men den gang ei.

Det var i november i fjor at TV 2 gikk ut til den norske produksjonsbransjen og TV 2s kreative sjeler med en oppfordring om å delta i TV Lab. I en uke på TV 2 Zebra i vår skal tolv helt nye TV-ideer presenteres for det norske folk, som får være med å si sin mening om hva de liker best og hvorfor.

- Blir en utfordring

Én av dem som kom gjennom nåløyet og skal presentere en pilotepisode i vår, er TV 2-ansatte Kenneth Gran, som sammen med Anne Hirsch, er hjernen bak «Walk of Shame»-programmet. Han mener tittelen snakker for seg selv.

- At folk går «walk of shame» skjer hver eneste helg, og vi vil gjerne fortelle historien til disse menneskene, sier Gran til Dagbladet.

De er ofte å se en søndags morgen, og til tross for at både bekledning og burgeren i hånda kanskje er utleverende nok i seg selv, ønsker Gran å gå dypere inn i saken.

- Ideen kom da jeg en lørdags morgen satt ute og spiste frokost. I løpet av to timer kom det mange forbi som helt åpenbart hadde en historie å fortelle. De kommer kanskje med litt for lite klær, eller går med skjorta utenfor buksa, eller går med litt for høye hæler. Vi har vel alle sett noen vi har ledd litt av. Men jeg innrømmer at det kommer til å bli en utfordring å være på rett sted til rett tid, sier han.

- Ikke ulovlig

Det er nok mange mennesker som ikke ønsker et TV-team i ansiktet når natta blir til dag og rusen sakte, men sikkert går ut av kroppen. Gran mener likevel at serien har stort potensiale og at ideen er gjennomførbar.

- Jeg tror selvfølgelig ikke at alle vi snakker med kommer til å ville være på TV. Det er sikkert også mange som egentlig ikke skulle vært der de er. Det er over 6000 mennesker som søker til å være med i «Paradise Hotel» hvert år, så det er nok mange som vil være med. Dette er jo ikke noe ulovlig eller farlig, det er ikke banebrytende at folk møter hverandre på byen, sier han og presiserer at ingen opptak vil brukes uten samtykke.

- Er det etisk forsvarlig å lage TV av berusede mennesker på vei hjem fra nachpiel?

- Vi forholder oss til redaktørplakaten som alle andre. Vi vil aldri slippe til overstadig berusede mennesker. Vi møter dem gjerne på gata og oppretter en kontakt, men vi ønsker også å treffe dem i etterkant for intervju, sier han.

- Forventer dere kritikk for konseptet?

- Nei, jeg gjør egentlig ikke det. Men det er klart at det vil nok være sterke meninger om det. Vi viser en virkelighet som eksisterer, vi plasserer ikke folk i en situasjon de ikke har satt seg selv i. Dette gjør noen hver dag, hver morgen. Vi vil ikke skape en virkelighet som ikke finnes – vi mener at virkeligheten er mer enn god nok i seg selv.

Vil finne partneren

Dersom alt går etter planen vil det bli spilt inn en pilot av «Walk of Shame» på 30 minutter om kort tid. Planen til Gran er ikke bare å huke tak i dem som går «Walk of Shame», men også å dra til det stedet denne personen nettopp dro fra.

- Du er jo et sted du egentlig ikke ønsker å være. Du vil kanskje helst ikke bli sett. Å få ut historien, både til den som er på vei hjem, og den personen kommer fra, er interessant, sier han og legger til:

- Vi stiller spørsmål som: Er det noen likhetstrekk mellom disse menneskene? Er det noe alle gjør, eller er det en utagerende klan som lykkes hver gang? Hva kjennetegner disse menneskene, og er det en «one night stand», eller søker de etter noe mer?

Det var ungdomskanalen NED3 i Nederland som startet TV Lab i 2009. Formålet var å stimulere til produksjon av nye formater – og la publikum få lov å være med å bestemme hvilke som skulle produseres. Mads Nilsson fra produksjonsselskapet Endemol roser TV 2 for å prøve ut nye konsepter.

- Det blir veldig spennende å se hvordan seerne reagerer på de forskjellige konseptene. Selv skal vi spille inn vår pilot om cirka en måneds tid, sier Nilsson til Dagbladet.

- Husmor fra Kløfta

Han står selv bak ett av konseptene som også kom seg gjennom nåløyet. I «Catfight» skal to kvinner nemlig slåss mot hverandre, hvor prisen er 25 000 kroner.

- Idéen har jeg egentlig hatt i en skuff ganske lenge. Det handler om kvinner som tør å utfordre seg selv, og å pushe sine egne grenser. Det vil bli forskjellige kampsportgrener, og det vil ligge en dyp psykologisk tanke bak det hele, sier han.

Selv er det fortsatt mulig for kvinner å melde seg på, men de må ikke røpe dette overfor familie og venner. Nilsson påpeker også at de ikke ønsker deltakere av den typen som slåss på barer, og at dette er for å underholde på en varm, men likevel humoristisk måte.

- Det vil være preget av humor, men vi ønsker også å vise at en husmor fra Kløfta, som aldri har gått i en konflikt tidligere, klarer å pushe grensene sine, forklarer han.

            

Friday, February 7th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
January 2025
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments