Sender uniformert politi inn på treningssentre

(Dagbladet): En ny samarbeidsavtale mellom Fredrikstad-politiets ungdomsavsnitt U18 og treningssentrene i byen skal forebygge doping blant unge.

Detaljene i avtalene er ennå ikke helt klare, men en ting er sikkert: den nye avtalen skal gi uniformert politi tilgang til treningssentrene.

Fredrikstads Blad omtalte saken mandag.

Vil formidle kunnskap

Ragnar Foss leder U18-avsnittet ved Fredrikstad-politiet og tok initiativ til avtalen som snart skal iverksettes. Han bekrefter overfor Dagbladet at uniformert politi vil fra tid til annen inn på treningssentrene i byen.

- I hovedsak skal vi formidle kunnskap som vi håper skal virke forebyggende, sier Foss.

Hvor ofte og hvilke sentre som skal få besøk av politiet, er ikke klart.

- Men det blir fordelt etter behov og ønske. Om det blir en skjevfordeling, er ikke klart, legger han til.

- Vanskelig å nå

Med avtalen ønsker de å nå en ny og ung gruppe brukere av anabole steroider, en gruppe det er vanskelig å nå med dagens metoder, ifølge Foss.

- Denne nye gruppen brukere er barn og unge som har et fokus på kropp og trening. De har som regel ikke hatt kontakt med politiet tidligere, og skiller seg derfra fra den type ungdom som tidligere dopet seg på anabole steroider.

- Ikke urovekkende

Han benekter at uniformert politinærvær vil skape uro blant øvrige medlemmer av treningssentre, og kaller det politiets og sentrenes ansvar å informere slik at det ikke skaper uro.

- Du må i så fall ha dårlig samvittighet hvis du blir urolig over å se oss, sier Foss.

Ifølge U18-lederen har responsen fra treningssentrene i Fredrikstad vært veldig god.

- Nesten alle sa at de ønsket seg et slikt samarbeid. Etter at vi sendte ut pressemeldingen om samarbeidet, har ytterligere to sentre meldt sin interesse. Nå tror jeg faktisk alle er med.

Doping ulovlig

Fra 1. juli 2013 ble anabole steroider ulovlig. Det har gitt politiet mulighet til å gripe inn overfor personer på samme måte som de ville ha gjort med andre ulovlige rusmidler.

For ungdomsavsnittets vedkommende vil det blant annet si oppfølging av vedkommende som doper seg.

- Vi kan for eksempel kalle inn til bekymringssamtale med foresatte og følge opp vedkommende.  Håpet er at det kan føre til at en 16-åring som doper seg ikke blir en 17-åring som doper seg, sier U18-leder Foss.

Kritisk til virkemidlene

Atle Arntzen er antidopingansvarlig for Sats Elixia sentralt. Han skryter av Fredrikstad-politiets vilje til å jobbe med problematikken, men stiller spørsmålstegn ved at uniformert politi skal inn på treningssentre i byen.

- Er du på et treningssenter vil du naturligvis reagere hvis politiet dukker opp og eventuelt kan kunne komme til å trekke uriktige konklusjoner. Jeg er usikker på om akkurat dette er riktig vei å gå i antidoping-arbeidet, sier Arntzen.

Selv vil han heller anbefale ordningen «Rent senter», en avtale mellom treningssentre, Virke idrett og Antidoping Norge.

Avtalen innebærer at personer som er medlem av et treningssenter med i «Rent senter»-programmet, skriver under en avtale om dopingkontroll. Dersom avtalen ikke signeres, kan treningssenteret avslutte medlemskapet.

Monday, October 27th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
January 2025
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments