SISTE: Ukraina hevder «enorm» russisk kolonne nærmet seg grensa

Ukrainske myndigheter sier de fredag stanset en russisk konvoi på grensen. De mener Russland forsøkte å sende militære styrker inn i landet, forkledd som humanitær hjelp. Det skriver Kyiv Post.

Episoden skal ha skjedd seint i går kveld.

- En enorm konvoi nærmet seg den ukrainske grensa, fulgt av russiske styrker og militærutstyr, sa Valerij Chalij ved president Petro Porosjenkos kontor sent fredag kveld.

Han sier uten å gå i detalj at konvoien ble stanset på diplomatisk vis. Chalij sa også at transitt av konvoien kunne ha provosert til full krig mellom de to landene.

Det er ikke kjent hvor i Ukraina konvoien ble stoppet.

- De skulle visstnok være en humanitær konvoi sendt etter avtale med Røde Kors i Ukraina. Det ser ut til at disse «fredsbevarende styrkene» ville ta seg inn for å starte en væpnet konflikt, sier Chalij.

USA sa fredag om at de vil anse det som en invasjon dersom Russland forsøker å sende humanitær bistand inn i Ukraina.

Røde Kors har ifølge Chalij benektet at de har planlagt noen humanitær konvoi med Russland.

Russland har den siste tiden holdt en stor militærøvelse i nærheten av grensen. Fredag kveld meldte Russlands forsvarsdepartement at øvelsen var avsluttet, ifølge nyhetsbyrået Interfax.

USA sa fredag at de vil anse det som en invasjon dersom Russland forsøker å sende humanitær bistand inn i Ukraina.

- En russisk inngripen i ukrainsk territorium, også under påskudd av en humanitær operasjon, vil være helt uakseptabelt, svært bekymringsfullt og vil bli sett på som en invasjon av Ukraina, sa USAs FN-ambassadør Samantha Power fredag.

NATO hevdet onsdag at Russland hadde minst 20.000 soldater ved grensen. Organisasjonen fryktet at Russland ville bruke den ukrainske befolkningens lidelser som et påskudd for å gå inn i landet.

(Dagbladet/NTB)

Saturday, August 9th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments