Per Sandberg mistet lappen flere ganger


(Nordlys): I et portrettintervju med avisa Nordlys snakker Per Sandberg åpent ut om sin brogete fortid i trafikken, dramatikk i nærmeste familie og hvordan han håndterer krevende situasjoner.

Sandbergs bok «Mot min vilje» lanseres etter planen på torsdag. Boka hevdes å skulle ryste Frp i grunnvollene.

- Det er en biografi. Men boka, som meg, er unormal. Og jeg tror ikke jeg klarer å forklare hvordan jeg ble Per Sandberg.

Han legger imidlertid til:

- Min politiske død er overdrevet. Jeg er faktisk stortingsrepresentant og medlem av utenriks- og forsvarskomiteen. Og det skal jeg være i fire år, sier han til Nordlys.

Tatt flere ganger

Sandberg fikk i 2006 trøbbel da han passerte en UP-kontroll i 60-sonen på Karlstad i 100 kilometer i timen – mens han var samferdselspolitisk talsmann.

- Jeg har blitt tatt flere ganger, røper Sandberg overfor Nordlys.

- Og hvor mange ganger har du fått inndratt førerkortet?

- Mer enn en gang. Men det skriver jeg om i boka.

- Ville du overlevd som politiker i dag?

- Det er ikke sikkert. Men den dagen jeg ikke får være Per, kan jeg bare slutt med politikk.

Blir hissig

Sandberg bekrefter overfor Nordlys at han kan bli hissig.

- Ja. Jeg er hissig, sier Sandberg.

- For meg handler det om voldsomt engasjement. Du skal være ærlig. Åpen. Konfrontere om du er uenig. Det er jeg oppdratt til.

Temperamentet kom til syne da Sandberg i 1997 ble idømt en bot på 3000 kroner, for å ha skallet ned en serbisk asylsøker. Asylsøkeren var invitert hjem til Sandberg på nattmat da det brøt ut bråk.

- Jeg tenker ikke på den saken lenger, sier Sandberg.

- Tror du det blir glemt?

- Nei.

Tror på styrke

Per Sandberg har også måttet håndtere svært krevende hendelser som privatperson. Samme år som han ble stortingsrepresentant kom han minutter for sent da broren tok sitt eget liv. Han måtte gi moren dødsbudskapet og ta vare på nevøen.

- Jeg tror fortsatt at jeg kunne ha reddet ham. Det kommer alltid til å nage meg, sier Sandberg til Nordlys.

I årene som fulgte ble moren stadig sykere og døde – og Sandberg hadde noen av sine mest krevende politiske verv, som talsmann for innvandring og samferdsel. Han skulle ta juleferie da han gikk på Stortingets talerstol med for mye akevitt i blodet. Neste dag ble han sykemeldt.

- Sykemeldt og sykemeldt, det var jo ferie uansett. Jeg har ikke tro på å sitte sjukemeldt og passiv, sier Sandberg til Nordlys.

- Hva tror du på?

- Jeg tror på styrke. Du opplever ting du ikke blir kvitt. Så må du finne måte å leve med det så det belaster deg minst mulig.

Sunday, November 10th, 2013 Bil

No comments yet.

Leave a comment

 
October 2024
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Recent Comments