- Oppførsel fra en sønn som er på reneste «Dynastiet»og «Hotel Cæsar»-nivå

(Dagbladet): – Dette er Judaspenger, sier Frederik Wilhelm Mohn til TV2.

Det er blant hans kommentarer til at hans far Trond Mohn i dag valgte å selge familieselskapet Frank Mohn AS i Bergen til svenske Alfa Laval.

Det er Mohn-familiens selskap Wimoh AS som selger selskapet, som er stort innen offshore-pumper. Prislappen er 13 milliarder kroner. Frank Mohn har 1200 ansatte og hadde i fjor en omsetning på 3,4 milliarder kroner, og en ordreinngang på 6,1 milliarder kroner. Yngstesønn Mohn frykter for industrien på Vestlandet, ifølge seg selv.

- Han kan tørke seg et visst sted, fortsetter Frederik Wilhelm Mohn overfor TV2 med adresse til sin far.

«Hotel Cæsar»-nivå

Frank Aarebrot, professor i sammeliknende politikk ved Universitetet i Bergen, sier det ble gjort et forsøk på å sikre bedriftens framtid etter monarkiske prinsipper.

- Faren prøvde sønnen som administrerende direktør i to år, helt til han ga ham sparken. Trond Mohn turte rett og slett ikke å overlate firmaet til sønnen. Alle skjønte at dette ville skje, sier Aarebrot.

Aarebrot tror de bitre utspillene fra sønnen skyldes nettopp forhistorien med at faren ikke ga ham videre tillit i firmaet, og at far-sønn-forholdet har vært på bristepunktet siden.

- Jeg tror at utenfor Bergen tenker folk: Her er det bråk i en familie. Her i Bergen tenker vi: Her er det en vanskelig sønn. På den ene siden har du Trond Mohn, en verdig mesen. På den andre siden har du en oppførsel fra en sønn som er på reneste «Dynastiet»- og «Hotel Cæsar»-nivå.

Aarebrot tror ikke Frederik Willhelm Mohn vil komme langt med eventuelt rettslige skritt for å stanse salget.

- Jeg tror Trond Mohn har full kontroll på dette. Bergensernes fulle sympati ligger på Trond Mohns side, mens sønnen har skjemt seg ut. Han har oppført seg som et nettroll, sier professoren.

Vurderer retten

Han hevder salget har pågått bak hans rygg i nesten et år og kaller det hele «for drøyt» og for «en skam».

Selgeren Wimoh AS eies av Framo Devolpments AS (47,8 prosent), Frederik Wilhelm Mohns Perestroika AS (32,2 prosent) og Marit Mohn AS (20 prosent).

I en pressemelding varsler Perestroika AS mulige rettslige skritt for å stoppe budet etter at de ikke skal ha blitt gjort kjent med salgsforhandlingene og dermed ikke mottatt eller akseptert noe bud fra Alfa Laval. De hevder videre å ha forskjøpsrett ved et eventuelt salg, noe far Mohn avviser.

Trond Mohn sier til Dagens Næringsliv at han synes det er leit at sønnen har så sterke protester.

- Det synes vi er leit. Ut over det håper jeg man har forståelse for at det stopper der, sier Trond Mohn til DN.

Tuesday, April 8th, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
January 2025
M T W T F S S
« Oct    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Recent Comments