Brødboks til 5 millioner kroner

I 2008 solgte Tom Ivar Iversen og to medeiere selskapet Omicron, som leverte alarmsystemer til olje-, gass- og kjemikalieskip. I dag driver Iversen med forvaltning og forretningsutvikling. Et av prosjektene hans er et nytt konsept for den gamle brødboksen, skriver Finansavisen.

- Brøddispenseren vår gir bedre hygiene og økonomi. Det kastes 190.000 brød pr. dag i Norge. Brøddispenseren reduserer svinn, og folk vil spise mindre pålegg med ferskere brød, argumenterer Iversen, og appellerer både til HMS- og økonomiavdelingen.

Han drar ut skuffen av boksen med en brødskive på Thon-hotellet på Brygga i Tønsberg, som har gått til innkjøp av boksen. Ingen andre får røre brødskiven hans, og den er fortsatt myk og fersk selv om personalet på hotellet er i ferd med å rydde unna frokosten.

Hostet og nøs
I 2008 støtte Iversen på ungdomskamerat John Tore Frydenlund i dagligvarebutikken på Tjøme. Der diskuterte de for første gang behovet for en ny brødboks. Kokken Frydenlund hadde nylig gjennomgått sin andre bypass-operasjon på Rikshospitalet. Da han spiste frokost på sykehushotellet etter operasjonen la han merke til trafikken rundt brødbordet midt i rommet.

- Sollyset falt slik at jeg så dråpene fra pasienter som hostet og nøs. Folk kjente på forskjellige brød for å få sikre seg det ferskeste brødet. Servietten rundt brødet ble flyttet på og hender var i stadig berøring med det samme brødet som jeg spiste. Det hjalp lite at det sto en desinfiseringsstasjon med håndvask ved inngangen til matsalen, forteller Frydenlund til Finansavisen.

- Forskriftene fra mattilsynet skisserer i detalj hvordan kald og varm mat skal tildekkes. Brødet skal også være tildekket, men det er aldri blitt håndhevet. På sykehusavdelinger med stor smittefare må personalet stå og pakke to og to brødskiver i plast for hånd. Brøddispenseren eliminerer den jobben, sier Frydenlund.

Brødboksen har vært i salg siden januar, og hittil er den solgt i 300 eksemplarer med en utsalgspris på 1.800 kroner. I første omgang har de fokusert på helseinstitusjoner. Prototypene ble testet ut på Rikshospitalet og Ullevål sykehus. De har også mottatt forespørsler fra Sverige og England.

Med en utviklingskostnad på fem millioner kroner er det imidlertid et stykke igjen før de to tjener penger på brødboksen.

Les hele saken i fredagens utgave av Finansavisen!

Saturday, August 2nd, 2014 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
September 2024
M T W T F S S
« Oct    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Recent Comments