Archive for November 4th, 2014

Connor (19) døde etter ett drag med Spice. Foreldrene rører en hel verden

(Dagbladet): En lørdagskveld i juli i år prøvde Connor Reid Eckhardt fra California det narkotiske stoffet Spice for første gang. 19-åringen kollapset, og ble erklært hjernedød etter kort tid. Fire dager senere døde han, da familien valgte å koble ham fra respiratoren.

Nå har Connors familie lagt ut en video fra sønnens gravsted, hvor de advarer andre mot å ta det syntetiske stoffet.

- Endret alt

- Jeg vet at det kan ha vært ekstremt gruppepress eller andre grunner til at du ville gjøre dette, men ett hint av Spice og det endret alt, forteller pappa Devin Reid Eckhardt i videoen de har lagt ut på en Facebook-profil i sønnens navn (se hele videoen øverst i saken).

Han og Connors mor Veronica har siden sønnens død startet kampanjen «Do It 4 Connor», for å bevisstgjøre farene ved bruk av stoffet. Spice er samlebetegnelsen på de relativt nye rusmidlene syntetisk hasj eller syntetisk cannabis, som gir en cannabis-lignende rus.

Stoffet har i flere år vært mulig å kjøpe i butikker og bensinstasjoner i USA, samt på nett, og kommer oftest i pulverform som røykes i piper eller i sigaretter.

Ti overdoser på én uke

Sverige er et av landene som har merket økende bruk av stoffet. Bare i forrige uke ble fjorten ungdommer sendt til sykehus etter Spice-overdoser. I flere tilfeller var tilstanden livstruende, skriver SVT Nyheter.

- Faren med Spice er at det er en sammensetning av mange forskjellige stoffer. Og flere av dem man har undersøkt, er betydelig sterkere og farligere enn cannabis, sier narkotikaekspert Kai Knudsen ved Sahlgrenska Universitetssykehus til Metro.

Spice øker stresshormonene i kroppen og kan lede til at man kollapser. Man kan også få kramper og organskader på nyrer og lever.

Ifølge Fredrikstad Blad øker antall beslag av det narkotiske stoffet også i Norge.

- Mengden beslag av det farlige rusmiddelet Spice har økt voldsomt. Beslagene blir ikke gjort her på Svinesund, men av tjenestemenn som sjekker posten inn til Norge på Gardermoen eller i Oslo, sier tollsjef Wenche Fredriksen til avisa.

Toll- og avgiftsdirektoratet var ikke tilgjengelig for Dagbladets spørsmål tirsdag.

Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

«Farmen»-Olav får krass kritikk av ordfører

Mener hans oppførsel svekker tilliten til hjemkommunen.

Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

- Northug-kolleksjonen mot landslags­dressen blir som å sammen­likne Golf med Ferrari

  • Hva brast så høyt?

    Etter fire år med stabilt flertall på meningsmålingene, butter det nå for de borgerlige partiene. Det kan være mer alvorlig enn et blaff, skriver Stein Aabø. (1055 innlegg) Les mer

  • Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    Nå: Real i ledelsen mot Liverpool


    Ansvarlig redaktør: John Arne Markussen
    © 2014 DB Medialab

    Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    De gamle damene i permanent offline-modus er i ferd med å dø ut

    En gruppe hipstere og butikkdrivere klaget for noen uker siden til NRK over at de var utkonkurrert fordi folk kunne privatimportere etterbarberingsvannet som butikken selger. Det var altså ingen grunn til å gå til butikken deres på Grünerløkka.

    I den siste tids debatt om momsgrenser for privatimport har det kommet frem at store norske selskap som Stormberg og Komplett frykter det samme. De har imidlertid ikke spurt seg selv spørsmålet: Produserer jeg virkelig noe folk vil ha?

    Kanskje er det fordi svaret er nedslående: Sannsynligvis ikke.

    Verken bartehipsterne, sportsprodusenten eller elektronikkjeden selger unike produkter, og kjøpsopplevelsen er heller ikke unik. Sakene bør skremme vannet av norske politikere og næringsliv, men løsningen er ikke å holde fast på 200-kronersgrensen.

    Norsk varehandel er rett og slett for lite innovativ, noe som gjenspeiler seg i butikkene i norske bysentre: De er kjedelige.

    I august åpnet et nytt kjøpesenter i hjertet av Leipzigerstrasse, en av Berlins travleste handlegater. Mall of Berlin er bygget i art deco-stil med gigantiske vinduer og en glasshimling verdig en hvilken som helst europeisk jernbanestasjon fra første halvdel av 1900-tallet.

    Kjøpesenteret bygger på en viktig erkjennelse som ser ut til å ha gått de norske handlesentrene hus forbi: Å handle er noe mer enn å skaffe seg varer. Det er en opplevelse.            

    Shopping kan være en form for underholdning på kvelder eller i helger, slik som det er representert ved det mektige Mall of Berlin, og det kan til og med være en del av folks identitet.  Det er noe man gjør når man er ferdig med skole eller jobb, og derfor satser også berlinerne på lengre åpningstider. En annen butikkjede i Berlin har også, bokstavelig talt, tatt poenget. “Kauf dich glücklich”, kjøp deg lykkelig, heter den.

    Kjeden har kafeer, isbarer, produserer egne spillelister på Spotify og lanserer egenutviklede varer på eksklusive arrangementer, ikke ulikt slik gallerier organiserer sine vernissasjer.  I tillegg har Kauf dich glüchlich også utstyrt seg med en god nettbutikk. Kauf dich glücklich sin egen kolleksjon gjør at kjeden kan ha suksess både i butikk og på nett.

    Selskapet er både produsent og detaljist.  Fremtidens makt ligger i å tilby noe som andre ikke tilbyr, og netthandel er bare nok et utsalgssted i forbrukernes hoder. Derfor gjelder det å beherske salg både online og offline. 

    Det er lett å tenke seg at både Mall of Berlin og Kauf dich glücklich har klart å tiltrekke seg den urbane elite, men det er en for enkel analyse. Begge stedene er eksempler på at forbrukeren tilbys noe hun ikke kan få på nettet, eller at forbrukeren lokkes rett til egen nettbutikk. Begge deler forutsetter at man selger noe som er unikt.            

    Og det er det unike vi ser for lite av i norske sentrumsbutikker.

    Mellomstore norske byer som Harstad, Sarpsborg, Gjøvik, Larvik eller Horten, er livløse og frekventeres mest av eldre mennesker på vei til et legekontor, et apotek eller en optiker. Handelsstanden i disse byene har i stor grad løst utfordringen fra netthandelen med å henvende seg til den befolkningsgruppen som ikke bruker internett: eldre damer.

    Satsingen gjenspeiler seg i butikkmiksen og åpningstidene. De gamle damene i permanent offline-modus er imidlertid i ferd med å dø ut, og de unge kjøper ikke blomstrete koneskjørt og vide bh-er. Norsk varehandel og norske byer trenger en revolusjon. En innovasjonsrevolusjon. Ellers står de i alvorlig fare for å dø ut.

    For netthandel
    kan også være en velsignelse. Det har Komplett selv opplevd. Selskapet hadde ikke eksistert uten internett. Originale og kreative produsenter kan selge varene sine til hele verden uten å gå gjennom kjeder, grossister og agenter. Oppsiden er enorm, noe danskene og svenskene har forstått for lenge siden. De utvikler merkevarer og butikkjeder som begeistrer en hel verden, enten det dreier seg om IKEA, H&M, Bang & Olufsen eller Lego.

    Hvor mange norske merkevarer eller butikkjeder er kjent i utlandet? Knapt noen.            

    I 2013 steg omsetningen på norske kjøpesentre med 0,7 prosent. Netthandelen steg med 12,5 prosent. Så langt i år er tallene for netthandelen enda sterkere, og vi handler stadig mer i utlandet. Spådommer fra blant annet GDI i Sveits sier at det vil være 30 prosent færre butikker om 15 år. Det kommer til å gjøre vondt.

    De butikkene som skal overleve, trenger kunder som elsker å shoppe, og de må tilby noe unikt. I dag må man lete lenge etter slike steder i Norge.        
       
    Det er derfor frykten for økte tollgrenser bør få politikere til skjelve i buksene. Den viser at en bransje med over 350.000 ansatte ikke tror de overlever i en global konkurranse.

    Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    - Kvinne presset inn mot gjerde i Oslo sentrum, og vold­tatt. Kamerat holdt vakt

    Natt til søndag 2. november fikk politiet melding om at en kvinne i 20-årene hadde blitt utsatt for en voldtekt ved Oscars gate i Oslo.

    Kvinnen skal ha gått fra 7-Eleven i Hegdehaugsveien 28 og inn i Oscars gate. Der skal kvinnen ha blitt overfalt bakfra og dratt inn mot et gjerde i Oscars gate ved inngang til Gustavs gate 1, skriver politiet i en pressemelding.

    Politiet har sikret video

    Der ble hun ifølge politiet utsatt for voldtekt av gjerningsmannen, mens en annen mann holdt vakt. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i mellom klokka 00.30 og 01.24. Mennene snakket sammen på et språk kvinnen ikke forstod.

    - Vi har gjennomført avhør med kvinnen i dag. Vi har også vært ute på stedet for å få angitt presist sted og tidsrom. I tillegg har vi sikret videoopptak fra området som vi håper skal kunne vise oss aktuelle personer, sier politioverbetjent Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved Oslo politidistrikt til Dagbladet. 

    Gjerningsmannen skal være i 20-årene, og blir beskrevet som lys i huden, omtrent 180 centimeter høy, blondt kortklipt hår, blå øyne, bred nese med spiss/tynn nesetipp.

    - Kvinnen gikk med øretelefoner, og har ikke gjort noen observasjoner av gjerningsmennene før hun ble dratt inn ved gjerdet, forteller Lid.

    Mannen var kledd i svart skinnjakke, mørkegrå genser og olabukse. Mannen som holdt vakt er beskrevet som lys i huden, hadde hettejakke og mørke klær. Kvinnen var kledd i en blå ullkåpe, skriver politiet.
     

    Ber om tips

    Politiet ber alle som kan ha sett om å ta kontakt.

    - Dette skjedde på et sted og tidspunkt på døgnet i Oslo der utelivet tar seg opp. Kvinnen har også forklart at hun har sett folk i nærheten da dette skjedde. Vi håper derfor at noen har gjort observasjoner som kan hjelpe oss, sier Lid til Dagbladet.

    Kvinnen har fått oppnevnt bistandsadvokat og har fått tilbud om videre oppfølging fra overgrepsmottaket i Oslo.

    - Kvinnen har vært på overgrepsmottaket, men det er for tidlig å si om politiet sitter på avgjørende bevis i saken, sier Lid.

    Politiet ønsker at personer som kan ha observert kvinnen eller gjerningsmennene tar kontakt med politiet på telefon: 22 66 94 30/22 66 99 66 eller mail oslo.seksualforbrytelser@politiet.no

    Dagbladet kommer tilbake med mer.

    Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    Investor med bønn til Norge: – Jeg tror ikke verden skjønner hvor mye sprengstoff det er i tjuvjakta

  • Hva brast så høyt?

    Etter fire år med stabilt flertall på meningsmålingene, butter det nå for de borgerlige partiene. Det kan være mer alvorlig enn et blaff, skriver Stein Aabø. (1055 innlegg) Les mer

  • Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    Her får politiet gjennom­bruddet i «Operasjon Bjørnebær»

    (Dagbladet): Enorme mengder av noen av de tyngste narkotiske stoffene, store kontantbeløp, flere våpen og uregistrerte mobiltelefoner er noen av beslagene oslopolitiet har gjort i etterforskningen som internt har navnet «Operasjon Bjørnebær».

    Dagbladet skrev i går at det er beslaglagt over hundre kilo pulverstoff – henholdsvis amfetamin, kokain og heroin – i tre forskjellige tilslag.

    – Vi mener vi har knepet igjen en navlestreng fra narkotikaleverandører som flere tunge kriminelle miljøer i Norge har benyttet seg av, sa politiinspektør Einar Aas, sjef ved Seksjon for organisert kriminalitet ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet i går.

    Tatt på fersken

    Det første og nest største beslaget ble gjort for halvannen måned siden, da politiet slo til mot det etterforskerne tror var en av mange trailertransporter av narkotika i samme nettverk.

    I dag offentliggjorde politiet bilder av dette beslaget.

    - I aksjonen 23. september pågrep vi tre personer – to albanere og en serbisk trailersjåfør – under en overlevering av 22 kilo amfetamin og seks kilo kokain. Etterpå jobbet vi videre med tanke på at en slik trailer må ha hatt flere turer til Norge, og sett på både bakmannspapparatet i utlandet og mottakerne i Norge, sier Aas.

    I september-tilslaget var det en av albanerne som ble tatt med hele det store narkopartiet. Han hadde da blitt spanet på mens han mottok pakkene fra den siktede trailersjåføren på Kløfta i Oslo.

    I en leilighet de to pågrepene albanerne disponerte i Oslo ble det også funnet 270 000 kroner i kontanter.

    Avlyttet

    De siste ukene har politiet drevet omfattende telefonavlytting, spaning og politisamarbeid for å fange opp nye partier og flere ledd av personer i nettverket.

    På fredag ble åtte personer pågrepet i koordinerte aksjoner etter at spanere hadde fotfulgt flere av de siktede gjennom hele dagen.

    Dagbladet skrev i går at en hovedmann i denne delen av aksjonen var en 32 år gammel norskpakistaner som er veteran i B-gjengmiljøet og er tidligere dømt for blant annet trusler, vold, ulovlig skytevåpen, grovt ran og grove tyverier. En av 32-åringens brødre var for to år siden i ferd med å bli drept i en av de verste skyteepisodene i Oslo på lang tid.

    Mens spanere fra politiavdelingen Spesielle operasjoner (SO) fredag formiddag hadde full kontroll over 32-åringens bevegelser ved hans egen blokkleilighet ved Manglerud i Oslo, skal han ha gitt en bag med hele 15 kilo amfetamin til en norsk 46-åring som skulle frakte stoffet videre i bil.

    - Det er riktig at pågripelsene fredag skjedde som følge av en overlevering av et betydelig kvantum pulverstoff, etter langvarig skjult etterforskning. Vi ser dette i sammenheng med tilslaget dagen etter, der ble gjort et beslag som er meget stort sett i et nordisk perspektiv. Politiet har stanset et svært stort straffbart utbytte med beslagene isolert sett, men også trolig hindret mye utbytte framover i tid, sa Aas til Dagbladet.

    Han ville ikke kommentere totalsummen av beslagene.

    Beslaget på lørdag, av flere titalls kilo pulverstoff, framsto som et depot og knyttes til to pågrepne menn med albansk bakgrunn. Disse mennene ble i ettermiddag framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

    Totalt er nå elleve personer enten fengslet eller i politiets varetekt, mens ytterligere minst to personer er siktet men dimittert. Politiet utelukker ikke flere pågripelser.

    Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    Tande-P har blitt «svensk»

    TV-stjerna rømmer fra aggressiv allergi.

    Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments

    Regner med sterkere «Call of Duty»-salg enn i fjor

    (PressFire.no): De fleste er enige om at fjorårets «Call of Duty: Ghosts» ikke vil gå inn i historien som det sterkeste spillet i denne serien.

    Det ble heller ikke bestselgeren.

    Spillet fikk hardere medfart av anmeldere enn før. Utgiver Activision gikk som vanlig tøft ut rett etter slippet og fortalte at de sendte ut eksemplarer av spillet, til butikker, pålydende verdien én milliard dollar.

    Hvor mange eksemplarer av spillet som faktisk ble solgt til kunder, var de mer tilbakeholdne med.

    Økonomisjefen i Activision forklarte lavere tall enn forrige år som «nestegenerasjonsforvirring», rundt overgangen fra én konsollgenerasjon Xbox og PlayStation til en ny.

    Les også: Vår anmeldelse av historiedelen i «Advanced Warfare» (dom over flerspillerbiten kommer snart).

     

    Analytikere spår nedgang

    Det er en utbredt teori om at et slapt spill vil ramme salget til oppfølgeren, uansett kvaliteten til dette nye.

    Derfor er det knyttet forventninger til om «Call of Duty: Advanced Warfare» vil lide på grunn av at mange oppfattet «Ghosts» som en nedtur.

    Games Industry har snakket med Activision-toppen Eric Hirshberg om denne problemstillingen.

    Samme nettsted har også servert rapporter om at forhåndssalget av «Advanced Warfare» er vesentlig lavere denne høsten. Analytikere spår salgsnedgang sammenlignet med «Ghosts».

    Vi ser en «hensikt om å kjøpe» godt over nivået i fjor, og vi ser engasjementet til serien i sosiale medier peke oppover, markedsmessig, så jeg er optimist, sier Hirshberg til Games Industry.

     

    Tok grep for å unngå «konsollforvirring»

    Han regner med at «Advanced Warfare» vil selge bedre enn «Ghosts», og punkterer de dystre spådommene om salgsnedgang fra analytikere som villedende lesning.

    Dette er tall enten basert på én butikkjede, eller utelukkende med bakgrunn i det tradisjonelle forhåndssalget, forklarer Hirshberg.

    – Forhåndssalget er et godt barometer for førstedagssalg, men jeg tror ikke det reflekterer den generelle etterspørselen for produktet, sier han.

    Activision-toppen peker på at nye måter å handle spill på, gjennom mer utbredt digitalkjøp til konsollene og pc, gjør dette bildet mer uklart enn før.

    Utgiveren har i forkant av «Advanced Warfare»-slippet lagt til rette for en ny modell, trolig for å sikre at de opplever den samme typen «konsollforvirring» de skyldte på ved «Ghosts»-slippet i fjor. Også den gang var det mulig å oppgradere fra PlayStation 3 til 4, eller Xbox 360 til One, men da med en pris involvert i en slik prosess.

    I år er en slik oppgradering gratis. Dette vil trolig sørge for at Activision har gunstigere data å legge til grunn til de første pressemeldingene sine. Men for kunder som foreløpig ikke har skaffet en ny Xbox eller PlayStation, gir det også anledning til å starte på sin gamle.

    Han vil ikke tidfeste når Activision planlegger for at hovedvekten av kunder har skaffet ny konsoll, og derfor kan fokusere på den nyeste generasjonen, men Hirshberg ønsker tydeligvis forandring velkommen:

    Konsolloverganger er vanskelige å håndtere for selskaper som vårt. Men må du velge blant ulike sett av problemer, vil jeg helst at dette skal bunne i at overgangen går kjappere enn forventet – fordi dette peker mot fremtiden.

     

    Tar seg bedre tid med «CoD» fremover

    Om det skyldes kritikken fra «Call of Duty: Ghosts», eller har vært i planene i lengre tid, er uklart. Men «Advanced Warfare» er det første i denne serien der utviklerne bak har fått tre år på seg.

    Vanlig «CoD»-syklus har vært to år. Flere Activision-studioer har alternert på å lage disse, med en strammere tidsplan enn den nye modellen.

    Bak «Advanced Warfare» står Sledgehammer Games, et studio som ble hanket inn i denne familien i tiden etter bråket mellom grunnleggerne av Infinity Ward («Call of Duty 4: Modern Warfare», «Modern Warfare 2») og Activision.

    Deres første føling med denne skytespillserien ble «Modern Warfare 3», der de var ekstrahjelp.

    – Sledgehammers tid hos selskapet har vært en berg-og-dalbane-tur, beskriver Eric Hirshberg.

    De ble hentet for å lage et sidespor i denne serien, et spill i tredjepersonperspektiv, som fortsatt er noe jeg kan tenke meg å spille en dag – men ble i stedet sysselsatt med jobben som andrepiloter under utviklingen av «Modern Warfare 3».

    – Dette ga dem sjansen til å bli varme i trøya med denne serien… innsikt i hvordan man lager et «Call of Duty»-spill. Vår oppfordring til dem var: gå lenger enn dere er komfortable med. Gjør oss nervøse, på en god måte, og kom tilbake med friske idéer og nye opplevelser. Og det gjorde de, sier Activision-toppen til Games Industry.

    Tuesday, November 4th, 2014 Bil No Comments
     

    Recent Comments