Slik svarer «Downton Abbey»-skuespillerne på vanntabben

(Dagbladet): Før helga gikk ett av de nye pressebildene til suksesserien «Downton Abbey» verden rundt, og det med påskriften «finn en feil!»

Da den britiske tv-kanalen ITV skulle friste publikum med nye bilder fra det herskapelige livet i 1924, var ikke alt som det skulle.

I forgrunnen sto riktignok Hugh Bonneville og Laura Carmichael standsmessig antrukket som Earl of Grantham og Lady Edith – men på peishylla skinner det i ei gjenglemt vannflaske av plast.

Fototabben har fått massiv oppmerksomhet verden rundt, og nå har skuespillerne valgt å svare.

Veldedighet

Lørdag ble det lagt ut et gruppebilde av skuespillerne på Instagram-kontoen downtonabbey_official. Gjengen har på seg vanlige klær, og alle holder opp ei vannflaske av plast – i tillegg til at alle har et noe forbauset uttrykk i ansiktet.

Til bildet følger teksten «Downton-skuespillerne har omfavnet ‘vannflaske-gate’ i dag», og postet en link til nettsida wateraid.org.

- Etter å ha sett alle reaksjonene som bildet genererte tidligere denne uka, har skuespillere og crew bestemt seg for å vende oppmerksomheten mot spørsmål rundt vann som virkelig betyr noe. De håper at ved å poste dette bilde vil de øke bevisstheten og styrke arbeidet med internasjonal veldedighet for WaterAid, sier en talsperson fra ITV, ifølge Wateraid.com og Deadline.com.

Ved å delta i vannkampanjen gir man en sum penger, som skal brukes til å rent vann og trygge toaletter i noen av verdens fattigste områder.

WaterAid ble dannet sommeren 1981, og organisasjonen har i over 30 år arbeidet med å bedre vann, sanitær- og hygienforhold.

Ikke første gang

Downton Abbey er en enorm suksess, og mange millioner personer ser serien på verdensbasis. I Norge har den britiske historiske serien også et stort og trofast publikum.

Ved at skuespillerne og crewet snur fototabben – som mest sannsynlig kommer av at en person på settet har vært slepphendt med vannflasken sin – til et positivt PR-triks, gjør at serien får enda mer omtale.

Det er imidlertid ikke første gang at det skjer historiske blemmer i serien. Før helga påpekte The Guardian at det tidligere også er blitt vist tv-antenner, gule dobbeltlinjer på veiene og en moderne vinterhage sneket seg med på tv-ruta.

Femte sesong av «Downton Abbey» fortsetter seks måneder etter hendelsene i finalen på fjerdesesongen. Denne gangen er det valget av den første Labour-regjeringen som sår splid mellom beboerne på eiendommen.

Monday, August 18th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments