Archive for October 30th, 2014

Telenor-trøbbel i kveld: Mange har ringeog smsproblemer

(Dagbladet): Telenor-kunder skal ha problemer med å ringe og sende sms flere steder i landet i kveld.

Telenor har lagt ut følgende melding på deres Facebook-side:

«Hei dere! Vi har litt knuter på tråden i kveld, og mange har problemer med å ringe fra mobil til mobil og sende SMS. Vi legger ut oppdateringer så fort vi vet noe mer.»

Det var VG som meldte om Telenor-problemene først.

Etter kommentarene fra Telenor-kunder på Facebook ser problemene ut til å gjelde store deler av landet. Oslo-politiet twitrer at Telenor har problemer og at de foreløoig er usikre på om det påvirker deres nødnett.

Dagbladet får foreløpig bare opptatt-signal når vi forsøker å ringe telenors pressetelefon.

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

USA fornøyd: Med Norge vet vi at styrkene kommer godt utstyrt og godt trent

(Dagbladet): – Dette vil bli positivt mottatt i Washington, sier USAs viseutenriksminister Brent Hartley til Dagbladet.

Statsminister Erna Solberg gjorde det i dag klart at Norge skal sende 195 soldater til operasjoner i Irak og Afghanistan. Det er ikke meningen at de 120 norske soldatene som sendes til Irak, skal i direkte kamp med styrker fra Den islamske staten (IS). De skal i stedet bistå med kapasitetsbygging av irakiske sikkerhetsstyrker, ifølge statsministeren.

Viseutenriksminister Brent Hartley, som har ansvaret for Europa i det amerikanske utenriksdepartementet, er i Oslo, og har hatt møter i UD i dag.

Godt trent

Han sier bidraget fra Norge er spesielt viktig på grunn av kvaliteten og erfaringen de tar med seg.

- Med Norge vet vi at styrkene kommer godt utstyrt og godt trent. Og når Norge først forplikter seg, så tar man ansvar og står løpet ut.

- Har det tatt for lang tid?

- Jeg vil være forsiktig å lese for mye inn i hvor lang tid det har tatt. Dette er ikke lette beslutninger å ta. Til syvende og sist er dette som president Obama har sagt, en langsiktig operasjon, sier Hartley til Dagbladet

Han sier det alltid er utfordrende å få en operasjon som denne i gang.

- Nå må vi fokusere fremover, sier han.

- Aktiv diskusjon

Brent Hartley bekrefter overfor Dagbladet at USA den siste tiden har vært i tett dialog med Norge om situasjonen i Syria og Irak, og bekjempelsen av IS.

- Vi har vært i aktive diskusjoner, både i Oslo, i Washington, og direkte gjennom vårt militære samarbeid. Vi snakker sammen med en bred agenda, som omfatter alt fra ebola, Midtøsten og situasjonen i Ukraina, sier han.

Det vakte stor oppsikt her hjemme da Norge ikke ble invitert da USA holdt møter med allierte om innsatsen mot IS under Nato-toppmøtet i Wales, og da senere da president Obama iviterte til rundbordskonferanse i Washington. Flere eksperter tolket dette som et klart signal om at Norge var skjøvet ut i kulden fordi man ikke bidro med mer enn fem stabsoffiserer til planlegging i USA.

- Er Norge nå inne i varmen igjen?

- Jeg vil ikke være med på premissene i det spørsmålet. Vi er partnere og nære allierte både i Europa, Irak og Syria. Vi tar ikke temperaturen, sier viseutenriksministeren til Dagbladet.

Militære virkemidler nødvendig

Statsministeren understreket i dag at Irak har bedt det internasjonale samfunnet om hjelp, og at FN har kommet med flere appeller om slike bidrag.

- Vi har alle latt oss sjokkere av bildene og skildringene av menneskelige lidelser forårsaket av IS. Vi kan ikke sitte og se på at disse fortsetter, sa Solberg og la til at vi har et ansvar for å bidra til at islamistgruppens verdier og holdninger ikke sprer seg.

Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide mener Norge har god erfaring med det arbeidet som skal gjøres i Irak.

- Norske styrker nyter stor respekt for det arbeidet som er gjort, og gjøres, i Afghanistan. Erfaringene fra dette arbeidet vil være svært relevant, sa hun på pressemøtet.

- Spesialstyrker

Vi Menn meldte i går at USA og flere allierte forbereder en stor operasjon mot IS og vil ha med norske spesialstyrker. Ifølge bladet teller vurderer regjeringen nå om de skal tilby soldater fra Forsvarets spesialkommando (FSK) og Marinejegerkommandoen (MJK).

Ifølge Vi Menns kilder har ledelsen ved det amerikanske militærhovedkvarteret Central Command i Tampa i Florida  kommet med en konkret forespørsel til norske myndigheter om å bidra i den forestående operasjonen.

Det skal ikke være spesifisert hva USA ønsker at de norske soldatene skal bidra med, men stats- og forsvarsministeren sa altså i dag at det er såkalte militærrådgivere som sendes til Afghanistan og Irak.

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

Dette krangler Petter og Ski­forbundet om

(Dagbladet): Så langt har «Team Northug» og Skiforbundet  signalisert at de ønsker å bli enige om en landslagsavtale. Det springende punktet har vært hva slags rettigheter Petter kan sitte igjen med selv.

Helt konkret er det akkurat nå snakk om hvorvidt Petter kan selge sin egen og snart lanserte kleskolleksjon gjennom hele sesongen.

Ikke lov

Det er fortsatt dialog mellom de to partene, men de skal ikke ha noen flere møter, bekrefter generalsekretær i skiforbundet, Stein Opsal, til Dagbladet.

- Fristen er fortsatt ut 1. november. Vi står på det, sier han. Det vil si at partene må bli enige før lørdag blir til søndag.

-Det er N-en på drakta som er problemet?

- Det er kleskolleksjon som er problemet. Det er veldig problematisk.  Det er uaktuelt.  Vi må tenke konsekvenser framover. Vi må behandle utøverne likt. Vi kan ikke gi Petter fordeler, likebehandling er viktig. Vimå verne om vår integritet. Skal vi ha et skiforbund på sikt, kan vi ikke la en utøver undergrave vår virksomhet.

Reklame-problemet

Det har vært skrevet mye om sponsorer, skibriller, Johaugs hansker og Northugs kolleksjon med Northug-merket på de siste dagene.

Det er lett å misforstå.

Sannheten er at i konflikten mellom Northug og Skiforbundet er det bare det registrerte varemerket representert ved N-merket som er problemet.

Skiforbundet har ikke eksklusive sponsorer på såkalt racingutstyr (briller, hansker, sko, bindinger, ski og staver).

Dermed kan utøverne ha egne  sponsorer på racingutstyr, og markedsføre dem gjennom hele året.

Spesielle regler

Det er noe helt annet med utøvernes private klesleverandører – som er i direkte konkurranse med landslagets sponsor, som for øyeblikket er Bjørn Dæhlie Technical Wear.

For eksempel kan Marit Bjørgen bruke Craft-undertøy når hun trener på sommeren, og når hun ikke representerer landslaget under sesong.

I konkurranser må hun bruke skiforbundets offisielle klesprodusent – som har rettigheter på undertøy, overtrekkstøy, drakt og lue.

Det er også egne regler under NM, nasjonale renn og åpningen på Beitostølen.

Derfor så du for eksempel på Beitostølen i 2013 at Øystein Pettersen og Therese Johaug gikk i Skigo-dress, og Martin Johnsrud Sundby og Astrid Uhrenholdt Jacobsen gikk i dress fra Bjørn Dæhlie.

På nasjonale renn og skiåpningen kan utøverne gå med en privat klesleverandør og en privat sponsor i tillegg til landslagets. 

Det er en historisk rettighet som skulle  hevde klubbens rettigheter.

Ulovlig

Men N-merket på Coop-klærne blir et problem. Ved å bruke det registrerte varemerket, markedsfører Petter Northug klærne gjennom de 30 Coop-butikkene de blir lagt ut til salg.

Hadde kolleksjonen ikke hatt et Northug-emblem, kunne Swix produsert klærne og Coop solgt dem uten at det hadde brutt Skiforbundets regler.

Men med merket er Swix en direkte konkurrent til skiforbundet offisielle klesprodusent . Derfor blir det et problem Skiforbundet ikke kan godta.

Lanserer før Beitostølen

Coops Northug-kolleksjon legges ut for salg i uke 46, altså mellom 10. og 16. november.

Det er nettopp uka før de norske skistjernen sesongdebuterer på Beitostølen 22. november.

- Etter planen skal kolleksjonen selge bare i Coop Obs!-hypermarkeder (30 butikker) og på vår webshop, skriver Kristin Paus, Coops kommunikasjonsdirektør, i en e-post til Dagbladet.

Swix-direktør Ulf Bjerknes ønsker ikke å kommenterer de nye Northug-klærne.

- Jeg kan bare si at jeg håper det løser seg for Petter Northug, sier Bjerknes til Dagbladet.

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

Klikk her for å se hvordan «Den norske modellen» egentlig er bygd opp

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

Norge tredje best i verden på likestilling. Dette kan føre oss til topps

• Verdens økonomiske forum er en organisasjon som jobber for en bedre verden gjennom privat og offentlig samarbeid.

• Ønsker å samle ledere innen næringsliv, akademia, politikk og forvaltning for definere problemer og diskutere løsninger.

• Arrangerer hvert år en samling for politikere, næringsliv, aktivister, forskere, investorer og kjendiser i den sveitsiske alpebyen Davos

• Tidligere utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) er direktør i WEF, mens WEFs tidligere administrerende direktør Børge Brende (H) nå er utenriksminister.

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

Historisk erstatningsdom: 2014 kan bli et dyrt år for staten og forsikringsbransjen

FROGNER (Dagbladet): – Det er svært gledelig at lagmannsrettens dom nå er rettskraftig. Det betyr at ti års kamp er kronet med seier for Oliver, Mona og Bjørge, sier familiens advokat Trond Alan Walmsnæss Wehn i advokatfirmaet Ness Lundin til Dagbladet.

I dagens avis skriver Dagbladet om multihandikappede Oliver Svehaug Sand (10) som er så syk at både mamma Mona og pappa Bjørge må pleie ham på heltid.

Oliver fikk ikke forsvarlig helsehjelp under fødselen, og gutten fikk alvorlige hjerneskader som følge av oksygenmangel. En historisk dom gir mor og far erstatning for inntektstap.

Les hele den gripende historien her (krever innlogging).

- Overraskende

Da Dagbladet først omtalte den viktige prinsippdommen i september i år uttalte Pasientskadenemnda (PSN) at de vurderte å anke den.

- Vi vurderer en anke til Høyesterett fordi dommen tar stilling til et prinsippielt spørsmål og derfor kan få betydning. Vi er uenig i lagmannsrettens rettsanvendelse, og det hadde vært nyttig med en avklaring i Høyesterett, uttalte leder Kari Løchen i rettssaksseksjonen i PSN.

Men ankefristen gikk ut uten at staten la sine innsigelser på rettens bord.

- Vi er uenig i resultatet, men mener at dette ikke er riktig sak å prøve for Høyesterett, sier PSN-direktør Rose-Marie Christiansen nå.

Det får advokaten til å reagere.

- Det er overraskende at staten ved Pasientskadenemnda erklærer at de er uenig i dommen. Da burde de heller anket til Høyesterett. Dette tyder på at staten er redd for konsekvensene av dommen. Staten har god grunn til å være bekymret. Det samme gjelder forsikringsselskapene, sier Wehn.

2014 kan bli dyrt

Advokaten utdyper dette nærmere:

- Jeg tror det finnes mange foreldre der ute som er i en tilsvarende situasjon som Mona og Bjørge. Foreldre som mister inntekt fordi de må ta seg av sitt skadde barn. Mange vet ikke at de selv kan ha krav på erstatning, i tillegg til barnets krav. Vi står ennå bare i startgropa hva gjelder slike tredjepersonkrav. Dette kan gjelde alt fra pasientskader til bilulykker og andre erstatningssaker der barn er skadd. Her kan vi bruke lagmannsrettsdommen direkte, og den spiller på lag med Høyesteretts uttalelser i en dom fra 2010. Jeg spår at det vil bli flere store saker framover, sier Wehn.
 
I tillegg risikerer staten at den såkalte kapitaliseringsrenta nå blir satt ned av Høyesterett, noe som vil bety økt erstatning for framtidstap.

Kapitaliseringsrenta har stor betydning for hva en skadd person skal få i erstatning. Spørsmålet, som i en årrekke har vært en het potet, blir behandlet i Høyesterett denne uka.

- Sett fra et erstatningsrettslig ståsted kan 2014 bli et kostbart år for staten og for forsikringsselskapene, sier Trond Alan Walmsnæss Wehn.

- Bekymret

Men han er ikke tilfreds med de signalene staten har kommet med etter at dommen som gir Olivers mamma og pappa rett på erstatning for inntektstap ble rettskraftig.
 
- Pasientskadenemnda har sagt at de vil se nærmere på sin egen praksis i saker som denne. Det er for så vidt bra. Men i realiteten kan det bety flere rettssaker. Jeg er bekymret for at flere foreldre må gjennom samme lange kamp som Mona og Bjørge. Når det er sagt, anser jeg det som sikkert at flere foreldre vil få direkte erstatning i senere saker, sier advokaten.

- Ingen egeninteresse

Direktør Rose-Marie Christiansen i Pasientskadenemnda hevder hardnakket at de ikke har vikarierende, økonomiske motiver.

- Vårt fremste mål er at pasienter skal ha den erstatningen de har krav på, og vi har ingen egeninteresse i å holde erstatningsnivået nede, slik mange av spørsmålene synes å antyde, sier Christiansen og utdyper:

- Vi jobber med å analysere nevnte lagmannsrettsdom, og er inne i en prosess rundt dette som forhåpentligvis skal føre til en nokså rask avklaring på hvordan vi skal tilnærme oss den problematikken dommen reiser i framtidige saker, sier PSN-direktøren.

Hun avfeier kategorisk at de vil se på det som et problem dersom kapitaliseringsrenta nå blir satt ned.

- Vi skal følge norsk lov, og dersom Høyesterett kommer til at kaptaliseringsrenta skal settes ned, så forholder vi oss helt uproblematisk til dette, sier Rose-Marie Christiansen.
 

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

«Hotel Cæsar» får innspillings­stopp

(Dagbladet): Det er produksjonsselskapet Metronome Spartacus som produserer «Hotel Cæsar» for TV 2.

Nå har de ansatte i selskapet fått beskjed om at de må ta pause fra jobben i en periode, på grunn av at TV 2 vil vente med å produsere flere episoder.

- Vår utfordring er at det er veldig lenge til det som spilles inn nå sendes på TV. Vi har veldig mange episoder på boks, så vi vil gjerne ha muligheten til å være mer aktuelle, og å kunne justere historiene hvis vi vil det. Derfor ønsker vi nå en innspillingsstopp, sier dramaredaktør i TV 2, Christopher Haug til Dagbladet.

Usikker framtid

Innspillingstoppen vil ikke ha noe å si for episodene som blir sendt på TV, siden de allerede er laget.

De ansatte mister jobben allerede i februar.

- Vår avgjørelse for hvor mange episoder vi vil ha, og når vi vil ha dem, kommer seinere i vår, forteller Haug.

De ansatte i Metronome Spartacus vet derfor ikke når de kan få jobben tilbake.

- Det er ingen automatikk i at ting går fra sesong til sesong, selv om «Hotel Cæsar» har gått i 16 år. Det er heller ikke første gang dette har skjedd, vi hadde også en innspillingstopp på 2000-tallet, sier han.

De ansatte i «Hotel Cæsar» har prosjektstillinger, og må ta en pause hvert år. I fjor varte denne pausen i tre måneder. Nå frykter de ansatte at pausen kan vare et halvt år.

Gjelder mellom 80 og 100

Ellen Alveberg, produsent i Metronome Spartacus, forklarer at de ansatte er fullt klar over hvordan bransjen fungerer.

- Hvor mange ansatte er det snakk om?

- Vi er mellom 80 og 100 på jobb hver dag. Det er en kombinasjon av produksjonsstab, skuespillere og statister, sier hun.

- Hvor lenge skal denne stoppen vare?

- Det vet vi ikke, det kommer an på hva TV 2 vil. TV-bransjen er en prosjektorientert bransje, med veldig få faste ansatte — de fleste jobber som freelansere. At «Hotel Cæsar» har kunnet tilby faste kontrakter over så lang tid, er helt spesielt, sier hun.

- Når fikk de ansatte beskjed om dette?

- Vi har hatt en ryddig og god dialog med våre ansatte, og de er veldig klar over hvordan dette fungerer. Når man velger å jobbe i denne bransjen, så vet man at det er få faste stillinger.

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

Har med uvanlig treffsikkerhet skutt seg selv i foten

Regjeringen har med uvanlig treffsikkerhet skutt seg selv i foten med forslaget til statsbudsjett.

Meningsmålingene viser det.

Reaksjonene viser det.

Kommentarene fra normalt vennlige miljøer viser det.

Venstre fikk hakeslepp den dagen budsjettet ble lagt fram.

KrF ble skuffet og indignert over den sosialt skjeve profilen.

Professorene på Norges Handelshøyskole har både før og etter at budsjettforslaget ble lagt fram advart mot å kutte i formuesskatten.

Fremskrittspartiets faste kanon på dekk, nestleder Per Sandberg, mener regjeringen har gjort en elendig jobb. Han er ikke direkte uenig i forslagene, bare i måten de er presentert på. Men velgerne er ikke dumme. De trenger bare litt tid til å se og fordøye hva regjeringen holder på med.

Alle ser at mesteparten av skattelettelsene går til de aller rikeste. Alle ser at hvermannsen sitter igjen med smuler. Selv de som normalt ikke bryr seg om syke og uføre reagerer på at regjeringen foreslår å redusere barnetillegget til uføre alenemødre. Indignasjonen over dette er så sterk at velgerne ser bort fra at også Ap har syslet med liknende forslag, for å stimulere arbeidslinja.

Siv Jensens ektefødte barn av et budsjett er blitt et misfoster. Flertallet liker det ikke. Det framgår av Dagbladets siste meningsmålinger. 46 prosent av de spurte synes at forslaget går i feil retning. bare 22 prosent liker det. Valgforskere tror at velgerne egentlig ikke har stemt for mer høyrepolitikk, bare på nye koster med nye forslag.

Høyre og Frp har også tidligere falt litt på meningsmålingene når deres ønsker om reduksjon eller fjerning av formuesskatten har preget debatten flere dager i strekk. Men så har de gjenvunnet oppslutning når temaene har skiftet. Det kan skje igjen. Det blir opplagt ingen parademarsj for Jonas Gahr Støre fram til 2017. Men det blir interessant å se hvor varige skader regjeringspartiene har påført seg selv denne gangen.

Det handler om massekommunikasjon. Om store og lettfattelige verdier. Om opplevelse av rettferdighet. Om trygghet for egen økonomi. Om tillit til politikere. Og regjeringen har jo First House-kompetanse i sine rekker.

Nå skal KrF og Venstre hjelpe regjeringspartiene med å pynte på budsjettet. Velgernes reaksjoner bør gi mellompartiene ekstra tyngde i de forhandlingene. Høyre og Fremskrittspartiet bør benytte anledningen til å fjerne de groveste kontrastene mellom de rikeste og de fattigste. Klassekampen skrev i går at KrF og Venstre vil ta fra de aller rikeste og gi til millionærene. Det skal skje ved å gjøre endringer i regjeringens forslag til endringer i formuesskatten. Istedenfor å senke formuesskattesatsen fra 1,0 til 0,75 prosent, og i stedet øke bunnfradraget fra 1,2 til 2,3 millioner kroner, vil skattelettelsene bli jevnere fordelt. Middelklassen med store boligformuer i de større byene vil få glede av en slik endring, mens Røkke, Thon, Hagen og de andre 219 milliardærene må betale litt mer.

Men fortsatt er det slik at de aller, aller fleste av oss, populært kalt «folk flest», ikke betaler formuesskatt. Så slike endringer vil fort få preg av pynt på toppen av kaka. Fortsatt vil de store skattelettelsene gå til de rikeste. Og fortsatt vil økonomiprofessor Terje Hansen hevde at det ville være bedre å bruke pengene på forskning. Siden halvparten av de foreslåtte skattelettelsene går til formuende pensjonister, tror han heller ikke de vil være særlig vekstfremmende. Selv nærmer han seg 75 år og møter mange nordmenn på cruise som er over 65 år, som har solgt bedriftene sine og nå sitter med bankinnskudd, obligasjoner og aksjer mens de nyter livet. «Det er liten grunn til å vente særlig nyskapning fra dem», sier han til Aftenposten.

På toppen av en dårlig begrunnet skattelettelse til de rike, planlegger regjeringen et heftig utsalg av statlige aksjer. Også her er begrunnelsen tynn og ideologisk. Ved å selge seg ned i Statoil og Telenor og selge seg ut i bedrifter som Entra og Flytoget, mister staten store inntekter fra veldrevne firmaer. Summen man får fra aksjesalget skal legges til en allerede velfylt statskasse. Kanskje er velgerne i ferd med å betrakte statens eierandeler som sin eiendom. Kanskje har de ikke like stor tillit til dem som kan tenke seg å by på aksjene som legges ut for salg. Regjeringen snakker stadig om maktspredning i slike sammenhenger. Men kan makta være bedre spredd enn at vi alle eier aksjer i fellesskap og deler på utbyttet?

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

«Kjellen» tilbyr ordføreren å sprenge Mannen får ja!

(Dagbladet): Fjellområdet Mannen i Rauma kommune har vært nøye overvåket siden det ble varslet om rasfaren i en pressemelding for fire uker siden.

En av dem som nå er lei av å vente på raset er «Kjellen».

Se video øverst i saken.

- Bare å sprenge det

Komiker Thomas Ryste fra Ørsta, som driver humorshowet Klypa, valgte å kaste seg inn i diskusjonen rundt fjellet.

Dette ved å publisere en video hvor han spiller sin mest kjente karakter, fergemannen Kjell «Kjellen» Bigset.

- «Kjellen» mener det bare er å sprenge ut fjellet og bli ferdig med det. Det er bedre enn at folk skal sitte å følge med på et kamera som sender direkte døgnet rundt, sier Ryste til Dagbladet.

Her kan du følge med på Mannen direkte.

Populær sunnmøring

Videoen, som ble publisert onsdag, har fått over 50 000 visninger på YouTube så langt.

Ryste tror visningstallet lyver.

- Jeg tror den har en god del flere visninger. Visningstallene bruker å henge litt etter.

Enig med karakteren

Hissigproppen «Kjellen» har eksistert i over 10 år, og er et produkt av folk Ryste har truffet på sin vei.

- Han har en stor fanskare, og en respekt blant folk som jeg skulle ønske jeg hadde selv.

Komikeren sier han har flere av de samme meningene som figuren, men at det er lettere å la ham snakke.

- Han sier det mange tenker, inkludert med selv på flere punkter. Jeg tenker at det må være tragisk for de som bor i området å vente så lenge på at noe skal skje.

- Tror ordføreren ser humoren

I klippet ringer karakteren tilsynelatende til Raumas ordfører Lars Olav Hustad.

Hustad spøkte nylig om å omdøpe fjellet til «Seigmannen».

- Han synes nok det er morsomt. Jeg ville ikke tullet om det hadde vært noe tragisk rundt situasjonen. Hvis han ønsker det, så kan «Kjellen» komme og sprenge fjellet allerede i morgen, sier Ryste og ler.

- Han må bare ringe

Ordføreren har ennå ikke sett humorvideoen, men har fått kommentarer fra andre om at den er ute på nettet.

- Jeg har ikke noe imot at han lager humor å det, men jeg har ennå ikke hørt noe fra ham, sier Hustad til Dagbladet.

- Er han velkommen til å dra opp på fjellet og sprenge det?

- Hvis han vil får han bare gjøre det, sier ordføreren.

- Ikke en løsning å sprenge

Men å sprenge fjellet er ikke noe geologene ser som en løsning.

- Det aktive partiet i Mannen er del av et mer enn hundre ganger større løst fjellparti. Å sprenge der er en komplisert oppgave som er forbundet med risiko. Det er en generell holdning blant geologer i Norge at det ikke er en løsning å sprenge i store, ustabile fjellpartier, sa geolog Einar Anda i Åknes/Tafjord Beredskap IKS til Dagbladet onsdag.

Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments

Iselin (21) bestiller cola og brownie får skyllebøtte: Det var veldig personlig for meg

  • Sjokkmåling for Frp - laveste på 17 år

    - Frp har fått ansvaret for en usannhet om at statsbudsjettet er usosialt, sier Per Sandberg. (1850 innlegg) Les mer

  • Thursday, October 30th, 2014 Bil No Comments
     

    Recent Comments